Miért tartják sokan jó elképzelésnek kultúrák társadalmak összekeveredését? Én nem tartom jó dolognak
Addig nincs gond ameddig két egymástól nem sokban különböző társadalom, kultúra "keveredik".
De ha két eléggé különböző akkor lehetnek gondok!
"...a legjobb hagyni az embereket szabadon élni."
Igen - ez a legjobb. És mi van, ha egy ország meghatározó többsége nemzetként akar élni, és nem akar túlságosan keveredni más népekkel? Mi van, ha meg akarja őrizni kultúráját, vallását, identitását, és úgy gondolja, hogy a nagyarányú bevándorlással elveszíti mindezt? Joga van védekezni? Szerintem igen.
EU vezetők immár nyíltan beszélnek terveikről. Az elmúlt hetekben két nagyon befolyásos európai politikus beszélt Európa lehetséges jövőjéről, arról, hogy ők milyen Európát képzelnének el a következő évtizedekben. A két politikus: Wolfgang Schäuble, Németország pénzügyminisztere, illetve Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke.
Egy megdöbbentő írás jelent meg erről. Kiderül belőle, hogy az Uniós politikusoknak a valódi célja az, hogy elősegítsék az EU-t megszálló migránsokkal az arab, muszlim és más fajoknak az Európai népekkel való keveredését.
Timmermans egyszerűen kijelenti, hogy a faji és kulturális keveredés és sokszínűség Európa és az európai nemzetállamok jövője. Ez lesz és punktum. Vagyis itt nem mással állunk szemben, mint vezető európai politikusok ideológiai alapú víziójáról, tervéről, a világ átalakításának nagy, neoliberális-globális kísérletéről.
A következmények beláthatatlanok.
Jogom van ez ellen harcolni? Igen, jogom van. És harcolok is. És nem vagyok egyedül.
Pontosan ez a baj a kultúrákkal.
Amit itt olyan sokan őrizni szeretnének.
Pontosan a kultúrák választják el az embereket egymástól,viszályokat,háborúkat szítanak.
Ahelyett,hogy dobnák a világon mindenhol ezt az ősi,értéktelen vackot,amit kultúrának neveznek,inkább arra kellene törekedni,hogy az emberek meglássák egymásban a világon azt,hogy valahol mind ugyanolyanok vagyunk.
"Én más kultúrából való emberek tömeges betelepítésére gondoltam."
Ilyenről nincs szó sehol. Szomorú, hogy két év elteltével se tanultátok meg a különbséget a bevándorlás és a menekültellátás között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!