Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért kell adó formájában...

Miért kell adó formájában kifizetnem a másoknak nyújtott szolgáltatásokat? Miért nem elég, ha csak azért fizetek, amit használok? Ez így nem intézményesített rablás?

Figyelt kérdés

Ma már elég könnyű kiszámolni ki mennyibe kerül az államnak!

Mielőtt valaki a szolidaritásról kezd el magyarázni: A szolidaritás önkéntes, az adófizetés nem.

#rablás #adószedés
2017. jan. 18. 22:12
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 101/119 anonim ***** válasza:
Nekem ez az egész egy egyszerű Blackjack-re hasonlít inkább, ahol lapot húzunk 19-re.
2017. jan. 20. 17:30
 102/119 A kérdező kommentje:

"De most megint ott vagyunk, hogy az oktatás az pénzbe kerül. Azt bírod tanulni, amire pénze van a szüleidnek és ők is azt tanulták, amire az ő szüleinek pénzük volt."

A világ összes tudását megkapod egy internet előfizetés áráért. Legrosszabb esetben otthon maradsz a gyerekeddel tanulni, vagy tanulókört szerveztek a többi szülővel. De 15-20 szülő bőven összedobja egy teljes állású tanár bérét, vagy egymást váltva tanítanak. Az oktatás most azért drága, mert állami monopólium. Egy idő után meg a gyerek is előteremtheti az oktatásának az árát. Sok ismerősöm a saját munkájából fizette az oktatását.

"Például?"

oktatás, egészségügy, nyugdíj ... stb .... ezek mind jobban működnének magán alapon.

"Jó, hogy megint linkelgetsz, bár tegnap már elolvastam és tudod mi a bajom azzal az oldallal? Hogy csak közgazdaságtannal foglalkozik és kihagyja a tényezők közül az embert, mint személyiséget"

Ez megint mellébeszélés, ami nem hordoz információt! Már erkölcsi alapokon is sokszor meg lettél cáfolva, nem csak gazdasági alapon. Emberséget akarsz? Hagyd meg másoknak, hogy szabadon éljenek és ne vedd el a pénzüket!

2017. jan. 20. 18:03
 103/119 anonim ***** válasza:
Feltudod sorolni, hogy mi kell azért, hogy egy ember életben tudjon maradni, mondjuk egy évig?
2017. jan. 20. 18:16
 104/119 A kérdező kommentje:

"Feltudod sorolni, hogy mi kell azért, hogy egy ember életben tudjon maradni, mondjuk egy évig?"

Ha a déli környékén élő csövesekből indulok ki, akkor semmi. Kell tudni kéregetni. Ha átlag emberből indulok ki, akkor munkakedv kell hozzá, semmi más. Van egy rakat hiányszakma. Elmehetsz hegesztőnek, cnc marósnak, informatikusnak, grafikusnak ... stb. A minap a facebookon 800 nettóért láttam programozói álláshirdetést itt Magyarországon.

2017. jan. 20. 18:38
 105/119 anonim ***** válasza:

De akkor meséld el, abba a rendszerben amit elképzeltél, ha nincsen rendőrség, akkor ki akadályozza meg, hogy betörjek egy almaföldre és magammal vigyem a terményt?

Ha elkapnak akkor mi történik velem, ki ítélkezik felettem?

2017. jan. 20. 19:05
 106/119 A kérdező kommentje:

Ahogy korábban említve lett, először a 90% nyilvánvaló hülyeséget takarítsuk el. A maradék 10%-nyi kevésbé nyilvánvaló hülyeséggel ráér később foglalkozni. Persze beszélhetünk erről is, de ez már egy másik vita.

Abban én is egyetértek a másik hozzászólóval, hogy teljesen mindegy hogyan működne a szabad társadalom. Az igazságtalanságot nem kell eltűrni. A rabszolgákat akkor is fel kell szabadítani, ha fogalmad sincs ki fogja szedni a gyapotot. Majd később kitalálod!

Viszont elég sok lehetséges forgatókönyv van már most is. A szabad társadalomban is lehet rendőrség, viszont nem állami, hanem magán alapon. Azt meg, hogy a konkurens magánvédelmi szervezeteknek miért éri meg egymással együttműködni, azt ez a videó elég jól szemlélteti:

https://www.youtube.com/watch?v=jTYkdEU_B4o

A lényeg, hogy választhatsz több rendőrség közül és ha elégedetlen vagy átmehetsz egy jobbhoz. A mai monopol rendőrség megteheti (és gyakran meg is teszi), hogy telefonhívás után másfél órával érkezik meg, nem tudod lecserélni őket. Piaci versenyben ezt nem tehetné meg.

Ez is egy jó szemléltetés:

[link]

2017. jan. 20. 19:29
 107/119 anonim ***** válasza:
Ki ítélkezik felettem?
2017. jan. 20. 19:40
 108/119 anonim ***** válasza:
Sőt ki hozza meg azt a törvényt és szabályokat, hogy mit tehetek és mit nem?
2017. jan. 20. 19:47
 109/119 A kérdező kommentje:

"Ki ítélkezik felettem?"

Te!

"Sőt ki hozza meg azt a törvényt és szabályokat, hogy mit tehetek és mit nem?"

Te!

Minden szerződés és tulajdonjog kérdése! A saját területeden te hozod a szabályokat. Megvédheted önmagad és a tulajdonodat, vagy szerződtethetsz erre másokat. Ha te mész be más területére ott ő hozza a szabályokat. Ha erőszakot követsz el más, vagy a tulajdona ellen, akkor ő megvédheti önmagát, vagy megvédi őt az ő általa szerződtetett rendőrség.

Ha be akarsz menni egy magán lakóparkba, vagy magán városba, ott is a tulajdonos által megadott szabályok lesznek érvényben és te nyugodtan kivonhatod magad a szabályok alól azzal, hogy nem mész oda.

2017. jan. 20. 20:08
 110/119 anonim ***** válasza:

"Ha be akarsz menni egy magán lakóparkba, vagy magán városba, ott is a tulajdonos által megadott szabályok lesznek érvényben és te nyugodtan kivonhatod magad a szabályok alól azzal, hogy nem mész oda."

Akkor ezt most teljesen olyan, mint egy királyság. Az én területem élnek, az én tőlem függenek, miközben az én szabályaimat kell betartaniuk, de én is ítélkezek szóval lényegtelen, hogy mi van, mert ha én azt mondom bűnös akkor bűnös.(bizonyítékot meg könnyű gyártani, ha nincs aki megkérdőjelezze)

Ez inkább a 14. századi Magyar Királyság.

2017. jan. 20. 20:52
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!