Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Támogatnátok a fiatalok...

Nemzeti_Harcos kérdése:

Támogatnátok a fiatalok katonai jellegű átnevelését?

Figyelt kérdés

Szerintem ami a mai magyar fiatalokból hiányzik, az az elkötelezettség, a bajtársiasság, és a fölöttük álló iránti kérdés nélküli engedelmesség és tisztelet. Ezért gondoltam, hogyha egy a hazával ténylegesen törődő párt (pld. Jobbik, Miép, Magyar Hajnal stb.) hatalomra kerülne, be lehetne valami ilyesmit vezetni:

-Iskolai testnevelés órákon menetelés gyakorlása, és terepgyakorlatok (bár ezt már kiírtam egy régebbi kérdésnél, de úgy vélem ide is illik)

-Kötelező 2 hónapos katonai nyári táborok 18 év alatt (semmi internet, tv, mobiltelefon vagy hasonló ezalatt a 2 hónap alatt)

-Kötelező szigorított kollégium 18 év alatt (itt megtanulnák a közösségi életet és a szigort)

-Lenne néha atomriadó gyakorlat (ezáltal megtanulnák, hogy mindig készen legyenek)

-Újra lehetne a gyereket verni a szülőnek és a tanároknak

Szerintem ha ezeket bevezetnék, újra tisztelnék a fiatalok a felnőtteket, de sajnos amíg nem egy nemzeti párt van hatalmon, addig semmi esély arra, hogy a militarizmus legyen az egyik fő ideológia.

2015. aug. 18. 13:22
1 2 3 4 5 6
 41/54 Sulek Péter ***** válasza:
12%
Én 23 éves vagyok de én is úgy érzem rám férne,meg a korosztályomra is egy kis fegyelem 3 hónap nem ártana senkinek :)
2016. jan. 5. 09:46
 42/54 anonim ***** válasza:
82%
Mit kezdesz azokkal, akikre semmi hatással nincs a 3 hónapos képzés?
2016. jan. 5. 10:07
 43/54 anonim ***** válasza:
83%

"a fölöttük álló iránti kérdés nélküli engedelmesség és tisztelet"

"Szerintem ha ezeket bevezetnék, újra tisztelnék a fiatalok a felnőtteket..."

Majd tisztelem ha kiérdemelte és engem is csak akkor tiszteljenek, majd ha kiérdemeltem.

Attól hogy valami félnótás idióta tanár/felnőtt, aki az életben szerzett sérelmeit és frusztrációit a diákjain éli ki, az világon senki nem fogja tisztelni, a viselkedésével csak utálatot fog kiváltani.

Ugyanígy attól, hogy egy marharépa alkoholista őrmester nyálfröcsögtetve ordibál mint egy impotens ló****, azzal nem tiszteletnek, hanem közutálatnak fog örvendeni.

Érdekes módon mindig is azok voltak a legnagyobb vezetők, akik példát mutattak és mindig a rábízott embereik/népük/seregük élén álltak. Őket a világ legnagyobb bírája, a történelem igazolta, nem pedig holmi elcseszett ideológia.

Ma pedig a vezető szépen kényelmesen bent ül a fűtött/hűtött irányítótermében miközben lemészárolják az embereit. (átvitt vagy szó szoros értelemben) Ha esetleg veszít akkor az sem baj, mert megadja magát és kész, ő meg fogja úszni ép bőrrel. Egy ilyennel szemben bennem a tisztelet leghaloványabb szikrája sem fog keletkezni, pláne nem fogom az életem kockáztatni azért, mert ő azt mondja. Mondjuk ez már tényleg személyes és szubjektív vélemény.

Te sem vagy különb egy A4-es fegyelmezetlen félnótásnál, akinek semmit sem sikerült elérnie az életében, mindenkire irigykedik, ezért úgy akarná kiélni a frusztrációját hogy a maga torz képévé formálná a többi embert is.

Igen, szükség van egy alapvető fegyelemre és szigorra, hogy az életben valami hasznosat is tegyünk. De ezt értelmes helyeken nem egy jött-ment tanár, őrmester vagy bármilyen felnőtt fogja megadni ordibálással és/vagy pofozkodással. Hanem a szülei/gondviselői, mégpedig úgy, hogy ott állnak előtte példaképként, vezetik és megmutatják a gyermeknek, hogy hogyan is "kell ezt csinálni."

Igen, én is úgy látom hogy az alapvető fegyelem és szigor manapság már eléggé ingatag lábakon áll... és igen, néha szükséges lehet egy-egy atyai pofon is (nem pedig VERÉS! a kettő nem ugyanaz) és igen, véleményem szerint már néha tényleg kezdünk átesni kicsit a ló túloldalára. De ez nem a gyerek hanem főként a szülő hibája akik jéé, elvileg még szigorúbb oktatásban részesültek és sok esetben sorkatonák is voltak.

... ééés igen, azért akik átestek azon a sorkatonaságnak csúfolt bohóckodáson, igen sok esetben még csak távolról sem villan meg rajtuk, hogy ők a fegyelem és a tettrekészség mintaszobrai.

Katona vagy hasonló "militáris" beállítottságú ember az lesz aki annak születik vagy az akar lenni és erre lelkiekben is eléggé felkészült. (nem véletlenül indul ma úgy egy katonai alkalmassági, hogy pszichológiai vizsgálat) Mert ha valamilyen mentális betegségre hajlamos, esetleg már kicsit "defektes" akkor abból jó eséllyel egy ön és közveszélyes őrült lesz. Aki egyébként pedig lehet hogy sikeres mérnök lett volna és egy szép családdal élte le volna az életét.

2016. jan. 5. 12:13
 44/54 anonim ***** válasza:
78%
"fölöttük álló iránti kérdés nélküli engedelmesség és tisztelet".Mint a náci Németországban?Vagy inkább,mint a kommunista SZU.-ban,esetleg Észak-Koreában?
2016. jan. 5. 12:23
 45/54 anonim ***** válasza:
71%
"Átnevelés".Ízlelgetem a szót,de nekem nem tetszik...
2016. jan. 5. 12:25
 46/54 anonim ***** válasza:
11%

'Igen, én is úgy látom hogy az alapvető fegyelem és szigor manapság már eléggé ingatag lábakon áll'

Köszönheted az elvadult liberális hozzáállásnak.

2016. jan. 5. 12:32
 47/54 anonim ***** válasza:
100%
Elolvastam a tini lánykás kérdést. Egyrészt kihaltam rajta, másrészt szinte biztos vagyok, hogy saját magával diskurál külön felhasználókkal.
2016. jan. 5. 12:44
 48/54 anonim ***** válasza:
15%

'A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 57%-ban hasznos válaszokat ad.

# 46/47 Időpont ma 12:32'

Annyira imádom, amikor különösebb érvelés nélkül leálltok minuszozni, hátha ettől megnyugszik a lelketek :)

2016. jan. 5. 12:46
 49/54 anonim ***** válasza:
90%
Ezt már nem lehet jelenteni, de kéne dobni dobni egy mailt a moderátoroknak, mert egyértelműen a provokálás volt a kérdező szándéka.
2016. jan. 6. 01:36
 50/54 anonim ***** válasza:
Szerintem néha jól szét is kéne ütni a fiatalokat, hadd viseljék a fájdalmat! Fel kell őket készíteni az élet pofonnyaira, ahogy Spártában is volt!
2016. febr. 6. 01:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!