Hogyan is lehetne visszacsinálni trianont?
1. Az elcsatolt területek etnikailag már régen nem a miénk, viszonylag nagy részük (etnikailag) soha nem is volt.
2. Ha vissza csatolnák akkor 50% feletti nemzetiség lenne Magyarországon ami helyből politikai válságot és újbóli szétesést eredményezne.
3. Ha Székelyföldet mint tartományt csatolnák vissza akkor hamar fellángolnának a Francia, Spanyol és Brit nemzetiségi kérdések is, azt pedig a nagy hatalmak nagyon nem szeretnék...
Tehát hogyan is akarnánk vissza csinálni trianont és mi lesz utána?
Sehogy.
A székely autonómiát viszont támogatni kell.Azért mert minden népnek joga van önrendelkezésre.
Megtámadjuk Romániát.
Az akció fedőneve pedig R-day (MUHAHA Erdély, értitek!) lesz.
Népszavazást illene tartani az adott területeken, hogy véglegesen le lehessen zárni ezt a problémát. Ahol igennel szavaznak, ott visszacsatolhatnánk Magyarországhoz a területeket, ahol pedig nemmel, abba bele kéne törődni.
(és most én vagyok a hülye, vagy tényleg volt itt még egy hozzászólás?) Aki azt írta, hogy fellángolnának más gyarmatbirodalmaknál is a függetlenségi törekvések, arra annyit mondanék, hogy ÉS? Skócia is független akar lenni, mégsem ajvékol senki. Ráadásul pár ország meg is szűnt, akik megkapták a magyar földet. Nincs Csehszlovákia, nincs Jugoszlávia...
Naja
A 10 milliós Magyarország legyalulja a 20 milliós Romániát és mindezt a Kárpátokban :)))))
Trianont nem lehet visszacsinálni.
Szerintem az a leglényegesebb, hogy Trianonnak tanulsággal kell bírjon mind a magyarság mind pedig a körülötte élő nemzetek mid pedig a világ számára.
Trianon új célokat adott a magyarságának: a kisebbségi jogok megvalósításának a célját, és ahol lehetséges és többségben van a magyarság adott területen ott pedig az adott országon belüli tartományi autonómia elérésének a célját legyen ez a Felvidéken, Kárpátalján, Ukrajnában, Délvidéken, vagy Erdélyben.
Akkor ezt a népszavazás dolgot kéne hangoztatni és nem a teljes revíziót. Mert gondolhatod hogy felforr a szlovákok agyvize akkor amikor olyan területeket követelünk vissza ami etnikailag mindig is az övék volt. Igaz politikailag harmat gyengék voltak az önrendelkezéshez.
Ami meg a nyugatiakat illeti, egyszerűen nem fogják hagyni hogy megtörténjen mert akkor napirendre fog kerülni az ő saruk is!
"#4 népirtással valóban meg lehetne, de utána hogyan nézünk a világ szemébe"
Ne legyél már ennyire tapír, én csak hülyülésből írtam a háborút...
Milyen emberek vannak, te jó ég. -.-'
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!