Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Szerintetek diktatúrában vagy...

Szerintetek diktatúrában vagy liberalizmusban születik több gyerek?

Figyelt kérdés
nem találok adatot sehol sem, hogy ahol jólét van ott több e a gyermek, pl. Amerikai Egyesült Államok, vagy ahol diktatúra, vagy mondjatok példát rá
2018. júl. 19. 21:57
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
Én vagyok a hülye, mert a legfontosabb kérdést nem tettem fel. Mi a megoldás?
2018. júl. 21. 02:06
 32/32 anonim ***** válasza:

A kérdés jó!

A megoldás ott kezdődik hogy a magyar állam minimum ismerje be bűnösségét és tévedését amiért ártatlanokat hurcolt meg. Azaz azt is beverték a büntető tábornak tekintett TSZ-be, államosításnak nevezett vagyonelkobzásnak is alávetve akik nem is voltak kizsákmányolók mert soha nem is alkalmaztak cselédet és a tulajdonukat is a saját és családjuk verítékével szerezték. Vagy tán bűnösök voltak mert kizsákmányolták saját magukat? Nevetséges.

Azt nem mondom hogy a bírói tévedésből elítéltekhez hasonlóan azokat is illesse meg 20 milliós kártérítés, hisz ki sem tudna az állam annyi sok kártérítést fizetni. De a bűnösségét be tudja ismerni ingyen. Ha meg tetszés szerint választható amerikai-magyar vagy ausztrál-magyar kettős állampolgárságot is ad mellé a károsultak még élő jogutódjainak, az a tollvonással elintézhető gesztus is ingyen lenne az állam számára és tovább növelné azt az érzést hogy a magyar állam is ér legalább annyit mint mondjuk a TESCO áruház, ami ha véletlenül mondjuk 10 szappan helyett 11-et számláz akkor szintén elismeri tévedését és egy 200 Ft-os vásárlási utalvánnyal elnézést is kér.

Persze azért az említett károsultaknak valami komolyabb elégtételt kellene kitalálni, mert az említett kettős állampolgárság is nevetséges. De a magyar állam bűnösségének elismerése már félig elégtétel lenne. Mert komoly bűne van, ártatlan életeket tett tönkre, és még azok utódaikét is.

Persze egy igazságos elégtétel minimum 100 milliónál kezdődne. De ennyit nem lenne képes kifizetni a károsultaknak. Amikor az amerikai rokonomnak ezt a témát említettem, azt mondta hogy meg vagyok huzatva, mert ott Amerikában 100 milliónál kezdődne ekkora bűn elégtétele de dollárban.

Biztos láttad Erin Brokovich Zűrös természet című amerikai filmjét. A sok károsult hogy megnyerte a pert a bűnös nagyvállalattal szemben és meg sem kottyant neki a sok magas összegű kártérítés kifizetése. Hát 30 évvel a rendszerváltás után ideje lenne elkezdeni azt hogy itt is jogállam legyen mint Amerikában.

Mert egy bűnös ország nem fogja tudni folytatni a fejlődést míg a bűneit jóvá nem teszi. Isten nem ver bottal, ahogy mondani szokás. 30 évvel a nagy "szabadság" elnyerése után is még jobban a béka segge alatt van az ország mint régebben. Mert senki sem tud hazájának tekinteni vagy komolyan venni olyan országot ahol a bűnösök szabad lábon járkálhatnak, sőt a ranglétra csúcsán lehetnek.

És mindez csak a megoldás egyik része, és akkor a privatizációval ellopott állami vagyon visszaszerzéséről nem is beszéltem. És a további életek tönkre tételéről és a bűnösök felelősségre vonásáról. Meg a közpénzek kitalicskázásáról. Ha ezek nem történnek meg akkor ez nem jogállam hanem például diktatúra vagy nem is tudom mi.

Azt hiszem erről nem ártana könyvet is írnom és a világnak szinte minden nyelvére lefordítva kiadni az egész világon. Bár így is tudja a világ hogy mi folyik a keleti blokkban. Azért tekintik szemétlerakó helynek ahova például a lejárt szavatosságú élelmet is át lehet vinni és eladni. Még egy pitiáner bliccelő is komolyabb büntetést kap mint az emberek életét tönkre tevő magyar állam.

2018. júl. 21. 04:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!