A magyarok többsége miért Palesztinát védi Izraellel szemben? (Már aki hozzászól a témához)
es elnezest: te nem mocskoltal. Te frocsogtel.
Mellesleg.. most egy izraeli arab haverommal vagyok, nem mondom mit mond hogy mi vagy, de benne van a dick szo.
esclehet hocy csak orvosira jarok, de te tanultal a kozel keletrol, en pedig ertem a kozel keletet. ez a kulonbseg.
Nem fogok egy mernokkel vitatkozni azon, hogy mitol lesz stabilabb dgy epulet.
Te meg ne vitatkozz velem hogy mi van Izraelben.
"De... (es ezert nyer sokszor egy zsido a vegen) a felfogasom: semmi erombe nem telik.
Ha nem lesz semmi, nem veszitek. Ha lesz valami akkor meg egy jo nagyot rohogok."
Oké. Ha meg nem lesz semmi,én röhögök egy igen jót majd rajtad.
"Megvalami. Az antiszalemita illetve Izrael ellenes megnyilvanulasokra a zsidok mindig nagyon erzekenyek voltak. Sokkal erzekenyebbek mint mas nepcsoportok."
Nekünk meg a kizsákmányolás, komplett néphülyítés és a politikai szarkavarás nem tetszik, úgyhogy kvittek vagyunk.
"Es nagyon sok torveny van, ami kivaltsagoktol/lehetosegektol foszt meg olyan embereket Izraellel kapcsolatban, mint Te."
Óh, ez rettenetes! Szinte már érzem is, hogy egyre rosszabb nekem...
Azóta se említettél 1 épkézláb érvet se, mi keresnivalóm lenne nekem Izraelbe.
"Szabad a velemeny nyilvanitas. De a gyuloletkeltes nem. . .
kettonk kozul te csinalod."
"Amit te csinalsz, az gyuloletkeltes, gyuloletbeszed."
Hogy mi a gyűlöletkeltés, és mi nem az, azt egyszemélyben ne te akard már meghatározni, kérlek.
Amikor Kertész Ákos komád fröcskölődött a magyarokra, az ugye teljesen rendbe volt :D undorító kettős mércézés.
Vagy mondjuk, amikor kijelentitek nagy garral, hogy rajtatok kívül mindenki gój, és irtani kell őket, az is rendbe van, az természetesen nem gyűlöletkeltés.
Rossz nézni, ahogy szerecsenmosdatsz.
"Utana lehet nezni a polgari torvenykonyvben a serelemdij fogalmanak illetve hogy gyuloletbeszedert megis hogyan tortenik a dolog.
Javaslom a buntetojogi eljarasok tanulmanyozasat is hasonlo kaliberu buntettek ellen valo igazsagszolgaltatason belul."
LOL, Internet police...már megint.
Elhiszem, hogy nagyon fáj, hogy az emberek döntő többsége valamiért nem támogatja a cionizmust, de szokj hozzá, rajtatok kívül ez senki másnak nem érdeke. Kicsit se szánalmas, hogy bírósággal meg börtönnel fenyegeted azokat, akik nem hajolnak meg előttetek, óvodás kisdedó "megmollak a mamának" szint.
Plusz időközben sikerült új érvelési hibát is elkövetned: [link]
"Ujra: velemenyt nyilvatnitani szabad... de nem minden velemenyt. . . van anit inkabb meg kell tartani."
Ezt megint csak nem te fogod egyénileg megszabni.
"te kezdted el mocskolni izraelt, es egy palesztinokra vonatkozo kerdesrol te kezdted el a zsidosagot mocskolni."
Megmutatnád kérlek? Történelmi tényeket közöltem, bármelyiknek utánajárhatsz.
"Te meg ne vitatkozz velem hogy mi van Izraelben."
Akkor hagyd abba kérlek a szerecsenmosdatást, és vágyvezérelt cionista érvelésedet.
utolso utani: amit a zsidok csinaltak, mimdog a megmondalak a mamanak szint folott jart es mindig is afolott fog jarni.
az altalanositas mindog a butak tulajdonsaga volt.
egyszerubb egy kalap ala venni aok embert egy megcafolhatatlan tulajdonsag alapjan mint disztingvalni kozottuk.
mi keresnivalod lenne Izraelben?
nepessegszamahoz kepest es teruletehez kepest a legtobb turistat vonultatja fel.
8 millios orszag evi 3 milliot.
A vilag donto tobbsegenek vallasanak alapja onnan alakult ki.
Es a vegtelensegig lehetne sorolni. Izraelt es a zsidokat lehet utalni de az erdemeiket nem lehet elismerni.
A modszereiket lehet utalni de valahogy mimdig ugyanaz a vege.
Az antiszemitak a legvegen mimdig megszivjak.
Rohogni fogsz ha nem lesz semmi? azon hogy masfel percet elpazaroltam rad az eletembol? nevess. a jevetes tobb energiaba fog telni mimt amit en fektettem bele.
Sajnallak. Az eloiteleteid es a benned lakozo gyulolet egyszer alaposan megszovat majd. Mindenki megszivta eddig, aki a zsidokkal b szakodott.
Voltak apro gyozelmek.
De jezd meg Hitlert.
Csunya sztori. Foleg ismerve az allapotat a galala elott.
"amit a zsidok csinaltak, mimdog a megmondalak a mamanak szint folott jart es mindig is afolott fog jarni."
Aham. Aztán mikor látták,hogy egyedül nem tudnák lerohanni az egész arab világot, füttyentettek az USA-nak, az pedig lihegő pincsikutyaként már jött is...
"egyszerubb egy kalap ala venni aok embert egy megcafolhatatlan tulajdonsag alapjan mint disztingvalni kozottuk."
Az ugye megvan, hogy senkinek nem a becsületes, dolgozó átlagzsidókkal van baja?
"mi keresnivalod lenne Izraelben?
nepessegszamahoz kepest es teruletehez kepest a legtobb turistat vonultatja fel.
8 millios orszag evi 3 milliot.
A vilag donto tobbsegenek vallasanak alapja onnan alakult ki."
Van Izraelen kívül ezer meg egy hely, ami sokkal szebb és látványosabb. Nem vagyok vallási zarándok, tehát nem érzem szükségét, hogy a Szentföldre lépjek.
A vallások döntő többsége pedig Izraeltől teljesen függetlenül alakult ki. Ha szerinted nem így van, magyarázd el kérlek, az egyiptomi vallásnak (az eredetinek, ne keverd ide a kopt keresztényeket!), Lao-ce-nek, Buddhának, Zoroaszternak, a Tengri-kultusznak stb. mi köze van a zsidó valláshoz. A kereszténység és az iszlám kapcsolatos a zsidó vallással, ez tény, de ezeken kívül van még jópár másik.
"Es a vegtelensegig lehetne sorolni. Izraelt es a zsidokat lehet utalni de az erdemeiket nem lehet elismerni.
A modszereiket lehet utalni de valahogy mimdig ugyanaz a vege."
Adtak a világnak egy vallást, volt köztük sok feltaláló. Ennyi pozitívumot tudok felsorolni.
Ehhez képest a negatívumokhoz úgy 500 gigabyte tárkapacitás is kevés lenne, és semmi értelme nem volna neked felsorolni, mert először össze-vissza hadoválnál, hogy egy szó se igaz az egészből, utána meg már csak legyintenél egyet, hogy "megesik ez a legjobb családban is".
Ha meg szerinted a cél szentesíti az eszközt, nyilván az se zavart, amikor mondjuk a tatárok gyilkoltak le több millió embert csak úgy poénból. Egyre biztosabb vagyok benne, hogy te vagy az atombombás gyerek, csak másik felhasználónévvel.
"Az antiszemitak a legvegen mimdig megszivjak."
Ó jaj nékünk. Mert Wiesenthal összefogdosott egy maroknyi nácit? Sajnállak, még csak nem is vágtatok közöttük rendet, csak kigyomláltatok pár kevésbé erős egyedet, hogy az életképesek tovább erősödjenek...
"Rohogni fogsz ha nem lesz semmi? azon hogy masfel percet elpazaroltam rad az eletembol? nevess. a jevetes tobb energiaba fog telni mimt amit en fektettem bele. "
Oda viheted az olvasmányos linkedet, ahová akarod, a történelmet neked senki nem fogja utólag átírni,csak mert nem bírja a gyomrod. Se a nagykövet, se Netanjehu, de még az Atyaúristen se.
"Sajnallak. Az eloiteleteid es a benned lakozo gyulolet egyszer alaposan megszovat majd. Mindenki megszivta eddig, aki a zsidokkal b szakodott."
Most nadrágot cserélek, mert ezt összeszartam...
"Voltak apro gyozelmek.
De jezd meg Hitlert.
Csunya sztori. Foleg ismerve az allapotat a galala elott."
Hitler, Hitler, Hitler, ezzel tudtok csak jönni. Mi van kedves Sztálin bátyóval, aki nem állt meg 6 millió zsidónál, hanem minimum 20 milliót leöletett? Az rendben volt, a szovjeteknek szabad, a németeket meg fúj megkövezni, golyó általi kötél?
Ez is benne van ám a történelemkönyvekben. A németeknél az utolsó menórát is elszámoltattátok, mind a mai napig, az oroszoknál pisszenni se mertek. Gondolom Sztálin bátyónak szabad volt zsidót ölni...
Többek közt ezért is utálja minden épeszű ember a hozzád hasonlókat. A gusztustalan kettős mércézésért.
"Aham. Aztán mikor látták,hogy egyedül nem tudnák lerohanni az egész arab világot, füttyentettek az USA-nak, az pedig lihegő pincsikutyaként már jött is... "
ez inkabb az usa szegyene es a zsidok érdeme - LENNE
de en ilyet nem mondok mert nem igy van.
odavissza megy a jatek. Ha Izrael haszontalan, ennek vege. Egyelore naprol napra egyre szorosabb a kapcsolat az USA es Izrael kozott - mert Izrael, szemben a legtobb (talan az osszes) arab orszaggal, hasznos.
En inkabb buszke vagyok ra hogy a zsidok kepesek egy vilaghatalomnak olyat nyujtani ami miatt megkapjak a tamogatasat. Ebben nincsen semmi kivetnivalo a vilagon, ugy hivjak hogy strategia es okos politika. Arrol megintcsak nem tehetnek a zsidok hogy az arabok erre keptelenek voltak az elmaradottsaguk miatt. Sajnalom ha nem tetszik, de mukodik.
Tovabbra is: golra jatszak a meccset. Es Izrael nem segget nyal ezert az USAnak.
Nem egy hightech USA nagyvallalat KF kozpontja van Izraelben. Es nem veletlenul. Nepessegszamhoz kepest a legtobb diplomast sem a hangyak hordtak ossze Izraelben. Ez nagyon csunya dolog volt amit irtal es marhasag amugy. Szoval azert nem kellene degradalni Izraelt. Az egy dolog hogy gyilkos terrorallamnak titulaltad de azert ne tulajdonitsunk mar mindent az USAnak. Egyaltapan nem idiotak elnek ott. Ha tamogatasuk van akkor meg legyen, nem irogykedni kellene hanem gondolkozni hogy miert es eltanulni hogy nekunk hogy legyen.
7,5 milliard ember el kb a vilagon.
1.5 milliard muszlim
2.2 milliard kereszteny
szerintem eleg kemeny hogy egy kb 20 millio fos nemzettol alakult ki 3,7 milliard ember vallasa, hogy a multjuk tortenetét a vilag nepessegenek fele ismeri valamilyen szinten. Egy nemzettol aminek a lelekszamanak az aranya a vilagnepessegben soha sem volt a mainal tulzottan nagyobb.
Ha az utolso menora is el lett volna szamolva, akkor most azonnal egy vagyonnak kellene a bankszamlamra ugrani, es meg sok mas zsido bankszamlajara is. Lof sz volt elszamolva, valamennyit kaptak azok akik megprobaltak de ez a valodi zsido populaciohoz kepest elhanyagolhato. Az a haboru a nemetek reszerol eleg nagy szazalekban a zsidoktol lopott cuccokbol es penzbol lett finanszirozva.
megis hogy lehetett volna visszaszolgaltatni? eheztek az emberek.
Magyarorszag detto ha minden petak el lenne szamolva akkor lenne meglepetes figyelembe veve a zsidok vagyoni helyzetet es a tenyt hogy a jobbagyoknak semmilye nem volt de a szo szoros ertelmeben.
Tenyleg jo nezni ahogy kezdesz ideges lenni es ahogy frocsogsz. Ez olyan szep szo. Most ertettem meg, mennyire. Frocsogsz :D el tudom kepzelni ahogy nezed a monitort es aranyapazol es kozben frocsog a nyalad a duhtol :D de a zsidoknak van egy olyan tulajdonsaga is ami talan mindenki masnak kellene. Megvaltoztathatatlan a velemenyunk, kitartunk az elveink mellett, orokre tamogatjuk a nepet tuzon vizen at, hiszunk a zsidosagban, (es nehany ortodoxtol eltekintve) Izraelert mindent megteszunk amit meg kell.
.ישראל חי
"Izrael, szemben a legtobb (talan az osszes) arab orszaggal, hasznos."
Nem hinném, hogy Izrael több kézzelfogható értéket termel, mint mondjuk Kuvait, Szaud-Arábia vagy Bahrein. Ezeknél van többek közt az olaj is. Izrael természeti kincsei nem indokolják a fontosságát.
"En inkabb buszke vagyok ra hogy a zsidok kepesek egy vilaghatalomnak olyat nyujtani ami miatt megkapjak a tamogatasat. Ebben nincsen semmi kivetnivalo a vilagon, ugy hivjak hogy strategia es okos politika. "
Igen, és ezt feltétlenül más országok rovására kell tenni. De hát kinek mi az okos politika...
"Nepessegszamhoz kepest a legtobb diplomast sem a hangyak hordtak ossze Izraelben."
Ez se teljesen igaz (mert állandóan változik), de még ha így is lenne, van a világnak több mint 100 másik országa, ahol a népességszámhoz viszonyított diplomások száma ugyanennyi, a nagyobb népsűrűségű országokban pedig még magasabb (mondjuk Japán). Csak Japánban mondjuk ki is használják a sok diplomás adta lehetőségeket. Jártál már ott? A technológiájuk csak olyan 50 évvel jár az USÁ-é előtt (monorail például).
"Ez nagyon csunya dolog volt amit irtal es marhasag amugy. Szoval azert nem kellene degradalni Izraelt. Az egy dolog hogy gyilkos terrorallamnak titulaltad de azert ne tulajdonitsunk mar mindent az USAnak."
Nincs szándékomban degradálni meg marhaságokat irkálni, minden le van írva a történelemkönyvben. Tényekkel fölöslegesen vitatkozol. Ha degradál, amit írok, azt mind maguknak köszönhetik.
Sehol nem írtam, hogy Izrael terrorállam lenne, az viszont tény, hogy ugyanazt műveli a palesztinokkal, amit anno a nácik tettek a zsidókkal az Einsatzgruppe-program keretében. Ha a németeket ezért elítélték, a zsidókat miért nem? Kettős mérce foreva.
És igen, a szovjeteket se ítélték el. Őnekik szabad volt az emberirtás, többek közt a zsidóirtás is. De ez mintha nemigen zavarna téged.
"Ha tamogatasuk van akkor meg legyen, nem irogykedni kellene hanem gondolkozni hogy miert es eltanulni hogy nekunk hogy legyen. "
A NATO keretén belül az USA a szövetségesünk, legalábbis elvileg. Nincs mire irigykedni.
"szerintem eleg kemeny hogy egy kb 20 millio fos nemzettol alakult ki 3,7 milliard ember vallasa, hogy a multjuk tortenetét a vilag nepessegenek fele ismeri valamilyen szinten. Egy nemzettol aminek a lelekszamanak az aranya a vilagnepessegben soha sem volt a mainal tulzottan nagyobb."
A keleti vallásokhoz képest ez még mindig édeskevés...
"Ha az utolso menora is el lett volna szamolva, akkor most azonnal egy vagyonnak kellene a bankszamlamra ugrani, es meg sok mas zsido bankszamlajara is."
És miért állítod ilyen biztosra, hogy nem ez történt? Csak úgy halkan kérdezem meg, mert azóta is ajvékoltok a holocaust miatt kártérítésért a tengelyhatalmaknál. Putyinnál meg szóba se meritek hozni (gondolom annyira már nem vagytok nagy legények, hogy packázzatok az orosz medvével).
"Lof sz volt elszamolva, valamennyit kaptak azok akik megprobaltak de ez a valodi zsido populaciohoz kepest elhanyagolhato."
Legalább olvasnál utána a komád, Wiesenthal jelentéseinek, akkor most egy baromsággal kevesebbet írtál volna...
"Az a haboru a nemetek reszerol eleg nagy szazalekban a zsidoktol lopott cuccokbol es penzbol lett finanszirozva."
Akkor vélhetően 3 évig nem tartott volna. Plusz a lefoglalt értékek jórészét elzabrálták a megszálló oroszok. A dicső Vörös Hadseregben ez volt a módi: jött a vöröskatona, lelőtte a civilt, kifosztotta a házat, és ment a következőhöz. Akit meg nem lőttek le, azt vitték málenkíj robotra Vorkutára meg Tajsetbe.
"Magyarorszag detto ha minden petak el lenne szamolva akkor lenne meglepetes figyelembe veve a zsidok vagyoni helyzetet es a tenyt hogy a jobbagyoknak semmilye nem volt de a szo szoros ertelmeben."
1: Magyarország vesztes hatalom volt, ami értéket nem tudtak kimenekíteni, az a győztest illette. Hadisarc fogalma mond valamit?
2: Hiperinfláció volt a háború alatt, mái napig a legnagyobb az ismert világegyetemben. Mit szolgáltassanak vissza az embereknek? Egy valagnyi ötszácsiliárd milpengőst?
3: Az oroszok soha senkinek nem adtak még vissza semmit.
"Tenyleg jo nezni ahogy kezdesz ideges lenni es ahogy frocsogsz. Ez olyan szep szo. Most ertettem meg, mennyire. Frocsogsz el tudom kepzelni ahogy nezed a monitort es aranyapazol es kozben frocsog a nyalad a duhtol :D"
Új szót tanultál? Látom tetszik neked. Hogy ki fröcsög és ki nem fröcsög, elég csak megnézni, hány oldala vergődsz itt a tények ellen, mint a partra vetett hal, és fenyegetőzöl itt nagykövetséggel, izraeli megszállással meg atomcsapással :D de biztosan én vagyok az,aki ideges :D
Hozzak egy vödör jeget, vagy megbirkózol még ekkora égéssel?
"Megvaltoztathatatlan a velemenyunk, kitartunk az elveink mellett, orokre tamogatjuk a nepet tuzon vizen at, hiszunk a zsidosagban, (es nehany ortodoxtol eltekintve) Izraelert mindent megteszunk amit meg kell."
Felőlem ténytagadhatsz egész nyugodtan, itten bazinagy jogállam van minálunk, úgy csinálsz magadból bohócot, ahogy az neked jólesik...
"A keleti vallásokhoz képest ez még mindig édeskevés..."
Ez (3,7 milliard) egeszen pontosan a vilag nepessegenek a fele. Az edeskeves szo az hatalmas hazugsag. Nepes a Kelet, de a mai napig csak a vilag fele el ott.
Ami a diplomasokat illeti: nezz utana az interneten. Mellesleg. . . egyszer egy osztalyvezeto főorvossal utaztam vinatin. Beszelgettunk. Zsidosagra kerult a szo. Mondtam hogy az vagyok. Megkerdezte Izraelben voltam-e stb. Mikor en kerdeztem tole, volt-e Izraelben, azt mondta "Termeszetesen". Szakmailag KF szinten kikerulhetetlen. 2012ben csak Kanada elozte meg diplomasok aranyat tekintve Izraelt. Japan a harmadik - Izrael utan.
Majd probalok frissebbet keresni.
Japan. Megint az undorito kettos merce. Amit a zsidoknak nem szabad azt a japanoknak igen. Kinek a penzebol emelkedett fel Japan (es a kistigrisek)? Hmm? Mer tudtommal 1945ben ket atombomba es egy brutalis haboru utan az USA elegge tonkreverte. Csaszar volt Japanban es istenkent tiszteltek. (szandekosan irtam kis i-vel az isten szot, itt nem az Orokkevalora utal, ezt azert irtam ide mert mar attol felek ebbe is belekotsz majd). Szoval... el voltak maradva...
Japan keleties tekintelyelvu rekordallito tarsadalom. Persze hogy hajlamosak technologiai erodemonstraciokra. Ha otven evvel az usa elott lenne technologiailag akkor Japan uralna a Foldet mert otven ev az legyozhetetlen kulonbseg populacioaranyoktol fuggetlenul.
Orosz nagymedve: komolyan? Tudod mennyi penz van oroszorszagban? Ha valaha haboruba kerulnek, ehen halnak. Nepessegszama sem olyan hatalmas mai viszonylatban mint regen. Az orosz nagymedve mar meghalt, szuletetg egy orosz kojot.
Az elszamolasrol: ugy van ahogy mondom, imadom amikor egy europai mindent jobban tud a zsidokrol es Izraelrol. Hihetetlen. Tenyleg hihetetlen.
Atombomba: egyebkent nem, nem en vagyok. nem erdekel az a tema, nem valaszoltam sosem azzal kapcsolatos kerdesre. Meg valaszokat sem olvastam hozza..
"izraeli megszállással meg atomcsapással" fenyegetozom?
Atomcsapassal?
Mivan? Ez maga a rohej. Komolytalan.
Mondom, te tovabbra csak egy europai vagy, aki elolvasott par konyvet es azt hiszi hogy a kozel kelet politikai szakertoje. De nem, nem az. Csak egy fiuka aki okoskodni probal sgy temaval kapcsolatban amit masfele emberek alakitanak ki.
Izrael nem termel semmi ketzelfoghatot, es neked az olaj a kezzelfoghato . . .
Gazdasagi ismeretek egyes.
Ez is olyan komolytalan volt hogy mar nem is valaszolok.
Sot itt be is fejeztem. Amit irsz az az antiszemitizmus, a kettos merce... es bemagolt adatok omlesztese gondolkodas nelkul.
Gazdasag meg az olaj. Meg szaud arabia nagysaga... erre mar nem valaszolok mert felesleges.
Okoskodjal europaval kapcsolatos kerdesekre, de ne a kozel kelettel. meg a gazdasagi jellegueket hagyd inkabb mert ez gaz volt amit irtal, hatalmas gaz.
"Ez (3,7 milliard) egeszen pontosan a vilag nepessegenek a fele. Az edeskeves szo az hatalmas hazugsag. Nepes a Kelet, de a mai napig csak a vilag fele el ott."
Nem hazugság, gondold már át: A világ egyik fele osztozik a keresztény és a zsidó valláson (a zsidó vallásúak száma mellesleg elenyésző a keresztényekéhez képest), a másik fele, esetünkben a kínaiak meg egységesen követik a keleti vallást.
"Szakmailag KF szinten kikerulhetetlen. 2012ben csak Kanada elozte meg diplomasok aranyat tekintve Izraelt."
- Semmi közöm a KF-hez, tehát ilyen szinten se fogok kapcsolatba kerülni Izraellel.
- Túl sok cég túl kis helyen nem koncentrálódhat, pláne ha egymás konkurensei. Az egyik előbb-utóbb kiöli maga mellől a másikat a vadkapitalizmus és profitmaximalizálás jegyében. Ez közgazdasági tény.
- Kötve hiszem, hogy a cégek egymást taposva rohannának olyan övezetbe, ahol bármelyik nap beköszönhet az ablakon egy rakéta.
"Japan. Megint az undorito kettos merce. Amit a zsidoknak nem szabad azt a japanoknak igen. Kinek a penzebol emelkedett fel Japan (es a kistigrisek)? Hmm? Mer tudtommal 1945ben ket atombomba es egy brutalis haboru utan az USA elegge tonkreverte."
Japánnak mindenesetre nem áll érdekében háttérhatalmat meg szabadkőművességet fenntartani, és a pénzhatalmi elittel undorító módon befolyásolni emberek milliárdjainak az életét. Ez már a II. világháború előtt is így volt. Ha még emlékszel ilyesmire, Japán (Kínával együtt) az elzárkózást választotta.
Lehet hogy csak én vagyok nagyon hülye, de nem a Yamatók meg a Songokuk, hanem a Rotschildok és Bilderbergék kavarják napi rendszerességgel a szart a világpolitikában.
"Csaszar volt Japanban es istenkent tiszteltek. (szandekosan irtam kis i-vel az isten szot, itt nem az Orokkevalora utal, ezt azert irtam ide mert mar attol felek ebbe is belekotsz majd). Szoval... el voltak maradva..."
Az adott rendszernek semmi köze a fejlettséghez. Nem attól lesz egy rendszer elmaradottabb, hogy elnök vagy minisztertanács helyett császár vagy király uralkodik fölötte. A SZU-nak hiába volt modern kormánya, a legelmaradottabb ország volt még a peresztrojka idején is, mert Sztálin bátyó és a farkaskái minden erőforrást a nehéz- és hadiiparra fordítottak.
"Japan keleties tekintelyelvu rekordallito tarsadalom. Persze hogy hajlamosak technologiai erodemonstraciokra. Ha otven evvel az usa elott lenne technologiailag akkor Japan uralna a Foldet mert otven ev az legyozhetetlen kulonbseg populacioaranyoktol fuggetlenul."
Az ugye fel se merül benned a gondolkodásmódoddal, hogy Japánnak esze ágában sincs az "uralma alá vonni" a világot. Neeeem, aki technológiailag fejlett, az csak erődemonstrációra meg dominanciára használható!
Ha majd lesz Izraelben is monorail és nanotechnológia a mindennapokban, visszatérhetünk erre a kérdésre.
"Orosz nagymedve: komolyan? Tudod mennyi penz van oroszorszagban? Ha valaha haboruba kerulnek, ehen halnak."
Igen, a II. világháborút is elvesztették, csak tömeghallucináció volt a Vörös Hadsereg győzelme, meg amikor bevették Berlint. Egy kezemen meg tudom számolni, az oroszok hányszor veszítettek más birodalmak ellen: Kalka, első világháború, Csuzima-szoros, és még 4-5 kevésbé jelentős ütközet. Borogyinót nem számolom ide, mert Napóleon végső soron elvesztette a csatát Oroszország ellen. És akkor most nézd meg, hány csatában győztek.
A Wikipédián pedig fent van az állandó orosz hadsereg létszáma. Ehhez még nyugodtan hozzáírhatsz 25-30 milliót (sorkatonák, népfelkelők) akiket szintén bevetnének, ha nagyon szorulna a hurok.
"Az elszamolasrol: ugy van ahogy mondom, imadom amikor egy europai mindent jobban tud a zsidokrol es Izraelrol. Hihetetlen. Tenyleg hihetetlen."
Ezt Wiesenthalnak is magyarázd meg, kérlek.
Másfelől a kommunisták soha senkit nem kárpótoltak. Se minket, se titeket. De ha szerinted igen, kérlek linkelj hiteles forrást arról, hogy Izrael elszámoltatta Sztálin bátyót meg a farkaskáit a háború után, és kárpótlást is kaptak. Kíváncsian várom. Hiteltelen blog.hu-s baromságok meg zsindex tündérmesék nem érdekelnek.
"Atomcsapassal?
Mivan? Ez maga a rohej. Komolytalan."
Költői túlzás fogalma nem sokat mond neked ezekszerint.
Arra reflektáltam, hogy itt egyes-egyedül te húztad fel magad, mikor nekemálltál fenyegetőzni, hogy majd jól kiteszed a linket az izraeli nagykövetségre, és majd jól megmondasz a mamának...
Szerintem ennyit arról, kettőnk közül ki fröcskölődik dühében.
"Mondom, te tovabbra csak egy europai vagy, aki elolvasott par konyvet es azt hiszi hogy a kozel kelet politikai szakertoje. De nem, nem az. Csak egy fiuka aki okoskodni probal sgy temaval kapcsolatban amit masfele emberek alakitanak ki."
Ez a "fiúka" mindenesetre bejárt történelemórára, aranyapám, ami neked kimaradt, csak mert nem zsidók írták a történelmet, és derogál beismerni, hogy hányszor hányan elkenték a szátokat. Az a pár könyv pontosan egy párral több annál, mint amennyit te elolvastál. Az mindenestre cuki, ahogy kollektívan lehülyézel mindenkit, aki hivatásszerűen foglalkozott a történelemmel, és cseppet nagyobb a tudásanyaga mint neked. De ezt a cionista szerecsenmosdató tempót már igazából megszoktam, igazából névjegyetek.
"Izrael nem termel semmi ketzelfoghatot, es neked az olaj a kezzelfoghato . . .
Gazdasagi ismeretek egyes.
Ez is olyan komolytalan volt hogy mar nem is valaszolok."
Akkor halljuk aranyapám, mennyi és milyen kézzelfogható terméket is állít elő Izrael? Segítek: a sáfárkodás, hatalmi befolyással visszaélés, pénzzel zsonglőrködés azok nem kézzelfogható javak. Gazdaságföldrajz órára se nagyon jártál be ezekszerint.
"Sot itt be is fejeztem. Amit irsz az az antiszemitizmus, a kettos merce... es bemagolt adatok omlesztese gondolkodas nelkul.
Gazdasag meg az olaj. Meg szaud arabia nagysaga... erre mar nem valaszolok mert felesleges."
A kettős mércézést pont hogy te kezdted el, aranyapám. Visszakeressem? Ezek után mit háborodsz fel azon, ha a saját csapdádba esel? Ja, hogy neked szabad, te vagy a még egyenlőbb? Szerintem ne nagyon keresgéld a szememben a szálkát.
A bemagolt adatok meg...ha szerinted nem hitelesek, cáfoljál. Mi tart vissza? Ja, hogy nem tudsz? Az cinkes. Akkor mégiscsak nekem van igazam.
Az antiszemitizmus kérdése (előbb még rasszista voltam, most hirtelen már antiszemita lettem?) meg irreleváns hangulatkeltés. Nektek mindenki antiszemita, aki nem megy le előttetek kutyába.
Zsidó kisgyerek boldogan jön haza az iskolából, és kérdezi az apját:
- Apa, azt minek nevezzük, amikor elvesszük más emberektől a pénzét?
- Piacgazdaságnak, kisfiam.
- És ha az emberek ezen felháborodnak és tiltakoznak, azt minek nevezik?
- Antiszemitizmusnak, kisfiam, antiszemitizmusnak...
'Nuff said.
"Okoskodjal europaval kapcsolatos kerdesekre, de ne a kozel kelettel. meg a gazdasagi jellegueket hagyd inkabb mert ez gaz volt amit irtal, hatalmas gaz."
Akkor rajta, cáfolj meg tételesen, lehetőleg tényekkel. Azóta se bizonyítottál semmit, hogy gazdaságilag vagy történelmileg a kiválasztott néped bármit is felmutatott volna, vagy az emberi élet jobbítását szolgálta volna, csak játszod a sértett ártatlanságot és nyomod a filoszemita lózungokat. Ezek azonban sajnos nem tényértékűek.
"- Semmi közöm a KF-hez, tehát ilyen szinten se fogok kapcsolatba kerülni Izraellel.
- Túl sok cég túl kis helyen nem koncentrálódhat, pláne ha egymás konkurensei. Az egyik előbb-utóbb kiöli maga mellől a másikat a vadkapitalizmus és profitmaximalizálás jegyében. Ez közgazdasági tény.
- Kötve hiszem, hogy a cégek egymást taposva rohannának olyan övezetbe, ahol bármelyik nap beköszönhet az ablakon egy rakéta."
Latszik hogy a gazdasaghoz es a KF-hez nincsen semmi kozod. Izrael a start up company-k orszaga.
Ezek bar hightech cegek, de nem konkurensei egymasnak.
1. Izraelben talaltak fel a pendrive-ot
2. az elso azonnali imternetes uzenetkuldesre alkalmas szoftvert
3. a szoftvert ami gps altal kepes a kozlekedesi dugokat figyelni es utvonalat ezek figyelembe vetelevel tervezni ott alkottak meg, Magyarorszagon kb 4 eve kezdett elterjedni, budapesten mindig hasznaljuk. a google-nak adtak el hatalmas vagyonert ami integralta a sajat gps-ebe.
4. a vilag legkisebb kamerajat izraelben fejlesztettek ki ami kapszulaba teve kepes a gasztrointesztinalis rendszerrol kepeket alkotni, elkerulve a kolonoszkopia fajdalmait
5. a vilag legkisebb diodaja (ami nanotechnologianal jon jol) usa izraeli kooperacio eredmenye - dns molekula az alapja, 11 bazispar, egy oriasmolekula, mikroszkoppal lathatatlan.
6.hangposta izraeli fejlesztes
7. a motorola izraeli KF kozpontja fejlesztette ki a mobil telefont a ma ismert formajaban
8. bar akkor meg izrael nem volt, a kitalaloja a heber egyetem alapitoinak egyike, valaki, akit felkertek izraeli miniszterelnoki feladatok ellatasara - a relatovotas elmelet, albert einstein
9. vizsotalanitas
10. napenergia altali vizmelegito (amibol ma nagyon sok otthoni berendezes van magyarorszagon is)
11. kozlekedesi baleset megakadalyozo szoftver (eled megy valaki satuzik a kocsi)
12. a vilag legfejlettebb raketarendszere. Ma eppen ott tartanak hogy vilagurbol erkezo raketakat lojjenek ki az arrow-val. amilyen tipusu raketakat jelenleg eleg keves orszag tud egyaltalan fellőni.
INTEL, Motorola, IBM (anno) Microspft kutatasi fejlesztesi kozpontja Izraelben van. (tehat nem menne senkisem oda, mi? . . .)
tovabbi erdekessegek: egyetlen orszag a vilagon ahol nő a fák mennyisege. egyetlen orszag ahol nirmalis testtomeg index-szel rendelkezo nok hasznalhatok csak modelleknek, es ahol az esetleges photoshopos valtoztatasokra fel kell hivni a figyelmet az ujsagokban a kepeken. Shekel a penznem es braille iras van rajta a vakokvak ami gaz mert nem tudok mas orszagrol ahol szinten van.
GDP 5%-a kutatas fejlesztesre megy, ami egyedulalloan magas a vilagon, 80%-a az uzleti szferabol valo..
varhato elettartam 85 ev fele van. egyedulalloan magas a kozel keleten es a vilagon is kiemelkedo. az egeszsegugyi rendszer olyan fejlett hogy van egeszsegugyi turizmus.
az onvezeto aztokhoz fejlesztett szoftver jo draga lett... minden idok legtobb penzeert adtak el a startup cegetm sose volt nagyobb erteku startup felvasarlas a vilagon. majus korul tortent nezz utana.
Figyelj, tenyleg szarul eshet egy antiszemitanak de Izrael egy rohadtjo orszag. Egyszeruen jol mukodik. Mimden teren. Naprol napra egyre erosebb es hatalmasabb. Kib szott buszke vagyok ra. Amugy.. tok jo erzes egy olyan orszag nepenek a tagja lenni amelyik orszagrol nem tudsz rosszat mindani. Ki kene probalnod. Dobja ram az elso kovet az emiatt, aki nem erez hasonlot de nem is akar hasonlot erezni. Micsoda gonosz zsido dolog lehet. Hazaszeretet, es buszkeseg.
grat. megimt belementel mellesleg egy temaba amihez nem ertesz.
Szelektiv olvasas? szelektiven nem olvasod a hireket izraelrol csak a palesztinokrol. Megjegyzem: Izrael csak a 90-es evekben kezdett hightech-kel foglalkozni. gyors a fejlodes. es nincs vege.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!