Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A melegházasság miért zavarná...

A melegházasság miért zavarná azokat akik nem melegek?

Figyelt kérdés
Kimondottan úgy érzem sokszor kötekednek az emberek másokkal csak azért mert meleg. (Mielőtt valaki mondaná nem vagyok meleg csak elfogadom hogy más milyen. Én azt is elfogadom aki náci mert konkrétan ő dolga engem nem érdekel.) Viszont az hogy pl. Érpatak polgármestere és mások a feszültségüket a melegeken vezetik le azt nem tudom megérteni. Nincs jobb dolga valakinek? És ha éppen meleg a főnöke titokban annak aki a melegeket szidja? Teli a világ melegekkel és leszbikusokkal, költők, tudósok, feltalálók, mozdonyvezetők, pékek és sorolhatnám még kik vannak akik melegek. Nekik nem járna a jog a házassághoz sok helyen? Miért nem?
2015. jún. 29. 11:13
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
86%

Most muszáj ezt? Itt fog tombolni minden .uzigyűlölő meg melegvédő fél órán belül...

Ráadásul már többször volt kérdés erről a napokban.

2015. jún. 29. 11:18
 2/17 anonim ***** válasza:
37%
Mert olyan, hogy melegházasság nincs. Házasság van ami nő és férfi kapcsolat. A házasság valamilyen szinten vallási dolog és ha benne lesz pl a bibliában, hogy szabad akkor kössék meg.Ennyi. Van bejegyzett élettársi kapcsolat miért nem elég? miért kell provokálni állandóan?
2015. jún. 29. 11:25
 3/17 anonim ***** válasza:
34%

Mert nem rájuk lett kitalálva. De már sok országban lehet. Nálunk nem. És remélem, így is marad.

Semmi bajom a melegekkel, vannak meleg ismerőseim. Szeretem is őket. De ne csináljunk úgy, mintha ez lenne a normális. Nem kell hirdetni, kérkedni vele.

Elfogadom, hogy van ilyen, nem tehet róla, aki meleg. De akkor sem ez a normális. És nem is szabad ezt senkivel sem elhitetni.

2015. jún. 29. 11:35
 4/17 anonim ***** válasza:
56%

"Házasság van ami nő és férfi kapcsolat."

A mi alkotmányunk szerint igen. Az USA-ban meg pl. nem. Ezt dolgozd fel.

"A házasság valamilyen szinten vallási dolog"

Valamilyen szinten biztos, de ez eléggé félrebeszélés. A házasság jogi dolog.

"ha benne lesz pl a bibliában, hogy szabad akkor kössék meg"

Majd akkor megkérjük vatikániakat, hogy szavazzák meg... Ja várj, a bibliát nem lehet megváltoztatni, az örökre ugyanaz az értelmetlen őskövület marad. Szóval ne hivatkozzunk már a bibliára, mert ha aszerint élnénk, akkor elég durva lenne a világ.

"miért kell provokálni állandóan?"

Azt lehet provokálni, aki ilyen ideges természet, mint pl. te. Engem nem izgat fel a dolog.

2015. jún. 29. 12:02
 5/17 anonim ***** válasza:
60%

Zavar, mert más, sokakban undort is kelt. Ezzel nincs baj, természetes.

A baj azzal van, hogyha csak emiatt beavatkozunk egy ember magánéletébe. Mindenkit megilletnek ugyanazok a jogok, és senkinek semmi köze ahhoz, hogy ki hogy éli a magánéletét.

(Leszámítva persze a bűnözőket)

2015. jún. 29. 12:26
 6/17 kovpet ***** válasza:
61%

"A házasság valamilyen szinten vallási dolog"

Pillanat, én vallásos nem vagyok, de házas igen. Akkor most váljak el?

2015. jún. 29. 12:44
 7/17 anonim ***** válasza:
30%
Azért mert nyíltan a heteroszexuális férfiak provokálása, az ellenük való uszítás áll mögötte. Ja, és semmiféle létjogosultsága nincs.
2015. jún. 29. 12:52
 8/17 anonim ***** válasza:
63%

"Azért mert nyíltan a heteroszexuális férfiak provokálása, az ellenük való uszítás áll mögötte."

Ja, biztos. Nyilván pl. az USA legfelsőbb bírósága provokálni szeretné a hetero férfiakat. (Amúgy miért csak a férfiakat? Ez honnan jött?)

"Ja, és semmiféle létjogosultsága nincs."

Ez alatt mit értesz? Annak van létjogosultsága, hogy ide írogatsz? Ha van, akkor mi?

2015. jún. 29. 13:32
 9/17 Duenna ***** válasza:
33%
8-as! Az USA bevezette a homók házasságát. Nos, a helyes megoldás ebben az esetben az lett volna, ha valódi liberális demokrácia működne, ha a kérdést feltették volna népszavazásra! Ugyanis, a társadalom többsége nem fogadja el, elutasítja az egyneműek házasságát, a gyermekvállalást meg még erősebben elutasítja! Éppen ezért nem merték népszavazásra feltenni, mert a szavazás eredménye egy egységes "nem" lett volna! Így egyszerűen rákényszerítették a többségre a kisebbség akaratát! Ez lenne hát az a híres demokratikus liberalizmus?? Ez inkább egy erőszakos diktátum!
2015. jún. 29. 13:45
 10/17 anonim ***** válasza:
27%

# 10

Semmit nem vezettek be, mindössze a legfelsőbb bíróság kimondta, hogy a hatályos alkotmány értelmében nem lehet tiltani. Nem változott meg a jogi környezet, ezért nem is értem, milyen népszavazásról beszélsz.

Másrészt ez nem feltétlenül olyan kérdés, amit népszavazással kell eldönteni. Ugyanis egy "valódi liberális demokrácia" pontosan úgy működik, hogy a jogok mindenkit megilletnek. Arról sem kell népszavazást tartani, hogy a homofóbok írogathatnak itt hülyeségeket, mégis nyugodtan megtehetik, mert joguk van hozzá, még akkor is, ha valakinek nem tetszik.

2015. jún. 29. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!