Miért ünnep neked október 23-a, ha nem, akkor miért nem érzed annak?
Akkor voltam az első gyermekemmel félidős terhes. A férjem mozdonyvezető volt,és mindig rettegte,amikor szolgálatban volt. Soha nem tudhattam,hogy épségben haza jön-e?
Sokat tudnék mesélni az átéltekről,és ez nem egészen egyezik a hivatalos verziókkal.
Nagy Imrét ma mártírként tisztelik.
Azt elfelejtik mondani,hogy ő nemcsak Rákosi begyűjtési minisztere volt,akinek a lelkén sok paraszt tönkretétele,bebörtönzése,halála szárad. Hanem meggyőződéses kommunista is. Élete legnagyobb részét a SZU-ban töltötte, Sztálin közvetlen környezetében.
Nem tudom elhinni,hogy valóban egyetértett a forradalommal. Inkább azt,hogy jobbnak látta köpönyeget fordítani! Vajon miért nem nyugatra menekült a többi forradalmárral? Miért inkább Romániába? Amikor már folyt ellene a per,akkor is még azt remélte,hogy a Kreml-beli barátai megmentik.
Tévedett és most mártírként tisztelik!
Apámhoz sok paraszt járt. Amikor kivégezték,mind azt mondta,hogy utolérte Isten büntetése! Senki nem a mártírt látta benne!
Ez az egyik ok,amiért nem ünnepelek. A másik az,hogy már sok éve a nemzeti ünnepeink nem az ünnepről szólnak,hanem az egymás elleni uszításról. Ebben pedig nem akarok részt venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!