Miért neheztelnek sokan arra az emberre, aki elvből semleges?
Szerintem azért,mert a legtöbb ember,aki elvből semlegesnek mondja magát nem semleges,hanem szimplán nemtörődöm,aki nem foglalkozik semmivel,és akinek éppen ezért nincs semmiről véleménye,így bármit meglehet vele csinálni,bármit le lehet nyomni a torkán.
Ha viszont valaki azért "semleges",mert az arany középútban/centralista politikában hisz,és tisztában van azzal,hogy mi történik a világban azzal semmi probléma nincs szerintem....
23:01
Tisztában van a világ eseményeivel, tudás szempontjából nincsenek hiányosságai. Megveti/eltaszítja magát a politikát, és a saját életfilozófiája szerint gondolkozik, ott/azon belül igyekszik az "arany középútra" törekedni.
Amint látod több oka is van:
1. Képtelenek értelmezni mit is takar a semlegesség. Egyszerűen nincs meg hozzá a megfelelő intelligenciájuk.
2. Az emberek többsége a "ha nem velem akkor ellenem" elvet vallja, és nem fogadnak el bármiben is eltérő véleményt mint a sajátjuk.
Nézd, dolgoztam olyan helyen, ahol mindenki balos, liberális volt. Ment a nyálverés egész nap. Én nem szóltam hozzá. Kitalálták, hogy fideszes vagyok, fúrtak-faragtak, végül megszabadultak tőlem, mint immunrendszer az idegen testtől. Néhány év múlva fordított helyzetbe kerültem, fideszes közegben voltam. Szintén ment a nyálverés. Nem szóltam hozzá. Gyanús lettem. Keresztkérdésekkel bombáztak. Kitértem előlük. Ez már elviselhetetlen volt. Megszabadultak tőlem. Nem voltam megbízható, nem voltam a struktúra része, nem kántáltam azt, amit a kórus.
Konkluzió: Az emberek nem szeretik azokat, akiket nem lehet egyszerűen besorolni egy adott típusba - pl. hülye fideszes, okos balos, vagy okos fideszes, hülye balos. Ha valaki ebből a rendszerből kilóg, az gyanús, az biztos kém, vagy ilyesmi. Ráadásul gondolj azokra a flótásokra, akik egy életen át játszák, hogy ők ilyenek, vagy olyanok, közben magukban meg bosszankodnak - na ők irigylik azt, hogy ez a valaki nem játsza a balost, vagy jobbost, hanem jól elvan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!