Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért baj, ha a Jobbik beakarj...

Miért baj, ha a Jobbik beakarja vezetni a kötelező hittant v. erkölcstant az iskolában?

Figyelt kérdés
Szerintem erre az országra nagyon ráféren.Már a 12-13 évesek körében is nagyon megy a bűnözés.
2010. febr. 7. 22:21
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
49%

Ott van a rajz,ének!Az életbe nem veszem hasznukat.Ráadásul még a technika óra is pocsék az iskolámba.Ha már tanulnom kell ezek helyett,inkább tanulnék angolt,törit,matekot,magyart.Mert bármilyen felvételin akármelyik iskolába,ami nem rajzzal,énekkel foglalkozik,nem arra lesznek kíváncsiak,hogy mi a romantika.Technika órán egész órán írunk.Legalább hadd döntsem el,hogy mit szeretnék tanulni ,mert ha ezek helyett törit tanulhatnék még örülnék is,mert kapok még pár órát az életemből amit nem pocsékolnak el a hülyeségekkel.Ezért felesleges ez a fenti két óra is.Ne azok döntsék már el ott fent,hogy mit tanuljunk mi és ha már döntenek akkor ne hülyeséget sózzanak ránk.Egyszerűen nem fogom hasznukat venni az életbe.

Egy iskolás diák.

2010. febr. 10. 19:07
 32/53 bumbi02 ***** válasza:
41%

a hittannal azért nem értekegyet (egyrészt mer ateist vagyok) másrészt meg az embernek saját dolga az hogy melyi vallást gyakorolja, illetve meiket nem..

az erkölcstannal meg annyi baj van hogy azt meg fölsleges lenne oktatni... hisz nézd meg h már 4-5. osztály környékén vnanak a felvilágositások h a cigi rossz, a pia rossz... és nézd meg hányan isznak... szted az erkölcstan hatásos lenne?

2010. febr. 10. 22:06
 33/53 anonim ***** válasza:
65%

Az, hogy erkölcsöt, morált és etikettet KÖTELEZŐ lenne tanítani a gyerekeknek szerintem alap.

Olyan szinten elkorcsosult a mostani korosztály, hogy eszem megáll.

Mi ha valaki játszotta a májert (verte a kisebbeket, kötekedett, szívózott, bandavezérkedett) még elcsaltuk, majd közrefogtuk 15-10-an és elmagyaráztuk neki szép szóval, hogy a következő alkalommal ha bántani mer valakit, akkor valahol ugyanenyien, ugyanígy, csak nem békésen fogunk megtárgyalni vele a problémát.

Manapság mit látok? Az egyik gyengével vereti meg és aláztatja a másikat, aki annak reményében belemegy és élvezettel teszi, hogy beveszik a bandába. Csakhogy mivel a banda zárt, ezért következőnek ezt a marhát veszik elő és szívatják halálra.

Szóval kell az erkölcs és morálra nevelés.

Etikettet meg gondolom alap lenne tanítani (mi illik milyen társaságban, és mi nem, alapszabályok)

Hittan. Ez már egy másfajta kérdés, de ezt is támogatom. Nem, nem a szentek, zsoltárok nevének bemagolása szinten, hanem a megértés szinten, azaz, hogy miről is szól a hit.

Ez senkinek sem fáj, ez nem rátukmálás az ateistáknak, mindössze egy bemutatás, hogy ezt jelenti hinni Istenben.

2010. febr. 11. 00:38
 34/53 anonim ***** válasza:
70%

19:07 Jézus, az énekre nem azért van szükség, hogy ismerd a kottát, hanem, hogy jó legyen a ritmusérzéked! Plusz az együtt éneklés egy közösség teremtő élmény is egyben. Fejlett ritmusérzék nélkül pedig fejletlen lenne az egyensúlyérzéked is, ezenkívül olyan esetlenül, pontatlanul mozognál, közlekednél, beszélnél, mint egy gyerek.

Ugyanígy, a hittan sem arról szól, hogy be kell vágni a Bibliát. Én jártam hittanra, semmit nem hittem el az egészből, de senki nem akart rám erőltetni semmit. Olyan volt, mint egy meseóra, egyáltalán nem bántam meg, az is egy tapasztalat volt. Nem tudhatom mit tanultam ott, lehet, hogy most valamennyire más ember lennék. Minthogy mindannyian más emberek lennénk a kommunikáció, a közösség vagy az alkotás élményének gyakorlása nélkül, ha nem lettek volna pl. ének, rajz, vagy testnevelés óráink. Ezek nagyon fontosak.

Az a baj, hogy sok felnőtt magából indul ki és persze fel van háborodva még a gondolatától is annak, hogy bárki bármit is rákényszerít. De ez a felfogás eleve értelmetlen, mivel egy 7 éves még nem felnőtt. Számára nem kényszer elhinni a Mikulás létezését sem. Egy gyermek lelkivilága, más mint egy felnőtté, sokkal tisztább, sokkal fejletlenebb, befolyásolhatóbb, érzékenyebb. Talán nem ártana még ebben a korban megtanítani egy-két okosságra, hátha később hasznosul benne, nem?

22:06 „Nézd már meg” , milyen sokáig tanították a matematikát, vagy a helyesírást és „nézd már meg” hányan tudnak legalább megközelítőleg helyesen írni, vagy hányan tudják a felnőttek közül mi az a Pitagorasz tétel és hogyan kell használni. Ha ebbe belegondolunk, akkor mondhatnánk, hogy a matek az tök felesleges, elég lenne néhány év alatt annyit megtanulni, hogy összeadás-kivonás, szorzás-osztás, a többit úgysem használjuk, aztán jöhet valami „hasznosabb tantárgy”. A magyar az szintén kuka, főleg a nyelvtan, azt senki sem használja:) Csakhogy akkor még ennél is hülyébb lenne az átlag, mivel az átlag az olyan, hogy annál mindig csak kevesebbet tud, mint amennyit megtanítanak neki.

Az alkoholos példához pedig annyit, hogy nekünk anno volt felvil. a drogokról és ha nem lett volna, akkor lehet, hogy sokkal tovább és gátlástalanabbul nyomom, de miután egyszer elég rosszul voltam, eszembe jutott miket mondtak, hogy milyen veszélyes mellékhatásai vannak és néhány hónap után abba is hagytam, mert féltettem a szívem. És ennek már kb. 4 éve. Amúgy alkohollal és cigarettával sosem éltem, persze nem tudhatom, hogy miért, de lehet, hogy benne van az a „sok hülyeség” is, amit összehordtak nekem, úgy érzem egyszerűen nem akarom magam szennyezni.

Szóval lehet, hogy sok gyereknek úgy tűnik felesleges volt bármit is megtanítani, de ha még ennyit sem tanítanának, akkor abból a kevesebből nyilván még ennyi sem maradna meg. Tehát a válasz: igen, hatásos lenne! Sok gyereknek fogalma sincs mi az a tisztelet, mit jelent, hogy felelősség, mit jelent, hogy kötelesség, miért kellene tiszteletben tartani egymás életét, egymás tulajdonát, az idősebbeket, stb.! Persze nem mindenkire hatna egyformán, de valamennyire hatna és ha a gyerekeknek csak egy részét jobb irányba terelhetnénk, az nem volna jó? Arról nem is beszélve mennyi időnk van manapság gyereket nevelni, ráadásul jól nevelni.

2010. febr. 11. 01:32
 35/53 anonim ***** válasza:
32%

Nagyobb szükségük lenne a gyerekeknek,elsősegély,és egészségnevelési oktatásra.

10 szívleállás után 8 ember élhetne ha valaki 3 percen belül elkezdi újraéleszteni.

3 percen belül legfeljebb Harry Potter ér oda,de nem a mentő....

Kötelező hittan,meg erkölcstan?Aki akar most is mehet a templomba családostul minden vasárnap.Úgy hallottam nyitva vannak az ajtók,és még az erkölcsről is szoktak ott dumcsizni.....

Engem ugyan ne kötelezzenek,én keresztelve sem vagyok,se a gyerekeim.Ennyi!!

2010. febr. 11. 12:50
 36/53 anonim ***** válasza:
35%

"ma 06:38 Te olyan egyszerű vagy mint egy faék! Undorodj inkább az ostoba gondolkodásmódodtól! A szabadelvűség nem azt jelenti hogy az utcán hentergek valakivel, te KRETÉN!!!!!!

A közerkölcs ezen részét tanítani sem kell, max neked, mert minden jóérzésű értelmes embernek ez alap!

Te ítélkezel, amikor egyből ilyen baromságok jutnak az eszedbe, és kész tényként állítod be az idióta fatazmagóriáidat??!!"

Kislányom, miért feleselsz? Nem reagálok az írásodra, mert ebből a fröcsögésből leszűrtem, hogy milyen egy tanulatlan, kábszerfüggő, emberi roncs lehetsz, aki vitára képtelen. Ja, és ne kreténezz, mert nem édesanyáddal beszélsz, aki ezt eltűri neked.

2010. febr. 11. 14:59
 37/53 anonim ***** válasza:
73%

"Engem ugyan ne kötelezzenek,én keresztelve sem vagyok,se a gyerekeim.Ennyi!!"

Ennyi, azért te nyugodt szívvel ráneveled, mondhatni rákényszeríted a saját világnézetedet a gyerekeidre, még mielőtt bármiben is hihetnének, nem? Végülis a te gyereked, a te tulajdonod, te rendelkezel a lelkével! Ha elmúltak 18 évesek, ne felejtsd el nekik azt is megmondani, hogy melyik pártnak higgyenek!

Megint csak az a baj, hogy magunkból és a saját családunkból indulunk ki. Meg kellene érteni, hogy nem mindenki olyan penge, mint mi! Vannak olyan gyerekek, akikre nagyon erősen ráférne a nevelés, mert esetleg otthon egyáltalán nem kapják meg idő, hozzáértés vagy törődés hiányában.

Eképpen fogalmuk sem lesz arról, hogy mi a jó és mi a rossz, mi az hogy valami valaki másnak a tulajdona, mi az, hogy egy másik érző emberi lény, akinek tisztelnem kell az életét, a létezését, mondjuk ahelyett, hogy leszúrom egy rohadt mobilért, vagy mert szerintem "úgy nézett". Ez még nem jutott eszünkbe, igaz? Sokkal egyszerűbb csak saját magunkra és az idillikus körülményeinkre gondolni, abból kiindulni és felháborodni, hogy miért akar ebbe bárki is beleszólni.

2010. febr. 11. 16:39
 38/53 anonim ***** válasza:
100%

ma 14:59

Te nagyképű, fölényeskedő hülyegyerek, a fröcsögést te kezdted az unintelligens beszólásoddal. A tanulatlanságról pedig te adtál tanulságot, már az első kommentednél! Nem vagyok emberi roncs, és nem értem a logikádat amivel ezt szűrted le, talán azért mert a gondolkodásod (ha lehet egyáltalán így nevezni) megrekedt a lekezelő és primitív szinten. A kábszerfüggést se értem, de a te szivacsos agyad rémlátomásaiban biztos talász rá elég magyarázatot. Továbbra is fenntartom a véleményemet, miszerint ezzel a megnyilvánulásoddal, te csakis egy kretén lehetsz! Tűrd el, vagy verd a fejed a falba. Mindenkinek jobb lesz!

A "fröcsögésemnek" pedig van alapja! Méghozzá a te meggondolatlanul ostoba hozzászólásod, amiben alapból feltételezted egy vadidegen emberről, hogy ő csakis egy az utcán fetrengő-szexelő, lecsúszott söpredék lehet! Ez egy végtelenül sértő és primitív gondolkodásmód. Inkább tarts egy önvizsgálatot, hogy mitől vagy ennyire buta mint a föld!

2010. febr. 11. 17:43
 39/53 anonim ***** válasza:
Mert hülye'ég. Semmin sem változtatna csak a pénzt vinné. Én katolikus gimibe jártam jó módú emberek közé mégis volt drogos tolvaj, a szülei orvosok de ő az egész osztálytól nyúlt le cucokat. Volt olyan részeg barom aki a könyveiből máglyát rakott és kishiján felgyújtota a sulit.
2010. febr. 11. 20:41
 40/53 anonim ***** válasza:
71%

Ennyi hülyét!. Senki nem érti meg, hogy vagy erkölcsöt tanítanának vagy hittant? Aki mondjuk katolikus iskolában katolikus hitoktatás helyet erkölcsöt tanul majd a kölök. Ez olyan, hogy amely nem 2 tan nyelvű iskola ott eldönti a gyerek németet vagy angolt tanulsz. Nincs ebből baj! Ez a természetes.

Az erkölcs tan fiatal korban tanítsa meg a srácokat az alapvető normákra. Ez akkor hasznos, ha a szülő már nem érti ezen elveket!

Kiszámoltam: a külföldi multik éves szinten 1000 milliárd Ft állami támogatást kap + adómentességet!

A nem állami kézben lévő nagy multi, összesen dolgoztat 120.000 embert. Ez 100.000 Ft-os havi átlag keresetnél összesen 144 milliárd forint. mondjuk 50% adó erre. 216 milliárd forint! A hiány 784 milliárd + az adó mentességük!

Megéri a multik ítélte?

Az abortusz meg gyilkosság!

[link]

2010. febr. 11. 20:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!