Szerintetek egyszer be fogjuk látni mi Magyarok hogy Trianont nem lehet visszacsinálni?
Van egy rész a népben aki még nem látja be és még Kárpátiát hallgatva élteti azt hogy Trianont vissza lehet csinálni. Tegnap este egy megemlékezés után ezt beszélgettük hogy ez egy szemfényvesztés. Sajnálatos és tragédia ami történt 95 éve. De mint eddig, ezután sem lehet mást tenni mint megemlékezni. Az Erdélyi és Felvidéki Magyarok már belátták hogy így fog maradni, és sokan mások.
De valamiért a fiatalok és egy-két ember még hisz benne hogy visszacsatolják a területeket. Szerintetek mikor látják be azok akik nem akarnak beletörődni?
Tegnap én is éppen ezen gondolkodtam, mikor láttam a díszmagyaros, atillás, virágos népeket koszorúzni vonulni.
Soha nem fogják elfogadni - ezek szerint felfogni sem -, hogy nem lehet visszacsinálni semmit.
Viszont ez jó ok a hőbörgésre, balhéra.
Én annak is örülnék már, ha autonómia és szabad nyelvhasználat lenne...
Valamiről megemlékezni ami a mai napig kihatással van több millió magyarra pedig meg kell, akármilyen világnézetű is vagy...
5:
"Én annak is örülnék már, ha autonómia és szabad nyelvhasználat lenne..."
Ez nem rajtunk múlik itt Magyarországon.
"Valamiről megemlékezni ami a mai napig kihatással van több millió magyarra pedig meg kell, akármilyen világnézetű is vagy..."
A megemlékezéssel nincs bajom, sőt voltam is, de az hogy egyesek nem látják be azt hogy már nincs mit tenni csak ezt, azokat nem értem meg.
Nem, nem fogjuk lemondani a területekről!
Gondolj bele, 500 éve még törökök urálták az ország nagy részét. És akkor mi lett volna, ha azt mondják, hogy mondjunk le a területekről? Most muszlimok lennénk mind...
Nem tudhatjuk mit hoz a jövő, lehet 100 vagy 500 év mulva megint miénk lesz Erdély, senki nem tudhatja.
Osztakkor? Én csak úgy vagyok. :D Úgyis el akarok menni innen. A múlton sírtok, a jövőre nem gondoltok. Jobb lenne azon gondolkodnátok, hogy rossz emberek vannak a parlamentben, nem azzal, hogy mi volt 95 éve.
19/F
Okos politikával, jó gazdasággal pár évtized alatt sok mindent el lehetne érni. Már most vannak példák EU-ban határokon átnyúló gazdasági régiókra, melyek szerepe egyre inkább erősödik.
Pár magyar cég is már regionális versenyző (MOL, OTP), ha magyar cégek sikeresen tudnak terjeszkedni a korábbi Nagy-Magyarország területén, akkor az ott élő magyarok fontosnak érzik, hogy megőrizzék magyarságukat, mert a munkaerőpiacon magyar cégnél ez versenyelőnyt jelentene nekik. Szélsőséges esete ennek az lenne, ha sikerülne gazdaságilag "elfoglalni" a volt magyar területeket, ott középiskolákban, egyetemeken magyar cégek által beindított képzések lennének, magyar cégek finanszíroznák a helyi önkormányzatokat, politikusokat, stb, egy ilyen környezetben meg már a vegyes házasságokban születő utódokat is magyarnak nevelnék.
Van erre már példa is, Tirol Olaszországhoz tartozó részét is az osztrák-németek uralják, az ottani olasz lakosság sem tiltakozik ellene, mert jobban élnek, mint bárhol máshol az olaszok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!