Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi bajuk az embereknek a...

Mi bajuk az embereknek a liberalizmussal?

Figyelt kérdés

A liberalizmus ugye - ha minden sallangtól és politikától lecsupaszítjuk - arról szól, hogy minden embert egyforma jogok és kötelezettségek illetnek meg, függetlenül nemtől, bőrszíntől, kortól és vallástól.

Ez miért böki az emberek szemét? Mármint itt sok embert látok aki nagyon utálja a liberális eszméket, de kérdem őket (ha lehet tömören fogalmazzanak) miért? Miért baj, ha a szomszédnak is jár az, ami nekem, vagy miért baj az, ha nekem is az jár ami a szomszédnak?

#liberalizmus #liberális szemlélet
2015. jún. 27. 21:36
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:

jaj, ne kezdjük a vallásháborúkat.. a keresztények megtették évszázadokkal ezelőtt, most a muszlimok teszik.. azért tudható, hogy az iszlám országokban a vallás még nagyban befolyásolja a törvénykezést, és ez eléggé olyan, mint Európa volt 500 éve... le vannak maradva, igen, attól még, hogy Európa fejlett(nek mondható) attól még a világ egyéb részei nem feltétlen azok.. mindegy

Anne Frank pont ír a naplójában a golyóstolláról is, és egyébként keress rá, hamarabb találták ki..

tetszik-nem tetszik... szinte minden közösségi oldal szabályzatában benne van az, hogy tilos másokat sértő tartalmakat megosztani.. ez most a liberális jogok szűkítése?

ha nagyapád temetésén valaki odasétál a testhez és ráköp egy turhásat, az nem zavar?

alapból egymás tisztelete kellene a liberalizmushoz, de úgy látszik itt akadtak el az emberek, nem a jogoknál:/

két egypetéjű ikert ha elválasztasz és teljesen más közegben neveled fel, akkor hiába azonos a genetikai állomány, azegyikből lehet tirpák, míg a másikból értelmes, kulturált ember..

2015. jún. 27. 23:20
 32/38 anonim ***** válasza:
49%

30: Hát, őőő... igen. Az USA 60%-a támogatja. Viszont államonként jelentősen különbözik a támogatók aránya. Van olyan megye, ahol konkrétan felfüggesztették a házasságkötéseket pont azért, hogy megakadályozzák a melegek házasságát. Mivel senki nem tarthat esküvőt, így még csak nem is diszkriminatív, szóval nem sérülnek alapvető emberi jogok.

Viszont én őszintén szólva vitatnám ezt a 60%-ot. Rengeteg amerikai ember van kiakadva a dolgon. De jó, hogy mondod az usákokat, eszembe jutott ez a videó, amit még ma láttam. Érdekes dolog ez is, bár nem kapcsolódik a melegházassághoz:

https://www.youtube.com/watch?v=q7ePFollQQE

Megint csak a következetesség teljes hiánya.

Az internetadó pedig olyan volt, hogy egy hangos kisebbség ágált ellene, a fele népségnek pedig szerintem fogalma sincs arról, hogy mi az az internet.

2015. jún. 27. 23:23
 33/38 anonim ***** válasza:

31: Ükapámat elvitték a nyilasok és kivégezték. Nem utaztatták még több száz kilométeren át, hogy ott gázosítsák el... Ha valaki kutatja a témát, nem érzem úgy, mintha leköpnék az emlékét. Akkor is voltak szar emberek és most is vannak szar emberek. Ugyanakkor azt is vedd tudomásul, hogy az alapvető emberi természethez tartozik a legkisebb ellenállás felé haladás. Na, minden történelmi esemény ezt követi, kivéve egy. Hadd ne menjek bele részletekbe, mert az ütközik az aktuális BTK-val.

Aztán még a származásom sem fog megmenteni a böritől.

A golyóstoll pedig (forrás, wiki):

"Az első rendszeres eladásra gyártott golyóstollakat 1945-től Eterpen néven árusították."

2015. jún. 27. 23:31
 34/38 anonim ***** válasza:
50%

32#

Most hogyan vegyelek komolyan, hogy ha olyanokat írsz, hogy "a fele népségnek pedig szerintem fogalma sincs arról, hogy mi az az internet."

Vitatnád a 60%-ot? Vitasd, de a statisztikák ha tévednek akkor sem akkorát, hogy ez a szám kisebb legyen 50%-nál. És igen, abban az alabamai Pike megyében felfüggesztették a házasságkötéseket, és pont azért, hogy alapvető emberi jogok ne sérüljenek.

Én heteró vagyok, de még mindig nem fogalmazta meg senki azt, hogy miért baj az ha két azonos nemű házasodik?

2015. jún. 27. 23:32
 35/38 anonim ***** válasza:

33#

A golyóstollhoz azért tegyük hozzá, hogy:

"Az első golyóstollra vonatkozó szabadalmat 1888. október 30-án kapta meg John J. Loud (amerikai),[2] egy Baum nevű német feltaláló újabb golyóstollat szabadalmaztatott 1910-ben, majd Van Vechten Riesburg egy másikat 1916-ban. Az első, sorozatban gyártott golyóstollat G. L. Lorenz szabadalmaztatta „Mungo” néven 1924-ben, egy másikat Wenczel Clime 1938-ben Csehországban. Ezek a tollak azonban nem voltak képesek egyenletesen adagolni a tintát: hol elapadtak, hol folyattak. Emellett a tinta a gravitáció hatására folyt ki, így folyamatosan függőlegesen kellett tartani a tollat."

1945 előtt is használtak íróeszközt, és nem lúdtollal írtak.

2015. jún. 27. 23:36
 36/38 anonim ***** válasza:
64%

# 29

A multikulturalizmus támogatása már pedig a liberális eszmékhez kapcsolódik...

A cigányokat sem sikerült sehol a világon integrálni. Ilyen téren a mostani bevándorlók sem jobbak. A bűnözési statisztikák igen beszédesek.

2015. jún. 27. 23:44
 37/38 A kérdező kommentje:
36, hol próbálták meg integrálni őket? Hazánkban pl biztos nem..
2015. jún. 27. 23:53
 38/38 anonim ***** válasza:
Mert a szadesz ezen címszó alatt ámokfutott.
2015. jún. 28. 21:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!