Ciki ha utcaseprő volnék?
Iskolázott ember vagyok, de sajnos munkanélküli és ezt a munkát tudtam megszerezni.
23 éves vagyok.
Nem ciki, ha meglátnak az utcán???
Ti bevállalnátok ezt a munkát (belváros)?
"Ha egy embernek utcaseprő a munkája, akkor úgy seperjen utakat, ahogy Michelangelo festett, ahogy Beethoven komponált, vagy ahogy Shakespeare írt verseket. Olyan jól seperje az utakat, hogy a mennynek és a földnek minden lakója megálljon egy percre s azt mondja, ím, itt élt egy nagyszerű utcaseprő, aki jól végezte a munkáját."
Dr. Martin Luther King Jr.
"Nem ciki, ha meglátnak az utcán???"
De. Ne kergessünk illúziókat: Magyarországon az emberek megvetik a munkát, különösen a fizikai munkát. A képzettebb magyar ember, ha dolgozó embert lát, úgy gondolja, hogy ez is egy vesztes, akinek nem sikerült valahogy kihúznia magát a munka alól (most munka alatt a valódi értékteremtő, pl. ipari munkákat értem, nem a menedzseri beosztásokat).
"Ti bevállalnátok ezt a munkát (belváros)?"
Ha más munkalehetőség nem adódna, akkor igen. Amúgy egészségesebb, mint egy irodában görnyedni. Még gondolkozhatsz is közben. Ha önállóan gondolkodó ember vagy, akit kevésbé érdekel, hogy mi "ciki", akkor nem is rossz munka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!