Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért foglalkoznak az emberek,...

Miért foglalkoznak az emberek, az újságok, a média ennyit a zsidókkal és a cigányokkal?

Figyelt kérdés

Miért ők az érdekesek? A zsidók a wiki szerint kb. 14,6 millióan vannak, a cigányok pedig 9-10 millióan. Mégis az antiszemitizmus és a rasszizmus az egyik gyakori téma, mi ennek az oka?

Egyáltalán ha utálod a zsidókat (pl. mert önteltek, kapzsik és hajlamosak átverni a nem zsidókat)* vagy a cigányokat (pl. mert erőszakosak, hangosak és jellemzően nem túl okosak viszont iszonyat beképzeltek "nekik minden alapból jár, mások meg csicskák és dögöljenek meg, főleg a magyarok") a viselkedésük miatt, az miért speciálisabb, mintha mondjuk utálnád az olaszokat szintén a viselkedésük miatt (pl. mert hangosak, sokat kiabálnak)?

*A PÉLDÁK NEM AZ ÉN VÉLEMÉNYEM, csak úgy tudom, kb. ilyesmi sztereotípiák élnek...

2010. ápr. 22. 09:07
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
Az biztos, hogy izrael mindent elkövet, hogy ne legyen szimpatikus a jóérzésű emberek számára. Soha nem hallottam még, hogy izrael valamit önzetlenül csinálna, vagy segítene egy másik ország lakóin.
2010. ápr. 22. 10:07
 12/48 anonim ***** válasza:
40%

Számomra megfejtehetetlen, hogy miért ilyen sok magyarországi magyar.

Én vajdasági magyar vagyok, tehát kiesbbség vagyok saját hazámban, mégsem útálom a szerbeket.

Nagyon sok féle nemzetiséggel élünk együtt. Egyiket sem tartom feljebbvalónak, mint a másikat, a magyart sem. Nem hiszek az Árja-elméletekben.

2010. ápr. 22. 10:08
 13/48 anonim ***** válasza:
7%

09:39 és 10:03 köszönöm a választ! Én tényleg nem tudtam és sosem értettem, de most már legalább látom ennek a gyűlöletnek az okát!

20/L

2010. ápr. 22. 10:10
 14/48 anonim ***** válasza:

valaki itt kérségbe ona h mi minden is van a zsidók kezében ...

nos kicsit nézz körbe volt (még talán) vezetőink között ... versenyezhetnek

2010. ápr. 22. 10:14
 15/48 anonim ***** válasza:

"ma 10:10"

nem kifejezetten gyűlölet.

a cigányokat gyűlölöm többnyire igen. de izraelt inkább "csak" nem szeretem, elítélem.

2010. ápr. 22. 10:19
 16/48 A kérdező kommentje:

"Te pedig elég korlátolt lehetsz, ha egy népet csak azért utálsz, mert temperamentumosak :S"

Bocs, de elég világosan leírtam, hogy a példákban szereplő tulajdonságok nem az én előítéleteim, hanem az általam érzékelt általános sztereotípiák. Így tehát értelmetlen a szintemre vonatkozó következtetésed...

De nem haragszom:)

De nem haragszom

2010. ápr. 22. 10:37
 17/48 anonim ***** válasza:
10.08. Ott a pont. :)
2010. ápr. 22. 10:38
 18/48 anonim ***** válasza:
66%

"ma 10:08":

nem a témához válaszoltál. Én sem utálom a kínait, négert, törököt stb kisebbségeket akik itt élnek. Nem azért utálok egy népcsoportot mert kisebbség, hanem a tetteikért, viselkedésükért, teccik érteni?

2010. ápr. 22. 10:43
 19/48 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat... Amiket írtatok, úgy tűnik nem fogom egyhamar megtapasztalni, milyen lenne Magyarországon mondjuk egy hónapig a cigányok és zsidók témája nélkül létezni:)

Az tényleg érdekes, hogy a kínaiak/vietnámiak senkit nem zavarnak. Persze vannak (hallottam már) rosszindulatú, főleg primitív megjegyzéseket, de azok inkább gyerekesek. Nincs semmi komolyabb ázsiai-ellenesség és nem is téma médiában.

2010. ápr. 22. 10:55
 20/48 anonim ***** válasza:

Mert a zsidók azt akarják, hogy velük foglalkozzanak. Sajnáltatják magukat. Amivel mégtöbb ellenszenvet váltanak ki, ami pedig megjobban védelmezi majd őket az állam, eu, világ által.

Csak egy megoldás van : SZERESD A ZSIDÓT!!!

2010. ápr. 22. 11:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!