Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Finnugor vagy hun származás?

Finnugor vagy hun származás?

Figyelt kérdés
A Sziriuszról jöttünk, sumer szkíta atantiszi csodanép vagyunk,, csak a cionista zsidók vezetésével titkolja előlünk az egész kib.szott Világ kommentek kíméljenek.

2015. aug. 13. 17:45
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
Rubicon87, olvasd el még egyszer, amit írtam!
2015. aug. 13. 20:35
 22/45 Rubicon87 ***** válasza:
21%
megvolt és még mindig értelmetlen. Csak mellékesen, a nyelvünk a finnugor nyelvcsaládba tartozik.
2015. aug. 13. 20:39
 23/45 anonim ***** válasza:
73%

Akkor elmagyarázom, hogy te is megértsd: az általam említett hasonlóság közvetett, mivel a magyar a MAI türk nyelvekre hasonlít, amelyek pedig valószínűleg a hun nyelv rokonai.

A magyar nyelv pedig egyáltalán nem biztos, hogy a finnugor nyelvcsaládba tartozik, bármennyire is ragaszkodnak a magyarellenes körök még mindig ehhez a meséhez. A türk nyelvekkel legalább annyi hasonlóság van, mind szókincsben, mind nyelvtanban. Legvalószínűbb, hogy a finnugor és a türk nyelvcsalád valójában egyetlen, turáni nyelvcsaládot alkot.

2015. aug. 13. 20:42
 24/45 Rubicon87 ***** válasza:
9%

" ma 20:42"

tudtam hogy ez a képtelen mese van a dologban ezért is írtam hogy a finnugor nyelvcsaládba tartozunk, ez tudományosan, világszinten elfogadott tény. Mesélj ezekről a magyarellenes körökről.

2015. aug. 13. 20:44
 25/45 anonim ***** válasza:
75%

Magyarellenes körök: mindenki, aki az utóbbi évszázadokban itt uralkodott, tehát a Habsburgok (ők találták ki a finnugor mesét), majd az oroszok, most pedig a... nem írom le, mert egyrészt kitörlik, másrészt abba kapaszkodnál bele.

Veled ellentétben nekem vannak alapszintű ismereteim mind a finn, mind a török nyelvről, és pont ugyanazokban a dolgokban hasonlítanak nyelvtanilag a magyarra, pl. ragozó jelleg, magánhangzó-harmónia (persze erről nyilván nem tudod, micsoda), névelő hiánya (a magyar nyelvben se volt még a honfoglalás idején), stb.

2015. aug. 13. 20:57
 26/45 Rubicon87 ***** válasza:
42%

"ma 20:57"

Persze persze, mivel mindenki ellenünk esküszik össze. Ezt a Habsburg féle agymenést is boldog boldogtalannak mesélik csak éppen a bizonyítékok hiányoznak. Mert tudod ez egy ilyen világ, a dolgokat bizonyítani kell. Gratulálok az alapszintű ismereteidhez, de a nyelvészethez az kevés. Te is csak egy nagybetűs laikus vagy.

2015. aug. 13. 21:00
 27/45 anonim ***** válasza:
75%
Akkor jól sejtettem, valóban nem tudod, miről beszélek.
2015. aug. 13. 21:03
 28/45 Rubicon87 ***** válasza:

"ma 21:03"

a legnagyobb gond hogy te nem tudod miről beszélsz, bár a káoszon amit a sok összeesküvéses marhaság miatt rakódott erre a témára nem is csodálkozom.

2015. aug. 13. 21:05
 29/45 anonim ***** válasza:
74%
Észérveket csak én hoztam fel, te csak hangoztatod, amit a magyarellenes sajtóban hallottál. Tehát nem én vagyok az, aki nem tudja, miről beszél.
2015. aug. 13. 21:09
 30/45 Rubicon87 ***** válasza:
25%

"ma 21:09"

észérveket nem hoztál fel, csak hasraütésszerűen böfögtél be pár állítást, utaltál arra hogy titkolják a hun nyelvemléket, na meg persze azt hogy a fél világ összeesküdött a magyarság ellen. Elég szomorú hogy neked ez az észérv. Persze ma ez a divat, minden hülyeséget felruházni a megdönthetetlen igazsággal, míg azokat a tudósokat, szervezeteket akiknek mind a tudásuk, mind az eszközeik megvannak a kutatásra zsidó vagy akármi bérenc magyarellenesnek hívni. Ki kell hogy ábrándítsalak ezek nem észérvek.

2015. aug. 13. 21:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!