Miért kell adó formájában kifizetnem a másoknak nyújtott szolgáltatásokat? Miért nem elég, ha csak azért fizetek, amit használok? Ez így nem intézményesített rablás?
Ma már elég könnyű kiszámolni ki mennyibe kerül az államnak!
Mielőtt valaki a szolidaritásról kezd el magyarázni: A szolidaritás önkéntes, az adófizetés nem.
Nem maradt ki véletlenül történelem órán a szocializmus?
Amúgy nekem kezd tetszeni az amit írsz, van benne valami, végre lehetne kartellezni és a kutyát nem érdekelne, hogy kopasztjuk meg a népet vagy átverni.
"De azt megmondom, hogy a dolgozó emberek nagy része jobb szolgáltatásokat és olcsóbban tudna venni, ha megtarthatná a pénzét, mint amit most kap az adórendszeren keresztül."
Nos hát ez az, amiben tévedsz.
Mert lehet, hogy olcsóbban tudnál például disznóhúst venni, csak éppen beledöglenél a fertőzésbe, amit a disznóhústólé kapsz...
De felesleges a vita. Mindegyik ország szabályozza, hogy milyen feltételekkel lehet valaki a tagja, milyen feltételekkel vállalkozhat, vagy vállalhat munkát az adott országban állampolgárként, vagy idegenként.
Ha te itt élsz Magyarországon, akkor rád Magyarország szabályai vonatkoznak. Senki nem mondta, hogy tetszeni kell a szabályoknak - csak azt, hogy be kell tartani azokat.
Ha nem tetszenek a szabályok, akkor két dolgot tehetsz:
- 1. Megpróbálod (a törvényes út betartásával) megváltoztatni a szabályokat. (Ahogy az itteni reakciókat látom, erre nem sok esélyed van.)
- 2. Kivonod magad a szabályok alól, vagyis elköltözöl olyan helyre, ahol nem vonatkoznak rád a magyar szabályok. (De ott más ország hasonló szabályai fognak rád vonatkozni.)
Szerinted ez intézményesített rablás - szerintünk meg így működik egy normális társadalom. (Még akkor is, ha vannak benne hibák.)
"szerintünk meg így működik egy normális társadalom."
Szerintem a normális az, ha erőszakmentesen próbáljuk meg élni az életünket. Mivel erre a legtöbb ember és a politika nem törekszik ezért semmiképpen sem normális. Ha valaki elveszi a pénzemet és elosztja mások között az rablás. Lehet akár rendőr, vagy politikus is. Ezen nincs mit vitatni.
"Meglehetősen furcsa a szemléletmódod. Magam részéről nem értek veled egyet. (És szerintem az emberek többsége sem.)"
Pontosan, szerintem a magyar társadalom erősen túl van adóztatva, de alapvetően nem látok problémát és az adó megfizetés nekem nem lesz rablás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!