Miért kell adó formájában kifizetnem a másoknak nyújtott szolgáltatásokat? Miért nem elég, ha csak azért fizetek, amit használok? Ez így nem intézményesített rablás?
Ma már elég könnyű kiszámolni ki mennyibe kerül az államnak!
Mielőtt valaki a szolidaritásról kezd el magyarázni: A szolidaritás önkéntes, az adófizetés nem.
"Se a pénz, se az orvosi ellátás, se semmi más nem jár senkinek. "
Én most roppant módon elszégyelltem magam. Másfél éve a férjemnek 35M forintos műtétje volt. Ez csak a műtét ára minden egyéb járulékos költség nélkül. És ráadásul "kidobtak" belőle egy 3M-os műszert.
Majd ha te visszafizetted az államnak azt a pénzt, ami a közösből rád esett a születésedtől fogva amíg eljutottál addig, hogy átlagon felül keresel, akkor visszatérhetünk a kérdésedre.
"Majd ha te visszafizetted az államnak azt a pénzt, ami a közösből rád esett a születésedtől fogva amíg eljutottál addig, hogy átlagon felül keresel, akkor visszatérhetünk a kérdésedre."
A szüleim jobban el tudtak volna tartani a saját pénzükből, ha az állam nem veszi el tőlük és osztja vissza egy részét. Szóval rendszer hibáin keresztül akarsz érvelni a rendszer mellett. Ha tartoznék is bárkinek, azok legfeljebb a szüleim lennének.
A férjedet lopott pénzből műtötték meg. Ha ez téged boldoggá tesz, az téged minősít. Az ellopott 35 millió forint az más(ok)nak ugyanúgy hiányzik, mint a te férjednek hiányozna, ha nem lenne pénze műtétre. Az állami egészségügy meg a veszteségessége miatt miatt kimondottan székfoglaló elven működik, szóval ha a te férjednek jutott 35 millió forint, akkor másoknak meg nem jutott. A te férjedet megműteni más pénzén az helyesebb, mint mást megműteni a saját becsületesen megkeresett pénzén? Az egész állam menti érvelésed arra épül, hogy nem látsz túl a saját egódon, így amíg a rendszer neked kedvez így lesz*rod azokat, akik pórul járnak.
"A szüleim jobban el tudtak volna tartani a saját pénzükből, ha az állam nem veszi el tőlük és osztja vissza egy részét."
Tehát a szüleid annyit adóztak 30 év alatt, hogy visszaadták azt amit kaptak plusz még amennyit te kaptál?
"A te férjedet megműteni más pénzén az helyesebb, mint mást megműteni a saját becsületesen megkeresett pénzén?"
Tudtad, hogy minden biztosítás így működik?
"Tehát a szüleid annyit adóztak 30 év alatt, hogy visszaadták azt amit kaptak plusz még amennyit te kaptál?"
Tanulj meg gondolkodni!
"Tudtad, hogy minden biztosítás így működik?"
Az a biztosítás működik, amit önként fizetnek.
A nyitott végű biztosítások meg piaci alapon teljesen értelmetlenek.
"Tanulj meg gondolkodni! "
Az teszem és számolom, hogyha dolgozol neked vagy a szüleidnek a Magyar Népköztársaságban kellett felnőnötök. Ezt a helyzetet szerintem érdemes lenne kielemezni.
Amúgy továbbra is várom a választ, hogy mit tettél a rendszer változásáért, ha nem tetszik.
Ha az állam nem venné el a pénzed, akkor önmagadra költenéd. Teljesen mindegy, hogy kit hogyan tartott el az állam a múltban, csak azért tudsz ezzel érvelni, mert az állam beleavatkozott az emberek magánéletébe. Ne avatkozzon bele és meg van oldva a gond!
A rabszolgatartó is mondhatja a négereknek, hogy tartoznak neki, mert az ő kajáját eszik. Ha lenne választásuk, nem ennék. Aki meg rabszolga akar lenni önszántából, az tegye nyugodtan, csak a többieket hagyja békén és ne kényszerítse rabszolgaságra.
"Amúgy továbbra is várom a választ, hogy mit tettél a rendszer változásáért, ha nem tetszik."
Nekem az a dolgom, hogy becsületes legyek és ne kövessek el erőszakot mások ellen. Illetve, hogy lehetőségeimhez mérten megvédjem a saját (és másokét) szabadságomat és tulajdonomat. Nyilván ezért börtönbe menni nem fogok, de egyelőre bőven elég ha a szabadság eszméit hirdetem és csak azokat támogatom, akik szintén így tesznek.
"szabadság eszméit hirdetem és csak azokat támogatom, akik szintén így tesznek."
És van valamilyen mozgalom vagy párt, ami a te szabadság eszméidet hirdeti?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!