Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért okoz ekkora felhördülést...

Miért okoz ekkora felhördülést az azonos neműek házassága? Most Németországban engedélyezték a "házasságot mindenkinek" ("Ehe für alle"), és több fórumon elszabadultak az indulatok.

Figyelt kérdés

Szerintem egy jogi aktust egy jogállamban nem lenne szabad nemhez kötni. Márpedig amikor csak ellenkező neműek házasságát engedélyezik a törvények, akkor ez történik.

A házasság tényleg csupán egy jogi aktus az állam előtt, hivatalossá teszünk egy kapcsolatot, hogy az államigazgatás elismerje. Miért ne házasodhatna össze 2 ember függetlenül a nemüktől? Ez miért zavar másokat?

Én ebben a kérdésben értelmes ellenérvet még nem hallottam, csupán homofób jellegű érveléseket, a hagyományra mutogató érveléseket, "csúszós lejtő" típusú érveléseket ("a macskámmal akkor miért nem házasodhatok?"), és téves következtetést levonó érveléseket ("ezzel most még több meleg lesz"). Szóval igazán érdekelne egy olyan érv is, ami nem ilyen.

2017. jún. 30. 10:39
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
20%

Nem iagzán értem, hogy alapvetően mi a porblémád, intelligensen próbálsz hozzáálni, mégsem tudod belátni hogy társadalmi szinten a devinacia sosem kívánatos és mindig is lesznek olyan egyedek egy nagyobb népességben akik az átlagtól eltérnek. Ha ez előnyökkel jár akkor pozitív visszacsatolással visszagyűrűzve megerősödik és az lesz a norma, ha nem jár akkor a tömeg kilöki magából, csak azért, mert más.

Gyakorlatilag ez ugyanaz a folyamat, mitn az evolúció csak nem biológiai szinten hanem csoport-viselkedésben leképződve.

Egyszóval, ez természetes.

2017. jún. 30. 11:52
 12/45 anonim ***** válasza:
0%
#5: mióta az Európai Unió létezik, azóta fogadhatnak örökbe homoszexuálisok gyereket. Az egész EU-ban, így Magyarországon is.
2017. jún. 30. 12:02
 13/45 anonim ***** válasza:
33%

,,viszont ha már házasok akkor ezt arra használják hogy gyereket is fogadhassanak örökbe, ami vérlázító. Egy gyerek nem egy háziállat ami jól mutat az anyós ülésén"

Digo ezzel arra utalt, hogy sok meleg és transzexuális pár pusztán sznobizmusból fogad örökbe gyereket. Tucatnyi gyereket tudnának örökbe fogadni a legközelebbi árvaházból, de sok ilyen pár inkább milliókat költ arra, hogy elsődlegesen ázsiai országból fogadjanak örökbe egy gyereket. Ez olyan szinten elterjedt, hogy még a Modern Family vígjátéksorozatban is témába került, mikor Mitchellt és Cameront lenézte egy másik melegpár, mivel nekik csak vietnámi gyereket sikerült örökbefogadni.

,,gyébként sem normális kitenni egy gyereket olyan lelki defekteknek amit a "szülei" miatt kap a társadalom nagy részétől"

Ezzel meg arra utalt, hogy a meleg és transszexuális szülők gyerekét eléggé szokta támadni a társadalom, állandó lelki és fizikai terror elszenvedői. Egy ilyen pár gyereke jóval nagyobb eséllyel lesz iskolai bántalmazás áldozata, mint hetero párok gyerekei.

2017. jún. 30. 12:08
 14/45 A kérdező kommentje:

# 11

A homoszexualitás nem deviancia. Eleve nem közügy, hogy kinek milyen a szexuális irányultsága, csak marha nehéz leplezni, amikor két azonos nemű házasságot köt, hiszen akkor nyilvánvaló lesz. De én sem tartalak deviánsnak azért, mert mondjuk ilyen-olyan szexuális igényed van otthon, vagy az interneten, mondjuk könnyű dolgod van, mert ezekről nem is tudok.

A civilizáció pont azért jött el, azért alakult ki a társadalom, és azért nem csak egy csorda vagyunk, mert emberként nem úgy viselkedünk, mint az állatok. Ha az evolúcióval és az etológiával akarod megindokolni, mi történik a társadalomban, akkor elég torz képet kaphatsz. Voltál már valaha orvosnál, kórházban? Ha igen, akkor sajnos az evolúciót már megkerülted, hiszen az alapján neked már ki kellett volna szelektálódnod, de ennek a fránya civilizációnak az orvosa meggyógyított. Szóval szerintem ezért hülyeség társadalmi kérdésekben az evolúcióra és az etológiára mutogatni.

Amíg olyan tömegben élünk, akik kilökik magukból a másokat, addig nem is igazán vagyunk társadalomnak nevezhetők, tényleg csak egy tömeg vagy egy csorda.

2017. jún. 30. 12:13
 15/45 A kérdező kommentje:

# 13

Most kár elismételned más szavakkal, amit egy másik válaszoló mondott. De én is elismételhetem a választ.

Mint írtam, nyilván vannak olyan szülők, akik háziállatként szeretnének gyereket tartani, de hogy ez szexuális irányultságtól függjön, azt erősen kétlem.

A második felvetésre is írtam, hogy eléggé groteszk azzal indokolni valaminek az ellenzését, hogy ellenezzük. Önindoklás. Ha nem ellenezné ennyi ember, akkor nem lenne ilyen a társadalom, és nem lenne kiközösítve a meleg párok gyerek.

2017. jún. 30. 12:18
 16/45 anonim ***** válasza:
45%

"Normálistól (gyakoritól) eltérő, ezért elítéljük, sőt a gyerekét is elítéljük és tönkre tesszük az életét"

Ez nem azért nem normális mert eltér a gyakoritól, hanem mert egy genetikai RENDELLENESSÉG.

2017. jún. 30. 12:31
 17/45 anonim ***** válasza:
51%
Én most értem el arra a pontra, hogy inkább megse próbálok kezdeményezni értelmes vitát.
2017. jún. 30. 12:53
 18/45 anonim ***** válasza:
72%

ma 12:31

Tegyük fel, hogy rendellenesség vagy betegség. Na de az autistákhoz, a down kórosokhoz, vagy a lebénult emberekhez, rákosokhoz, stb... is ugyanúgy viszonyulsz, mint a melegekhez, hogy a társadalomnak ki kell taszítania őket? Mert ha "betegek", nem tehetnek róla, nem?

2017. jún. 30. 13:06
 19/45 anonim ***** válasza:
74%
#18 nekem a retardaltakkal pl több bajom van mint a melegekkel, a melegek normalis emberek, csak épp mást élveznek az ágyban, ez olyan mint a hobbi, amiben örömdet leled, kinek ez jön be, kinek az. De a szefósoktól minidg falnak megyek, mindenkinek jobb lett volna ha az anyjuk még időben elvetél, vagy mesterségesen megszakítják a terhességet, amikor kiderül.
2017. jún. 30. 13:13
 20/45 anonim ***** válasza:
19%

A csúszós lejtő nem érvelési hiba. Ebben a témában kifejezetten jogos is. Először csak dekriminalizálást akartatok, majd élettársi kapcsolatért tüntettetek. Mindkét esetben azt mondtátok, hogy nektek tökéletesen elég az, amiért tüntettek. A házasságot 10 éve még elavult fogalomnak tartottátok.

És nem fogtok megállni itt se. A legtöbb homoszexuális természete olyan, hogy semmiképp sem akarja elfogadottnak éreznie magát, mindig követelni fog egy újabb jogot. Ha a homszexualítás teljesen elfogadott lesz, akkor majd jön az autóval/macskával történő házasság.

2017. jún. 30. 13:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!