Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ha nem beszélnénk be magunknak...

Ha nem beszélnénk be magunknak, hogy annyire függünk az államtól, nem zavarna minket a politika?

Figyelt kérdés

Nem értem itt Magyarországon azt, hogy az emberek életét miért befolyásolja annyira a politika, hogy minden problémát a politikára kell kenni, és minden jó dolgot ami történik az életben, annak kell köszönni, hogy éppen valamelyik kedvenc politikusunk tett valami nekünk tetszőt.

Most attól függetlenül, hogy MSZP, Fidesz, Kétfarkú Kutyapárt, vagy kitudja még milyen anyámkínja van éppen "hatalmon", attól még nem ugyanúgy eszünk, iszunk, dolgozunk, szórakozunk?

Az én életszemléletem szerint az állam egy zavaró tényező, amit egyszerűen figyelmen kívül kell hagyni, és attól függetlenül vinni az életünket. Sok helyen élnek hasonlóan az emberek pl. Ukrajnában, a nagyon korlátozó Észak-Koreában is (menekültek beszámolóiból tudom), és a "jobb" országok közül még az U.S.A.-ban is, ahol olyan törvények voltak, hogy pl. 2003-ig Texasban illegális volt az orál szex...

Egy biztos, a politikamániás, szélsőjobbos nagyimon kívül az egész családom magasról tojik az államra, és érdekes módon sokkal boldogabb az életünk, mint azoknak akik állandóan azon morognak ha az állam valami nekik nem tetszőt csinált, azon örülnek, ha valami nekik tetszőtt csinált meg ilyesmi...

Ha van elég pénz ahhoz, hogy ne éhezzük, van lehetőségünk olyan munkát végezni ami tetszik nekünk és jól tudunk szórakozni, akkor mi kell még?

2010. júl. 26. 12:00
1 2
 1/14 anonim válasza:
56%
Igen csak sokaknak nincs pénze hogy ne éhezzen, olyan munkát végez amit rühell ráadásul éhbérért, és emiatt éppenséggel nem tud "szórakozni". Lehet hogy te szerencsés vagy, de ebben az országban a többséget szívatja az állam!
2010. júl. 26. 12:19
 2/14 A kérdező kommentje:

"nincs pénze hogy ne éhezzen, olyan munkát végez amit rühell ráadásul éhbérért"

Ha ezek után az illető nem megy el feketemunkába, csak sajnálni tudom, hogy állam milyen "törvénytisztelő" rabszolgává varázsolta...

2010. júl. 26. 12:21
 3/14 Voltaire ***** válasza:
30%

Én úgy vagyok vele, hogy engem nem érdekel az állam, hagyjon békén, nem vagyunk adósai egymásnak, ő jobbra, én balra.

A bajok akkor kezdődnek, amikor jön valaki, és kijelenti, hogy az ő értékrendje annyira, de annyira az enyém fölött van, hogy ő majd megmondja, mi a jó nekem. Orbánékkal sem lenne semmi bajom, csak ez a kényszeres egységesdi, meg keresztényesdi borzasztóan irritál. Plusz, tudod, kérdés, meddig tudsz szórakozni, ha nem figyelsz oda az ilyen dolgokra. Mi van, ha kitalálják - na nem most, mondjuk 14 év múlva - hogy magyar ember ne menjen ilyen meg ilyen zenés szórakozóhelyre, tiltsák be azonnal? Röhögsz az ötleten, de pl ott van Irán. A sah egy rohad**ék volt, nem is vitás, de legalább élni és szórakozni hagyta a népet, most meg az Forradalmi Gárda lecsukat egy nyugati cd-ért, és illegális házibulikat támadnak meg. Vagy ott van Kuba. Kuba a világ ékszerdoboza volt a kommunisták előtt, most nézz rá. De magyar példát is lehet mondani: Rákosi alatt a kultúrházakban szögeket vertek a rádiókba, hogy ne tudják őket külföldi adókra állítani.

2010. júl. 26. 12:23
 4/14 anonim válasza:
52%
Igen, csak ha elkapnak a feketemunka miatt, amiből próbálom fenntartani magam és a családom akkor ki fog lecsukni? Nem az állam? És akkor ne érdekeljen?
2010. júl. 26. 12:25
 5/14 A kérdező kommentje:
Tévhit az, hogy feketemunkáért egyből "lecsuknak" meg ilyenek. A közhiedelemmel ellentétben az állam teljesen más dolgokkal szokott foglalkozni, főleg Magyarországon. Fogalmazzunk úgy, hogy nekik is épp elég zűrös ügyük van ahhoz, hogy ne azzal foglalkozzanak, hogy a civilek közül ki volt feketén és mikor.
2010. júl. 26. 12:30
 6/14 anonim ***** válasza:

Az emberek nagy részének életét igen is befolyásolja a politika. Mer egyszerűen nincs annyi pénze, hogy szarjon rá. Például ha házat, kocsit akar, kénytelen hitelt felvenni, és választania kell, hogy a stabil, de általában drágább forinthitelt vegye fel, vagy a sokszor olcsóbb, de elkúrásokra nagyon érzékeny CHF/Euro alapút. És mivel épp hogy megélnek az emberek a pénzükből, sokan választják ezt.

Az alacsony fizetések ellen sem az emberek tudnak tenni, mert nincs munkahely, munkanélküli viszont még van elég. Ha fizetésemelést kérsz, jó eséllyel nem kapsz, esetleg téged építenek le legelőször.

Az emberek 75%-ának igen is nagyban függ az élete az állam ténykedésétől.

2010. júl. 26. 12:57
 7/14 anonim ***** válasza:

"Tévhit az, hogy feketemunkáért egyből "lecsuknak" meg ilyenek. A közhiedelemmel ellentétben az állam teljesen más dolgokkal szokott foglalkozni, főleg Magyarországon."

Aztán meg ha megsérülsz munka közben, akkor nincs TB, és még jól meg is rángat az APEH, kapsz egy szép bírságot, és örülhetsz, ha nem ültetnek le mellé.

2010. júl. 26. 13:01
 8/14 A kérdező kommentje:

"Aztán meg ha megsérülsz munka közben, akkor nincs TB"

Ha lenne az illetőnek egy orvos ismerőse, aki kórházon kívül elvégzi rajta a megfelelő kezelést, akkor nem kell TB.

A probléma gyökere nem az, hogyha az állammal nem működsz együtt, akkor elvesznek különféle szolgáltatások (mert ilyen más utakon ugyanúgy megkapod őket), hanem az, hogy az állam illegálissá teszi, hogy tőle függetlenül működj.

2010. júl. 26. 13:09
 9/14 anonim ***** válasza:

Engem az idegesít rohadtul hogy sokan várják a sült galambot, hogy majd az állam megcsinálja ezt meg ezt...

Például 0,5x1m-es és 20-30cm kátyúkkal volt tele az út. De akik ott élnek b@sztak betömni.

Nekünk meg néha arra kellet menni, és hogy a kocsi nehogy tönkremenjen, egyik délután odamentünk behánytunk az alját sóderral, löttyintettünk a tetejére egy kis betont (amit otthon kikevertünk), és kész volt.

Szerencsére az út nem volt túl forgalmas, és az arra járók voltak olyan kedvesek, hogy kikerülték a friss munkánkat, úgyhogy volt értelme.

Az embereknek néha a kezükbe kell venni az irányítást.

2010. júl. 26. 18:23
 10/14 A kérdező kommentje:

Utolsó! Nagyon jó válasz!

A Voltaire-t lepontozóknak üzenem, hogy próbáljanak meg a saját fejükkel is gondolkozni, ne csak a kuruc-ról hallott dolgokat papagájként ismételni, és arra, hogy nem szeretitek a zsidókat nem az eszetlen arabimádat legyen a válasz!

Majdha itt is egész nap a Koránt kell olvasni és a nőknem csadorban kell járni, mert megszáll minket Arábia, akkor vissza fogjátok még sírni a mai "zsidók által irányított" világot!

2010. júl. 26. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!