Miért baj, ha a Jobbik beakarja vezetni a kötelező hittant v. erkölcstant az iskolában?
Utolsó vagyok.
Egy olyan településen élek,ahol sok cigány család él.Ezeknek kb a fele olyan család,akik már szinte nem is számítanak cigánynak.Lakótelepen élnek a szülők nyugdíjasak,a gyerekek középiskolába ,főiskolára járnak,dolgoznak boltban,gyárban,van olyan akinek vállakozása van,van köztük asztalos,varrónő,vízvezeték szerelő,kőműves,rendőr,katona.
Nos ezeknek a gyerekeikkel semmi gond az iskolában,jól tanulnak,teljesítenek,illedelmesek,sőt van saját gyülekezetük ahova minden szombaton járnak.
Ez azért van,mert VOLT a családban pozítív pédakép!!!
Az iskolai oktatás másodrendű,fontosabb a gyermeknek a családi példa.
De megint itt jön előtérbe az a kérdés,hogy szerintetek a cigánygyerekenek is ugyan azok az esélyeik a suliba mint a nem cigányoknak.Ez NEM igaz.Az oktatás ugyan az,de a CSALÁDI KÖRÜLMÉNYEK nem!!Hogy tanuljon,ha nincs otthon villany,fűtés,kaja,sem szülői elvárás nincs elétámaszva???És lehet mondani,hogy arról csak a szülei tehetnek,igen ez így van!!De nem a 6-7 éves Puporka Fernandó tehet arról,hogy ő hátrányban van a többiekkel szemben!
Miért is nem lehetne segíteni a 7 éves Puporka gyereknek,hogy végre megszakadjon a kör,és felülemelkedjen a szülei sorsán??Adjunk a kis Fernandónak pozitív példaképeket,aki beszélget vele,akit érdekel a sorsa,aki meghallgatja akire felnézhet.Ezt sajnos nem pótolja a kötelező hittan,és erkölcstan óra.
Megmondom őszintén,hogy én már gondolkodtam azon,hogy szivesen foglalkoznák ilyen hátrányos helyzetű gyermekekkel.
Persze,persze,én egy hülye libsi vagyok,majd megyek a Dunába a zsidókkal kézenfogva.
Lehet is lepontozni.
""Mit kényszerítek rájuk,azzal,hogy nincsenek keresztelve?!A világnézetemet?!Különben az egyik jár a suliban hittanra,mert érdekli,tőlem később meg is keresztelkedhet ha szeretne.""
Nyugi, csak provokáltalak, kíváncsi voltam részletesebben a véleményedre! Úgy érzem itt sokan túl komolyan veszik ha valaki esetleg más gondol.. Szóval bocs:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!