A melegházasság miért zavarná azokat akik nem melegek?
Most muszáj ezt? Itt fog tombolni minden .uzigyűlölő meg melegvédő fél órán belül...
Ráadásul már többször volt kérdés erről a napokban.
Mert nem rájuk lett kitalálva. De már sok országban lehet. Nálunk nem. És remélem, így is marad.
Semmi bajom a melegekkel, vannak meleg ismerőseim. Szeretem is őket. De ne csináljunk úgy, mintha ez lenne a normális. Nem kell hirdetni, kérkedni vele.
Elfogadom, hogy van ilyen, nem tehet róla, aki meleg. De akkor sem ez a normális. És nem is szabad ezt senkivel sem elhitetni.
"Házasság van ami nő és férfi kapcsolat."
A mi alkotmányunk szerint igen. Az USA-ban meg pl. nem. Ezt dolgozd fel.
"A házasság valamilyen szinten vallási dolog"
Valamilyen szinten biztos, de ez eléggé félrebeszélés. A házasság jogi dolog.
"ha benne lesz pl a bibliában, hogy szabad akkor kössék meg"
Majd akkor megkérjük vatikániakat, hogy szavazzák meg... Ja várj, a bibliát nem lehet megváltoztatni, az örökre ugyanaz az értelmetlen őskövület marad. Szóval ne hivatkozzunk már a bibliára, mert ha aszerint élnénk, akkor elég durva lenne a világ.
"miért kell provokálni állandóan?"
Azt lehet provokálni, aki ilyen ideges természet, mint pl. te. Engem nem izgat fel a dolog.
Zavar, mert más, sokakban undort is kelt. Ezzel nincs baj, természetes.
A baj azzal van, hogyha csak emiatt beavatkozunk egy ember magánéletébe. Mindenkit megilletnek ugyanazok a jogok, és senkinek semmi köze ahhoz, hogy ki hogy éli a magánéletét.
(Leszámítva persze a bűnözőket)
"A házasság valamilyen szinten vallási dolog"
Pillanat, én vallásos nem vagyok, de házas igen. Akkor most váljak el?
"Azért mert nyíltan a heteroszexuális férfiak provokálása, az ellenük való uszítás áll mögötte."
Ja, biztos. Nyilván pl. az USA legfelsőbb bírósága provokálni szeretné a hetero férfiakat. (Amúgy miért csak a férfiakat? Ez honnan jött?)
"Ja, és semmiféle létjogosultsága nincs."
Ez alatt mit értesz? Annak van létjogosultsága, hogy ide írogatsz? Ha van, akkor mi?
# 10
Semmit nem vezettek be, mindössze a legfelsőbb bíróság kimondta, hogy a hatályos alkotmány értelmében nem lehet tiltani. Nem változott meg a jogi környezet, ezért nem is értem, milyen népszavazásról beszélsz.
Másrészt ez nem feltétlenül olyan kérdés, amit népszavazással kell eldönteni. Ugyanis egy "valódi liberális demokrácia" pontosan úgy működik, hogy a jogok mindenkit megilletnek. Arról sem kell népszavazást tartani, hogy a homofóbok írogathatnak itt hülyeségeket, mégis nyugodtan megtehetik, mert joguk van hozzá, még akkor is, ha valakinek nem tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!