Kinek jó a diktatúra?
Bocsánatot kérek, de kinek jó, a proletár diktatúra, vagy a népi demokrácia?
Diktatúra, egy kb. 15 évig, mert én nem szeretném, hogy az m1 rtl klubon élők mondják meg, hogy kell lennie. És sajnos, -tapasztalatból tudom, és nem sutyilók között dolgozom, - hogy sokan kényelemből, stb okán ezt választják.
Ha jó a diktátor, tehetséges és eszközeivel fel tudja emelni a társadalmat melynek irányításáért felelős akkor mindenkinek jó, de ha nem jó a diktátor akkor csak a diktátornak illetve a szolgálóinak jó a diktatúra.
Itt a mindenkinek szót amúgy idézőjelbe tenném, mert minden rendszerben van elhanyagolt réteg lásd: jobbágy, munkás, alsó kaszt vagy épp akármi. Mindenesetre függetlenül attól, hogy nem tud mindenkin segíteni a diktátor akkor sem ha nagyon jó poltikát folytat azért elérhet jelentős javulást ha van elég ügyes hozzá. Akiket most mondok azok ugyan nem "igazi" diktátorok, mert megválasztva lettek, de tevékenységük inkább egy diktátoréhoz hasolít mint demokratikus kormányhoz és véleményem szerint rendkívüli eredményeket értek el: Hugo Chavez, Evo Morales, Augusto Pinochet, Francisco Franco és még sokan mások. Ezek az emberek nagyon sokat tettek az országukért és meglehetősen irigylem azokat az országokat ahol ilyen jó vezetők irányítanak.
69
Oké, én beleadok tízezer forintot a venezuelai repjegyedbe, másvalaki?
"Augusto Pinochet, Francisco Franco és még sokan mások. Ezek az emberek nagyon sokat tettek az országukért és meglehetősen irigylem azokat az országokat ahol ilyen jó vezetők irányítanak."
Neked Pinochet jó vezető volt? Katonai puccsot hajtott végre egy törvényesen megválasztott kormány ellen többezer ember halála szárad a lelkén, ez neked jó vezető?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!