Támogatnátok a fiatalok katonai jellegű átnevelését?
Szerintem ami a mai magyar fiatalokból hiányzik, az az elkötelezettség, a bajtársiasság, és a fölöttük álló iránti kérdés nélküli engedelmesség és tisztelet. Ezért gondoltam, hogyha egy a hazával ténylegesen törődő párt (pld. Jobbik, Miép, Magyar Hajnal stb.) hatalomra kerülne, be lehetne valami ilyesmit vezetni:
-Iskolai testnevelés órákon menetelés gyakorlása, és terepgyakorlatok (bár ezt már kiírtam egy régebbi kérdésnél, de úgy vélem ide is illik)
-Kötelező 2 hónapos katonai nyári táborok 18 év alatt (semmi internet, tv, mobiltelefon vagy hasonló ezalatt a 2 hónap alatt)
-Kötelező szigorított kollégium 18 év alatt (itt megtanulnák a közösségi életet és a szigort)
-Lenne néha atomriadó gyakorlat (ezáltal megtanulnák, hogy mindig készen legyenek)
-Újra lehetne a gyereket verni a szülőnek és a tanároknak
Szerintem ha ezeket bevezetnék, újra tisztelnék a fiatalok a felnőtteket, de sajnos amíg nem egy nemzeti párt van hatalmon, addig semmi esély arra, hogy a militarizmus legyen az egyik fő ideológia.
"legnagyobb gond az oktatással hogy túlságosan leterheli a gyerekeket."
Igazad van! Legyenek helyette amerikai iskolák, ahol a 2X2-őt számológéppel számolják ki, meg nem tudják, hogy a szomszédos államban mik vannak!
Véletlenül se a kubai modellt kövessük, ami ahhoz képest, hogy milyen kevés erőforrásuk van az USA embargója miatt, mégis a világ egyik legjobb oktatási rendszere!
a fiatalokat a szülőknek kell nevelni ill. megtanítani azokra a dolgokra amiket felsoroltál.fel nem foghatom hogy a menetelés és az atomriadó-gyakorlat hogyan hatna pozitívan a jellemre ill. milyen pozitívumokkal gazdagodna az egyén.
te bérkommentelő vagy ugye kérdező?
Úgy érted ők fordítják rá a legtöbb pénzt, és Latin-Amerikában az elsők és akkor helyes az állítás. Az meg hogy mennyi pénzt fordítunk rá oktatási rendszertől teljesen független. És a magyar diákok is rosszak földrajzból, sőt a felmérések alapján mindenből évről évre rosszabbak vagyunk. Amúgy mutass már egy cikket vagy valamit, hogy Kubában jellemző a napi 8-10 óra tanítás és száraz tényekkel tömik a gyerekek fejét mint itthon.
"Szerintem tiltsuk még be a dihidrogén-monoxidot is"
Egyetértek, az valami súlyos méreg, úgy tudom :D
Te valami érdekes világban élhetsz, ha előbb jut eszedbe a "kubai modell", mint a holland vagy a finn közoktatás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!