Világpolgárnak érzed magad?
Ha még sokáig tűrjük a "világpolgárok" RABLÁSÁT országunkban, akkor leszünk mi még
világszegényei is!
"Én elsősorban vagyok ember,és másodsorban francia,szükségképpen vagyok ember és véletlenül francia." Azt hiszem Montesquieu mondta, de javítsatok ki, ha tévedek! Én ugyanezt vallom, csak a francia helyett a magyarral. Ha nem lenne Föld, nem lenne Magyarország sem, tehát én elsősorban a Föld bolygó polgára vagyok, és azon belül csak véletlenül magyar, aminek persze nagyon örülök, mert szeretem a magyar kultúrát, de én is átveszek más kultúrákból is dolgokat.
Ezt már egy másik kérdésnél is elmondtam, és erre valakinek az volt a válasza, hogy lesülne a bőr a képéről, ha ő ilyet merne leírni, és esküszöm, nem értem, mi ezzel a baj! Ettől én még szeretek magyarnak lenni, csak fontosabb tényező az, hogy egy humanoid lény vagyok, aki a Föld nevű bolygón lakik. A Föld polgárainak úgyis vannak közös tulajdonságaik, és csak ez után következnek a nemzeti jellegzetességek. Olyan ez, mint a sötétkék (földi polgár) és a világoskék, amihez hozzáadták a fehéret (az adott nemzet kultúrája/szemléletmódja).
Konklúzió: Igen, annak érzem magam :) És te, Kedves Kérdező?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!