Miért okoz ekkora felhördülést az azonos neműek házassága? Most Németországban engedélyezték a "házasságot mindenkinek" ("Ehe für alle"), és több fórumon elszabadultak az indulatok.
Szerintem egy jogi aktust egy jogállamban nem lenne szabad nemhez kötni. Márpedig amikor csak ellenkező neműek házasságát engedélyezik a törvények, akkor ez történik.
A házasság tényleg csupán egy jogi aktus az állam előtt, hivatalossá teszünk egy kapcsolatot, hogy az államigazgatás elismerje. Miért ne házasodhatna össze 2 ember függetlenül a nemüktől? Ez miért zavar másokat?
Én ebben a kérdésben értelmes ellenérvet még nem hallottam, csupán homofób jellegű érveléseket, a hagyományra mutogató érveléseket, "csúszós lejtő" típusú érveléseket ("a macskámmal akkor miért nem házasodhatok?"), és téves következtetést levonó érveléseket ("ezzel most még több meleg lesz"). Szóval igazán érdekelne egy olyan érv is, ami nem ilyen.
#39 [link]
Egyébként is mi közöd hozzá hogy mások mit csinálnak? Ha van rá társadalmi igény, akkor lesznek a felsoroltak is. Ennyire egyszerű.
"nem olvastam végig a szokásos hányásod"
- Dehogyis nem olvastad végig... Csak ezt nehéz lenne kidumálnod, ígyhát fölényeskedésedet megőrizve, magabiztossággal leplezed a mondanivalód hiányát - érettségin lehet, hogy bejön, itt nem.
Tudod, hogy miért? Mert más elolvassa, akkor is, ha te úgy teszel, mintha nem figyelnél rá.
És azzal, hogy margóra helyezed az érdemi választ, csak megerősíted.
"de ennyi erővel törvényre emelhetjük a bíró megvesztegetését is, és a szegénynek meg a gazdagnak is ugyanolyan joga lesz lefizetni valakit :-)"
- Nem, ugyanis a törvény nem érvényesülne a megírt formában, akkor sem, ha két egyenlően gazdag fizethetné le egyforma feltételek mellett a bírót, vagyis olyan törvényt sértene az egyik ember, ami a cselekmény időpontjában nem létezett, az ilyen ítélkezés pedig eleve nem legitim, mert képlékeny jogrendszerre épül. Ez picit elcsúszott.
Próbálkozz máshogy.
# 42/42 Időpont ma 23:04
Nem olvastam végig (kihangsúlyoznám a végig szót, mivel nem fogod fel úgyse elsőre, megint), mivel fölösleges. Idehánysz egyet, és ettől jobban érzed magad. Minek olvassam? :-)
Ebből például az utolsó mondatoddal sikerült saját magadat meghazudtolnod, csak észre sem veszed, és ez az ami igazán szánnivaló benned.
Képlékeny jogrendszer? Havonta (hetente?) változó alaptörvény mellett az már semmiség :-)
Nem gáz, nem vagy képes elfogadni, hogy mások szerelmesek és boldogok, ezért gátolnád őket ahogy csak tudod. Nem gáz. Majd kihalsz te is a természetes kiválasztódás keretében.
Semmi baj, beírom újra, zanzásítva:
Itt ez a kérdés:
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__85..
"Nem kampányolsz ellenük, csak minden második kérdésnél kapával-kaszával propagálsz ellenük... Csak tudom mit olvasok tőled." - írtad te.
Úgy tűnik, annyira mégsem tudod, mit olvasol tőlem. Vagy csak hazudsz - inkább az utóbbinak tűnik esélyesnek előttem.
Direkt beírtam gugliba a felhasználónevemmel együtt a "momentum"-ot, idézőjelekkel szűkítve a keresést. Konkrétan egy(!) kérdésnél írtam róla a gugli szerint is. Akkor mit is hazudozol összevissza...hm?
Kiemelem mégegyszer az utolsó, gyönyörű sort, nagypofájú, én kis hazugom:)
"...Csak tudom mit olvasok tőled..."
Ehhez azért tényleg bátorság kellhet. Ilyet bedobni, ennyire egyszerűen lebuktatható hazugságot. De neked nem jelent gondot ez sem. Akkor sem jelentett, máskor sem, neked ez megy.
"Havonta (hetente?) változó alaptörvény mellett az már semmiség :-)"
- Ebben is hazudsz. Hányszor módosították _összesen_ egészen eddig? És pontosan mikor is _legutoljára_?
Lózungok dobálása az megy.
#41:
"Egyébként is mi közöd hozzá hogy mások mit csinálnak?"
Mindenki azt csináljon, amit akar, amíg másnak nem árt. Részekre kell bontani,
- a poligámiát tekintve a házasságnak vannak jogi következményei, amik elég nagy bonyodalmat okoznának, ha nem csak egy házastárs lenne, enélkül is lehet két nőt szeretni vagy akár három férfi is orgiázhat, de házasság lehetetlen emiatt közöttük
- a homoszexuális házasságnál a házasságból következő jogok, mint a gyermek örökbefogadása / mesterséges megtermékenyítés. Teljességgel figyelmen kívük hagyja a gyerekek jogait és érdekeit. Ha ugyanis a homoszexuális párok ugyanúgy örökbe fogadhatnak, mint a heteroszexuális párok, azzal azt is kimondjuk, hogy a gyerekeknek nincs többé joguk egy anyához és egy apához, és nem is igazából az a legjobb nekik, ha van anyjuk és apjuk, mert helyette hét homoszexuális ugyanonyan jó! A gyermeket már egy egyszerű beszédhiba / szemüveg miatt kinézhetik, nemhogy két apuka / anyuka miatt, ezenkívül zavart okoz nála, hogy másnak miért van rendesen anyja és apja, míg neki két apája ?
Az egészbe az a nagyon fura, hogy a homoszexuálisoknak eleve nem is lehet gyereke. Ez nem egy egészségügyi probléma, vagy jogi probléma, hanem egyszerű biológia: azonos neműek nem tudnak gyereket csinálni, ez van! Ha nem lenne az állam és társadalmom, akkor mégis kitől követelnének maguknak jogokat, hogy lehessen gyerekük? Nem a társadalom fosztotta meg őket ettől, hanem a saját nemi vonzalmuk. Ha ez nekik olyan nagy probléma, akkor lehet, hogy el kellene gondolkozni azon, hogy mégsem olyan természetes és normális dolog a homoszexulitás, mint ahogy a csapból is folyik.
- a transzneműek most is átoperáltathatják magukat, csak azt ne a társadalombiztosításra, hanem önköltségre.
Továbbá a semleges nem személyi igazolványban való bejegyzéséről mi a véleményed ? Vagy a Pride-menetekről ? Arra is kiterjed ez a harcias, érzékeny hangnem ?
"Ha van rá társadalmi igény, akkor lesznek a felsoroltak is. Ennyire egyszerű."
Mit nevezel társadalmi igénynek ? 2/3-ot vagy inkább azt, hogy a 10%-os törpepárt is dirigálhasson, alkotmányozhasson ?
"Nem gáz, nem vagy képes elfogadni, hogy mások szerelmesek és boldogok, ezért gátolnád őket ahogy csak tudod. Nem gáz. Majd kihalsz te is a természetes kiválasztódás keretében."
Csodálom Pro Patria türelmét, ezzel a stílussal nálam elvágtad volna magadat, nemigen lennék hajlandó válaszolni, max karomélesítésre lennél jó, vasárnap éjszakai írásgyakorlatnak jó lennél, ha valódi alázást szeretnél, akkor gyúrj még egy kicsit, mert ilyen harmat gyenge trollokra vagy lelkisérültekre vagy más deficitben szenvedőkre nem pazarlom el a legjobb mocskolódásaimat.
Az senkit sem érdekel, ha 4 fal között, legyen otthon vagy melegbárban szexel a homokos pár, csak a nyilvános szexualizációjuk érdemel meg rendszabályozást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!