Mi bajuk az embereknek a liberalizmussal?
A liberalizmus ugye - ha minden sallangtól és politikától lecsupaszítjuk - arról szól, hogy minden embert egyforma jogok és kötelezettségek illetnek meg, függetlenül nemtől, bőrszíntől, kortól és vallástól.
Ez miért böki az emberek szemét? Mármint itt sok embert látok aki nagyon utálja a liberális eszméket, de kérdem őket (ha lehet tömören fogalmazzanak) miért? Miért baj, ha a szomszédnak is jár az, ami nekem, vagy miért baj az, ha nekem is az jár ami a szomszédnak?
# 9/10 Időpont ma 22:13
Nem, nem jutottunk el oda...
A gyakorlatban egészen mást jelent.
Mondok egy példát a liberális kettős mércére.
Dél-Afrikában az apartheid felbomlása után volt egy kisebb polgárháború, feketék és fehérek között.
A nagy szabadelvű Hollandia mégsem akart egy búrt sem befogadni, pedig gyakorlatilag ugyanaz a nép.Sőt, egy európai ország sem fogadta a menekültkérelmüket.
Viszont az EU tagok az afrikaiakat meg a muzulmánokat meg szinte importálják, mint pék a lisztet.
Illetve, gyakorlatilag államterrorizmust alkalmaznak, hogy be kell őket fogadni.
A liberalizmus hasonlít a kommunizmushoz, sőt sok elem közös benne.Ez az egyenlőségedi különösen.
Egy a gond, mindkettő természetellenes.
Az ember, természetéből adódóan egy olyan lény, ami mindig versengeni akar, uralkodni, parancsolni.
13#
Jó akkor elmagyarázom.
Természetes az ha két férfi szereti egymást és úgy érzi, hogy együtt akar vele élni és heterókhoz hasonlóan szeretne egy házassági papírt. Itt beszélhetünk két egyenlő félről akik szerelemből vannak együtt.
Na most Te nem is értem miért, de ide kevered a pedofilokat. Namármost egy pedofil aki akaratán kívül megront egy egy nyolc éves kislányt az, hogy jön ide?
Persze az megint más, hogy ha egy 17 éves (tehát kiskorúnak minősülő) összejön egy 40 évessel és úgy érzik, hogy szerelmesek.
Mert régen volt normális liberalizmus. Ma kivételezés van.
Oké, hogy házasodnak a melegek, de a gyűlölködéshez, és melegellenes tüntetéshez akkor nekünk is jogunk lenne.
17#
a kettő között az a különbség, hogy az egyik nem árt senkinek, a másik meg ahogyan Te is írtad, gyűlölködik, amihez viszont szomorú, ha úgy gondolod, hogy ezt nyilvánosan végezni jogod van és egyáltalán jó dolog
"A melegek házasodhatnak, gratulálok nekik, megérdemelték. De akkor én is vehessem el feleségül a lovamat, mert én meg azt szeretném (nincs lovam, mielőtt nekem támadtok). Én mégsem vehetem el a lovamat, mert tilos... Szóval?"
Le vagy maradva, öreg. A libsik már ezt is meglépték. :D
16: Pont azért írtam azt, hogy két ember egyenlő módon szereti egymást. 8 évesnél talán még nem, de mondjuk 10-11 éveseknél már elképzelhető, hogy szeressen egy mondjuk 19 évest. De a jelenlegi szabályozás mellett nem házasodhatnak össze...
Ugyanakkor két azonos nemű igen. A magyarázatod nem volt szerintem jó... Szóval mi és ki dönti azt el, hogy mit szabad és mit nem?
De beszélhetünk itt a holokausztról is, ha gondolod. Miért is nem szabad vitatni? Ugyanakkor miért szabad más, hasonló, vagy még nagyobb horderejű eseményeket vitatni? Mi teszi annyira különlegessé a holokausztot? Gyakorlatilag két lábbal tiporják a szólásszabadságot.
Aztán végül nem is beszéltünk még a liberálisok állandó homofóbozásáról, nácizásáról... Ugyanakkor ők azt vallják, hogy minden ember egyenlő... kivéve aki nem, ugyebár.
ühüm, értek már pár dolgot, köszönöm az eddigieket, lovastul, gyerekestül együtt:D
azért az belátható, hogy a gyermekvédelem nem az a kategória, mint a melegházasság... illetve javaslom, hogy legyen elfogadott a lóval való házasság, amennyiben a ló aláírja és kijelenti, hogy beleegyezik;D
És szerintem sem tartozik a szólásszabadsághoz a gyűlöletkeltés... ott van az a sokat vitatto Charlie Ebdo vagy mi.. a francia karikatúrás lap... azért nem hiszem, hogy a csoportok gúnyolása bele kéne, hogy férjen a szólásszabadságba... a verbális erőszak is erőszak, és szerintem a "családegyesítés" című karikatúra, amin a tenger fenekén fekvő halott menekültek vannak, annyira nem vicces...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!