Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért foglalkoznak az emberek,...

Miért foglalkoznak az emberek, az újságok, a média ennyit a zsidókkal és a cigányokkal?

Figyelt kérdés

Miért ők az érdekesek? A zsidók a wiki szerint kb. 14,6 millióan vannak, a cigányok pedig 9-10 millióan. Mégis az antiszemitizmus és a rasszizmus az egyik gyakori téma, mi ennek az oka?

Egyáltalán ha utálod a zsidókat (pl. mert önteltek, kapzsik és hajlamosak átverni a nem zsidókat)* vagy a cigányokat (pl. mert erőszakosak, hangosak és jellemzően nem túl okosak viszont iszonyat beképzeltek "nekik minden alapból jár, mások meg csicskák és dögöljenek meg, főleg a magyarok") a viselkedésük miatt, az miért speciálisabb, mintha mondjuk utálnád az olaszokat szintén a viselkedésük miatt (pl. mert hangosak, sokat kiabálnak)?

*A PÉLDÁK NEM AZ ÉN VÉLEMÉNYEM, csak úgy tudom, kb. ilyesmi sztereotípiák élnek...

2010. ápr. 22. 09:07
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:

""ma 10:08":

nem a témához válaszoltál. Én sem utálom a kínait, négert, törököt stb kisebbségeket akik itt élnek. Nem azért utálok egy népcsoportot mert kisebbség, hanem a tetteikért, viselkedésükért, teccik érteni?

Hasznos volt számodra ez a válasz?

A válasz írója 73%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 10:43"

Nem "teccik", mert ha őket útálod, el nem tudom képzelni, hogy hogy útálnád őket, ha te lennél a kisebbség velük szemben.

2010. ápr. 22. 11:02
 22/48 anonim ***** válasza:

"Nem "teccik", mert ha őket útálod, el nem tudom képzelni, hogy hogy útálnád őket, ha te lennél a kisebbség velük szemben."

nem értem mit akarsz mondani. fogalmazd újra kérlek.

2010. ápr. 22. 11:13
 23/48 anonim ***** válasza:

"külön szavuk van arra aki a zsidókat nem szereti. antiszemita. Ez egy joker leminősítő szó"

És akkor nem beszéltél a zsidó GOJ és a cigány GÁDZSÓ kifejezésről, ami mint tudjuk arra utal, aki nem zsidó, vagy cigány. Akkor ki is a kirekesztő? Mondjon valaki egy olyan magyar szót, ami azt jelenti, hogy valaki, aki "nem magyar".

2010. ápr. 22. 11:27
 24/48 A kérdező kommentje:

"Csak egy megoldás van : SZERESD A ZSIDÓT!!!"

Ez idáig a leginkább építő jellegű hozzászólás!:D

Tényleg, mi történne, ha mindenki elkezdené szeretni a zsidókat és a cigányokat?! Mi lenne akkor a jó öreg antiszemitizmussal, rasszizmussal? Szerintem újságírók és jogvédők egész hada halna éhen, falak omlanának le és az emberek kiabálva rohannának ki az utcára!:D

2010. ápr. 22. 11:33
 25/48 A kérdező kommentje:

11:27, ez nagyon kemény!!! Hogy-hogy ez idáig nekem nem jutott eszembe?!:)

Minden tisztességes üldözött népnek van "nem-magunkfajta" szava, mi meg, a nagy kirekesztők ugye, ekkora lámák vagyunk?!:)

Még arra sincs egy nyamvadt szavunk, hogy valaki "nem közölünk való árja magyar"?!:)

Ez azért tényleg elgondolkodtató:)

2010. ápr. 22. 11:46
 26/48 anonim ***** válasza:

"mindenki elkezdené szeretni a (...) a cigányokat"

Ezt mond kérlek Szögi Lajos gyerekeinek, vagy bármelyik embernek (rosszabb esetben rokonának, mert nem egy haláleset volt), akit kiraboltak/megerőszakoltak/naponta inzultálnak/megverték stb... Mindent megtesznek azért, hogy NE szeressük őket.

2010. ápr. 22. 11:49
 27/48 anonim ***** válasza:
0%

11:13-as, feltételezem, hogy magyarországi vagy. Csak akkor jogos a kérdésem. Szóval, ha nem tudod őket elviselni, akkor mi lenne, ha pl. a cigány lenne a többségi nyelv? Tehát, ha bemennél egy hivatalba, akkor cigányul kellene beszélned, mert magyarul nem értenének az ügyintézők, ha cigányul kellene továbbtanulnod, mert magyarul nem nyílna az a szak, amire akarsz menni, stb?

Szóval ha már ennyire útálod őket, meg ennyire többre tartod magad velük szemben, akkor örülj, hogy Magyarországon élsz, szabadon használhatod a nyelved, és ne rinyálj. Köszi.

2010. ápr. 22. 11:50
 28/48 anonim ***** válasza:
Miért kéne mindenkit szeretni, hülye kérdező. Én voltam izraelben és a zsidókról lerítt az undor. Addig voltam nekik fontos míg pénzt láttam benne. De nyugodtan barátkozz cigányokkal is. Jó színvonalas társaság. Nekem pl még egyszer se volt olyan hogy bejött egy cigány az üzletemben és nem ravaszkodott valamivel. Egész portfóliójuk van egy pillanat alatt, hogy át próbáljanak verni.
2010. ápr. 22. 11:53
 29/48 anonim ***** válasza:

"11:13-as, feltételezem, hogy magyarországi vagy. Csak akkor jogos a kérdésem. Szóval, ha nem tudod őket elviselni, akkor mi lenne, ha pl. a cigány lenne a többségi nyelv? Tehát, ha bemennél egy hivatalba, akkor cigányul kellene beszélned, mert magyarul nem értenének az ügyintézők, ha cigányul kellene továbbtanulnod, mert magyarul nem nyílna az a szak, amire akarsz menni, stb?

Szóval ha már ennyire útálod őket, meg ennyire többre tartod magad velük szemben, akkor örülj, hogy Magyarországon élsz, szabadon használhatod a nyelved, és ne rinyálj. Köszi."

ne haragudj, de eléggé szánalmas amit írsz. köze nincs a magyarországi témához. én is elítélem a szlovák nyelvtörvényt, de itt ez kicsit más.

A cigányokat senki sem nyomja el. Fordítva zajlik. Szlovákiában a magyarokat azért nyomják el, mert kisebbség. ENNYI ÉRTED!

Itt nálunk nem az a bajunk a cigányokkal, hogy kisebbség, hanem az, hogy nem képesek beilleszkedni. De még ez se lenne gond, ha békén hagynának minket. Nem lopnának ,rabolnának ,terrorizálnának ,stb, de mint látom ezt te nem ismered, nem tudod felfogni, mint érzékelem a saját személyes sérelmedet akarod kivetíteni ránk. én elítélem amit más országokban a magyar kisebbséggel tesznek, de ne hasonlítsuk már össze az itthoni cigány kisebbséggel.

ha akarod gyere haza és menj be közéjük és próbálj barátkozni velük, hogy te is kisebbség vagy az otthonodban. De telefont, pénzt ne vigyél magaddal és ha nő vagy, akkor legyen rajtad erényöv.

2010. ápr. 22. 11:57
 30/48 anonim ***** válasza:

"Mondjon valaki egy olyan magyar szót, ami azt jelenti, hogy valaki, aki "nem magyar"."

cigány. :D

2010. ápr. 22. 12:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!