Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A magyarok többsége miért...

A magyarok többsége miért Palesztinát védi Izraellel szemben? (Már aki hozzászól a témához)

Figyelt kérdés
2017. júl. 31. 22:25
1 2 3 4 5 6 7
 51/69 anonim ***** válasza:
77%

am.. ha a startup definicioja nincs meg.. tudod ez amolyan van egy otleted... osszeszedsz lovet a megvalositasra.. csinalsz egy jo technologiat.. es eladod a mercedesnek pl.

az fizet jo sok penzt. es utana berakja a kocsijaba... csinal egy reklamot hogy megall a kocsi magatol vagy beparkol... es vosszajon a penz. vagod? nincs konkurencia

sajat marka sem..

am mellesleg a TEVA a vilag legnagyobb generikumokat gyarto gyogyszercege... Izraeli

2017. aug. 13. 00:27
 52/69 anonim ***** válasza:
40%

"Latszik hogy a gazdasaghoz es a KF-hez nincsen semmi kozod. Izrael a start up company-k orszaga.

Ezek bar hightech cegek, de nem konkurensei egymasnak."

Veled ellentétben én jártam be közgazdaságtan órára. Az semmit nem jelent gazdasági szempontból, hogy Izrael a standup comed...izé, startup company-k országa. Egy idő után telítődni fog a piac, és a cégek csak egymás rovására tudnak terjeszkedni és profitmaximalizálni. Ez ugyanolyan közgazdasági tény, mint a kereslet-kínálat viszonya, és teljesen mindegy, hogy startup, MLM-átverés, vagy bármilyen más struktúrájú cégről is legyen szó.

"1. Izraelben talaltak fel a pendrive-ot"

Pua Khein-Seng from Malaysia is considered by many to be the "Father of Pen Drive". He is notable for incorporating the world's first single chip USB flash controller.

Tehát nem ott találták fel, csak ők készítették el az elsőt.

"2. az elso azonnali imternetes uzenetkuldesre alkalmas szoftvert"

Ez sem igaz. Tessék, olvasd el:

"6.hangposta izraeli fejlesztes"

Kamu. A hangposta a Televoice International cég fejlesztése, ami nem izraeli.

"7. a motorola izraeli KF kozpontja fejlesztette ki a mobil telefont a ma ismert formajaban"

Kamu. Martin Cooper fejlesztette ki, aki szintén nem izraeli.

"9. vizsotalanitas"

Kamu. Thomas Jefferson találta fel 1791-ben.

"10. napenergia altali vizmelegito (amibol ma nagyon sok otthoni berendezes van magyarorszagon is) "

Kamu. Clarence Kemp találta fel.

"12. a vilag legfejlettebb raketarendszere. Ma eppen ott tartanak hogy vilagurbol erkezo raketakat lojjenek ki az arrow-val. amilyen tipusu raketakat jelenleg eleg keves orszag tud egyaltalan fellőni."

És ennek mi értelme? Támadnak a marslakók?

Annyit se érnek vele, mint Amerika az atombombáival. Ha Izrael bevetné a kis játékszereit, nem köszönné meg amit kapna utána...

"INTEL, Motorola, IBM (anno) Microspft kutatasi fejlesztesi kozpontja Izraelben van. (tehat nem menne senkisem oda, mi? . . .)"

Egyik se izraeli cég. Ennyi erővel akkor az Oracle magyar cég, mert itt van az egyik központja?

A felsorolásból pedig valahogyan kimaradt a sugárgomba-betegség, a Tay-Sachs kór, és rengeteg más betegség, ami a zsidók révén terjedt el a nagyvilágban. Bizonyára csak véletlen feledékenységből nem írtad le őket...

"tovabbi erdekessegek: egyetlen orszag a vilagon ahol nő a fák mennyisege. egyetlen orszag ahol nirmalis testtomeg index-szel rendelkezo nok hasznalhatok csak modelleknek, es ahol az esetleges photoshopos valtoztatasokra fel kell hivni a figyelmet az ujsagokban a kepeken..."

Ez mind nagyon szép, peaches and cream, de arra még mindig nem válaszoltál, hogy létszükségleti értéket mit is állít elő (bár a sótlanítás valamelyest idevág). Tudod, olyan dolgokat, amik az alapvető emberi élethez szükségesek. A sótlan víz stimmel, Botswánánál meg Namíbiánál tényleg jobb ország. És még...?

Önvezető szoftver meg minidióda nélkül életben marad az emberiség. Élelem és tüzifa nélkül már kevésbé.

"az egeszsegugyi rendszer olyan fejlett hogy van egeszsegugyi turizmus."

Na mindjárt kitalálod nekem azt is, hogy tudják gyógyítani az "éccet", a Lou-Gehrig lateralsclerosist, meg a cisztikus fibrózist...

"Figyelj, tenyleg szarul eshet egy antiszemitanak de Izrael egy rohadtjo orszag."

Hja igen, ha zsíros seggű nagytőkésnek, vagy vastagfarkú skorpiónak születsz, tényleg mesés hely.

"Egyszeruen jol mukodik. Mimden teren. Naprol napra egyre erosebb es hatalmasabb. Kib szott buszke vagyok ra."

Egy ideig minden birodalom szépen élt-éldegélt. Macedónia, Római birodalom, Szovjetúnió...aztán egy szép napon jött a nincs tovább. Sajna-bajna el kell fogadnod, hogy a prosperitás nem egy állandó állapot.

"Amugy.. tok jo erzes egy olyan orszag nepenek a tagja lenni amelyik orszagrol nem tudsz rosszat mindani."

Az emberek jelentős része tud, te meg szimplán nem akarsz, mert hát ugye derogálna önkritikát gyakorolnod.

"grat. megimt belementel mellesleg egy temaba amihez nem ertesz.

Szelektiv olvasas? szelektiven nem olvasod a hireket izraelrol csak a palesztinokrol. Megjegyzem: Izrael csak a 90-es evekben kezdett hightech-kel foglalkozni. gyors a fejlodes. es nincs vege."

Hányszor is kaptalak hazugságon csak ebben az EGY hozzászólásban? Forrásaim is vannak, többek közt a Wikipédia, de gondolom ezek mind csúnyarossz náci antiszemita oldalak.

Ha szerinted a fejlődés a végtelenségig tart, akkor borzasztó naiv vagy.

"am mellesleg a TEVA a vilag legnagyobb generikumokat gyarto gyogyszercege... Izraeli"

Jó hogy szólsz, Enterobene helyett inkább Lopacutot fogok akkor vásárolni. Köszi hogy még időben szóltál. Tőlem a TEVA egy fillért se fog látni.

2017. aug. 13. 20:10
 53/69 anonim ***** válasza:
75%

Az altalam felsorolt cegek nem izraeliek, de te jegyezted meg hogy egy ceg sem vonulna olyan helyre ahol folyamatosan bombaznak.

Megcafoltam, hogy de. Marpedig mennek.

Igazad van... Izrael egy jelentektelen, szegeny orszag (ezert nem beszel rola senki), ahol az emberek nem szeretnek elni. Pont errol hires, a folyamatos felelemrol. Ehezesrol. Rossz eletszinvinalrol. Terrorallam. Szet van bombazva az egesz. Palesztinokat gyilkolnak. Irtjak oket. Pff. Gonosz zsidok csak a penzre mennek. Haha. Jo. Nyugodtan lehet ez a fejedben. Majd 20 ev mulva ha lesz egy 60 millio forintos kecom (tel avivban kb itt kezdodnek az arak), es esetleg eladom es visszajovok es az arabol veszek egy patikat egy gyogyszeresz haverommal, zsebre vagjuk a penzt es veszunk egy porschet akkor majd visszaolvasom ezt az uzenetvaltast es azt mondom hogy dejo hogy nem volt igazad. Tenyleg rossz lehet enmyire utalni egy nepcsoportot. Katasztrofa.

Te heteg vagy. Nem vagy buta. De total beteg vagy. Nem vagy normalis gondolkodasu. Ha vallasos lennel veszelyt jelentenel a vilagra xd

Tamadnak az ufo-k?

Tudod miert az urbe lovik ki a militarisan legerosebb orszagok a raketakat? Mert ott nem er semmit a radar... -.-

Izrael raketavedelmi technologiaja mar magasan a radartechnologia folott all.

En szivesen hazafogok menni oda... Es rohogni fogok hogy tobbszor annyit kapoka munkamert mint itt.

Izrael legalabb a legdinamikusabban fejlodo orszag a tersegeben.

Magyarorszag meg a leglassabban.

2017. aug. 13. 22:54
 54/69 anonim ***** válasza:
16%

Csak most reagálok. Nos, szerintem nem sokat változtak több ezer év alatt, többek közt te vagy rá a példa, és nagyjából mindenki, akiről eddig hallottam. Akiknek csak az egyik nagyszülője érintett, azok közül többen, ill. nagyon-nagyon kevés egy szülős kivétel, pl. asszimilálódnak a befogadó nemzetbe (azaz nem etnocentrikusak). Nem tudok más olyan népről, amely ennyire, szinte teljesen homogén lenne. A több ezer éven át tartó elkülönülés, "kiválasztottság", xenofóbia, sajátos szokások, tulajdonságok egyenes következménye ez. Te is ajnározod magatokat, látod.

"Minden ember eppen ugyanazt csinalja a nagyvilagban, boldogul.

Csak a zsidoknak ezt bunnek rojak fel, mert valamiert nekik mindig sikerul."

De miért róják fel nekik? A németeknek miért nem róják fel, legalább akkora kisebbség a különböző országokban. Az sem igaz, hogy a zsidóknak mindig sikerül, vannak köztük buták, szegények is. A németeket és a többi kisebbséget valamiért nem üldözték mindig.

2017. aug. 14. 09:47
 55/69 anonim ***** válasza:
77%

"Csak most reagálok. Nos, szerintem nem sokat változtak több ezer év alatt, többek közt te vagy rá a példa, és nagyjából mindenki, akiről eddig hallottam. Akiknek csak az egyik nagyszülője érintett, azok közül többen, ill. nagyon-nagyon kevés egy szülős kivétel, pl. asszimilálódnak a befogadó nemzetbe (azaz nem etnocentrikusak). Nem tudok más olyan népről, amely ennyire, szinte teljesen homogén lenne. A több ezer éven át tartó elkülönülés, "kiválasztottság", xenofóbia, sajátos szokások, tulajdonságok egyenes következménye ez. Te is ajnározod magatokat, látod."

Minden szavaddal egyetertek itt. Es semmi rosszat nem latok benne. Maximum abban hogy az egynagyszulosok eltekintenek a nepcsoporttol. De altalaban nem is baj. A vallas egy dolog... rendkivul fontos a temank szempontjabol a kultura kifejtese. Ok mar sanszosan nem kepviselik a kulturat. Innentol felesleges a temarol beszelni, nem tartoznak a nepcsoportba. Ha a gondolkodasmod elter.

Buszke vagyok a zsido nep homogenitasara es buszke vagyok az egymas irant tanusitott tiszteletre, pont az ortodoxok lognak ki neha ezalol mellesleg. De alapvetoen igen, osszetarto egy nepcsoport vagyunk. Vannak ellentetek de cegso soron tuzon vizen at osszetartok.

Tenyleg vannak koztunk butak es szegenyek is. Atlagban megis mimdig sikerul. A nepcsoport kollektiven eredmenyesen mukodik.

Nem az intelligenciaszintjuk magasabb a zsidoknak. Egyszeruen csak mukodik a kultura a penz szerzeshez.

Nem ismerek olyat akit zsido vert at mellesleg.

Varosi legendanak tartom. Egyetlen emberrol sem hallottam aki azt mondta hogy engem atvert egy zsido. Olyat sem hogy egy haveromat. Csak olyat hallok hogy a zsidok atverik az atlagembert es masok karara gazdagodnak meg, konkret pelda nelkul.

2017. aug. 14. 14:42
 56/69 anonim ***** válasza:
77%

a start up company stand up comedy poenhoz annyit, hogy nem kellene lebecsulni oket, nem ket forint van bennuk, es technologia jelenleg jobvan kell mint a kaja. Mi a legdragabb dolog? egy szelet kenyer vagy egy Tesla?

Mirol irsz most nekem? Almából.

Egyebkent legyel szoves nezz utana az izraelben kifejlesztett mezogazdasagi technologiaknak, tobbek kozott annak hogy mivel locsolnak. Mert

1. Izrael nagyresze sovatag, alkalmatlan foldmuvelesre

2. etelkereskedelem anno lehetetlen volt, a szomszedos muszlim orszagok nem kereskedtek Izraellel.

Ebbol egyenesen kovetkezik hogy ha nem indul el a zsido fejtores, ehen halnak az ottaniak. De elindult a fejtores es nagyon okos dolgokat talaltak ki, igy viragzik az "eteltermesztes" a sivatagban. ujabb produktiv dolog amit Izrael adott.

az altalam felsorolt altalad megcafolt izraeli talalmanyok eseteben csak az USB-t csekkoltam le... sokan kialtottak ki magukat az USB atyjanak de a technologia akkor is Izraeli.

A tobbit lusta voltam ellenorizni, valoszinuleg hasonlo modon homalyos dologrol van szo.

A vizsotalanitas nem egy egyszeru dolog, azt alairom lehet hogy rosszul fogalmaztam, majd utananezek, valamilyen szempontbol hatalmas attorest hozott Izrael a vizsotalanitasban, sanszos hogy a nagy mennyiseg hibatlan vozsotalanitasanak technologiajat hoztak letre, de utana nezek. Elmelet es nagyuzemi megvalositas mindig elter.

Tovabbra is allitom, Izrael nem hasztalan orszag. A vilag elvinalaban van innovaciok szempontjabol, es azok koze az orszagok koze tartozik amik hozzaadnak a vilaghoz, nem elvesznek tole.

2017. aug. 14. 14:49
 57/69 anonim ***** válasza:
31%
Köszönöm, hogy megint igazoltál homogenitás ügyben, tanulságos lenne sokaknak ezeket a válaszokat végigolvasni.
2017. aug. 14. 21:12
 58/69 anonim ***** válasza:
77%

erre meg be is lajkoltalak. egy palesztin csaj ezt mondta egyszer

"it is impressive how developed the jews arecand how much they stand together. if the arabs could do it they could be in a different level"

ez igy van.

egy zsidonak sem lenne kifogasa ezellen. egy nemzet egy lelek. erre inkabb buszkenek kellene lenni mellesleg. mindegy hogy marokkoi. mindegy hogy europai amerikai vagy irani zsido (irani is van). mimdenhol van..

ayin l'cion v yerushalaim.

2017. aug. 14. 23:08
 59/69 anonim ***** válasza:
63%

"Az altalam felsorolt cegek nem izraeliek, de te jegyezted meg hogy egy ceg sem vonulna olyan helyre ahol folyamatosan bombaznak.

Megcafoltam, hogy de. Marpedig mennek."

Megint csúsztatsz. A felsorolásodban mindenféle találmányt próbáltál izraelinek beállítani, aztán szokás szerint ki is derült, hogy hazudsz. Mellesleg a felsorolt cégeknek Izraelben KIRENDELTSÉGük van, nem KÖZPONTJUK, a két fogalom teljesen más, csak te szeretnéd azt hinni, hogy egy és ugyanaz. Hogy van ott kirendeltségük, azt soha nem is tagadtam.

"Igazad van... Izrael egy jelentektelen, szegeny orszag (ezert nem beszel rola senki), ahol az emberek nem szeretnek elni. Pont errol hires, a folyamatos felelemrol. Ehezesrol. Rossz eletszinvinalrol. Terrorallam. Szet van bombazva az egesz. Palesztinokat gyilkolnak. Irtjak oket. Pff. Gonosz zsidok csak a penzre mennek. Haha. Jo. Nyugodtan lehet ez a fejedben."

A ti tulajdon hírcsatornáitok is ugyanezeket közvetítik, drága barátom. A popkultúrában Izrael a Szentföldről, Bibliáról, és az állandó háborúzásairól híres. Keresgélhetsz nyugodtan, reális gondolkozású hírcsatorna/weblap/újság/akármi nem fogja Izraelt neked felhőkakukkvárnak lefesteni. A meséskönyvekből pedig 9 évesen kinőttem.

"Majd 20 ev mulva ha lesz egy 60 millio forintos kecom (tel avivban kb itt kezdodnek az arak), es esetleg eladom es visszajovok es az arabol veszek egy patikat egy gyogyszeresz haverommal, zsebre vagjuk a penzt es veszunk egy porschet akkor majd visszaolvasom ezt az uzenetvaltast es azt mondom hogy dejo hogy nem volt igazad."

Részemről oké. Ha majd 20 év múlva eléred ezt a szintet, nekiállok mea culpázni. Ha nem éred el, akkor meg kiröhöglek. Elmentettem a cuccost szépen Word dokumentbe magamnak, mostmár nincs más dolgom, mint várni, hogy vajon melyikünknek lesz igaza.

"Tenyleg rossz lehet enmyire utalni egy nepcsoportot. Katasztrofa.

Te heteg vagy. Nem vagy buta. De total beteg vagy. Nem vagy normalis gondolkodasu. Ha vallasos lennel veszelyt jelentenel a vilagra xd"

Azaz, "heteg" vagyok :D (gondolom már nem láttál a dühtől, mikor gépeltél) Azonkívül nem a tietek az egyetlen megfellebbezhetetlen elképzelés az emberi élet jobbításáról. Kicsit unalmas már, hogy aki nem a ti seggeteket nyalja, az antiszemita náci. Nem tudtok valami újabbat?

"Tudod miert az urbe lovik ki a militarisan legerosebb orszagok a raketakat? Mert ott nem er semmit a radar... -.-"

Műholdról még sose hallottál gondolom. Ja hát kérem az nem izraeli találmány...

"En szivesen hazafogok menni oda... Es rohogni fogok hogy tobbszor annyit kapoka munkamert mint itt."

Neked egész odáig kell menned ahhoz, hogy tisztességes fizetést kapj a munkádért? :D LOL vattafák :D

Sejtésem szerint olyan "munka" ez, ami a zsidásokon kívül senki másnak nem érdeke, és nem fizetne egy kanyit se érte, de ez csak egy szolíd vélemény...

"Izrael legalabb a legdinamikusabban fejlodo orszag a tersegeben.

Magyarorszag meg a leglassabban."

Magyarország legalább nem mások kárára biztosítja a saját hasznát, amit ti virágnyelven "okos üzletpolitikának" meg "pénzszerzési kultúrának" neveztek. Hát hiába, az erkölcsöt nem lehet számokkal kifejezni, tehát nem létezik ugye. A profit, pénz, nyereség, aaaaaaaz a fontos!

És mindez cseppet sem beteg felfogás ugye.

"Olyat sem hogy egy haveromat. Csak olyat hallok hogy a zsidok atverik az atlagembert es masok karara gazdagodnak meg, konkret pelda nelkul."

Soros György. 'Nuff said.

"a start up company stand up comedy poenhoz annyit, hogy nem kellene lebecsulni oket, nem ket forint van bennuk, es technologia jelenleg jobvan kell mint a kaja. Mi a legdragabb dolog? egy szelet kenyer vagy egy Tesla?

Mirol irsz most nekem? Almából."

A startup company-k piaci részesedése merő mítosz. Közel sem akkora a piaci lefedettségük, hogy meghatározó gazdasági előnyök lenne, annál is inkább, mert alig pár évtizede jött "divatba" ez a dolog. Anno az MLM-huszárok is azt harsogták, hogy az MLM a jövő üzletmodellje, és mekkora a piaci részesedésük, volt itt is pár ilyen agyatlan arc. Aztán mikor valaki utánanézett, hogy a 2%-ot se éri el, hirtelen mind eltűntek.

A technológia meg a kaja összehasonlítása értelmetlen. Számítógép nélkül elélhetsz vidáman 80 évig is. Kaja nélkül úgy 2-3 hétig. Melyik a fontosabb? Döntsd el.

"Ebbol egyenesen kovetkezik hogy ha nem indul el a zsido fejtores, ehen halnak az ottaniak. De elindult a fejtores es nagyon okos dolgokat talaltak ki, igy viragzik az "eteltermesztes" a sivatagban. ujabb produktiv dolog amit Izrael adott."

Ez sima export-import, ami már a középkorban is működött. Nem Izrael találta fel ezt se.

"az altalam felsorolt altalad megcafolt izraeli talalmanyok eseteben csak az USB-t csekkoltam le... sokan kialtottak ki magukat az USB atyjanak de a technologia akkor is Izraeli."

Azt állítottad, az USB az izraeli találmány. Nagyon nem, mert maláj találmány. Innentől fogva teljesen lényegtelen, hogy a malájok vajon izraeli, japán, magyar, szovjet, szuahéli vagy eszkimó technológiát alkalmaztak az elkészítésére. Ugyanaz, mint a robbanómotoros gépkocsi - egyvalaki feltalálta, szétdobta a recepteket, és mindenki a maga technológiájával csinálja meg a magáét. Gyártóból rengeteg van, feltalálóból többnyire csak egy.

2017. aug. 21. 20:13
 60/69 anonim ***** válasza:
75%

Fel oran at gepeltem. Nem valaszolok. Beteg vagy. Es ha nem antiszemita akkor nincs antiszemita emver a vilagon.

Ui. Ha nem olvasom vissza amit irok, felregepelek. Neha reggel irtam nyari gyakorlatrol... Orvosira jarok. Itt a "munka" amiert csak azsidasok fizetnenek mashol pedig senki egykanyit sem.

2017. aug. 22. 02:35
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!