Miért nyelik be ennyien a neten keringő levelet, hogy fölülvizsgálják Trianont? Egyáltalán, miért is vizsgálnák fölül?
Juhú, tuti közutálat tárgya leszek, de...
vesztettünk, belementünk a feltétel nélküli békébe, letettük a fegyvert, a győztesek kezében volt sorsunk
az persze oké, nagyon nem volt fair, de akkor még nem volt ENSZ, UNIO, meg egyéb szervezetek, amik kordában tarthatták volna az ilyen tevékenységet...
csak azt nem értem, hogy hiszik el emberek - elvakult buták; pardon -hogy laza ~100 év után majd így visszakapogatunk területeket, meg pénzt... nonszensz
A skótok is függetlenedni akarnak az egyesült királyságból. Másrészt ENSZ UNIO? Ugyan mit tesznek ezek amikor magyarokat vernek rasszista indíttatásból Szlovákiában, Romániában, vagy Szerbiában? Mit tesznek ezek amikor a Szlovákok bevezetik a magyar nyelvtörvényt? Mit tesznek ezek amikor Izrael civil lakóházakat bombáz le. Mit tesznek ezek amikor hatalmas falakat építenek hogy távol tartsák az idegeneket? Mit tesznek amikor a franciák kitelepítik a románokat? Mit tesznek amikor az olaszok kanadaiak teszik ugyan ezt? Vagy netán amikor a norvégok kezdenek fintorogni. Mit tesznek ezek.
Ezenkívül mit adtak nekünk a Rómaiak?
most már neten olyat is találtam, hogy
"Egymillió aláírással elérhetjük, hogy az Európai Unió elismerje Trianon gyalázatos bűnét"
és ezt nem egy viccoldalon
jó hogy nem likeokkal
az autonómia egy teljesen más dolog, az miért lenne baj? lehetőségük meg van rá mind Felvidéken, mind Erdélyben, mind pedig Újvidéken, de NEKIK kell tenni érte
sőt, akár ki is válhatnának az 'anyaországból', de az is a saját harcuk lesz, lásd Koszovó
szóval hajrá nekik
Ja, amúgy meg az, hogy Erdély Magyarországhoz legyen kapcsolva, azt nem támogatnám (igen, a gonosz én). Miért? Azért, mert a székelyek mindig is el akartak különülni Magyarországtól, ezért is van, hogy a történelemben Erdély szinte többet volt királyság, 'autonómia', s egyéb, mint Magyarország egyenjogú része (volt, hogy kaptak még plusz kiváltságokat is).
Meg van több erdélyi ismerősöm, akik egy része már magyar állampolgár (mert ide költöztek), de a másik fele nem teljesen érzi magát magyarnak, hanem... nemtudom... nem mondom, hogy székelynek, mert nem tudom, hogy az adott ismerőseim székelyek-e, de hogy így külön veszik magukat
tehát 'magyar, de nem magyar', nem tudom lehet-e érteni
Az internet előtti időkben beidegződött, hogy az írott szónak súlya van. Még nem tanultunk meg a saját eszünkkel cenzúrázni.
Trianonról annyit: Állítólag van egy titkos záradéka, amit csak az aláírástól számított 100 év után szabad felbontani. Ha igaz, kíváncsi vagyok rá.
A saját véleményem: Ha nem lett volna "Trianon", a 90-es évek elején úgyis felbomlott volna a nagy Magyarország, sok vérrel, keserűséggel, úgy ahogy az évszázadok alatt a hódítások során hozzá került. Tudom, hogy nem népszerű, amit írtam, de gondolkozzatok el a "dicső" történelmünkön.
Elgondolkoztam. Nem rosszabb másokénál. Igaz, nem is jobb. Olyan, mint általában a népek történelme.
A Trianon kérdésről persze kell beszélni, de ebben a formában semmiképp. Éppen ezért ehhez nem szólok hozzá. Legfeljebb annyit, sokkal bonyolultabb kérdéskör annál, semhogy ilyen módon, indulatokkal, lefitymálással, lesajnálással, kioktatással bármi eredmény elérhető lenne a további mélyítésen kívül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!