Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért baj, ha a Jobbik beakarj...

Miért baj, ha a Jobbik beakarja vezetni a kötelező hittant v. erkölcstant az iskolában?

Figyelt kérdés
Szerintem erre az országra nagyon ráféren.Már a 12-13 évesek körében is nagyon megy a bűnözés.
2010. febr. 7. 22:21
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
74%
Ha a szülő alkalmatlan rá, hogy példát mutasson, akkor legalább az iskola próbálja meg elmondani a gyereknek, hogy léteznek ilyen fogalmak is. Nem csak az acélbetétes bakancsban rejlik az igazság.
2010. febr. 8. 00:06
 22/53 anonim ***** válasza:
91%
a hittan nem kéne, de az erkölcstan vagy etika alap kellene hogy legyen.
2010. febr. 8. 00:13
 23/53 anonim ***** válasza:
73%

Én nem akarom, hogy erkölcstant tanítsanak, mivel a mai erkölcsnek része, a szexualitás merev szabályozása az erkölcs által. Márpedig nagyon nem kell, hogy az ilyen tanításokon felnövő generáció, csupa frigid fapic sákból álljon!

A hittel nincs bajom, a vallással annál inkább! A vallás, a hit egy átdolgozott, merev és csöppet sem felvilágosult tálalása. Az embereknek pedig nem butulni hanem okosodniuk kéne.

A vallás nem enged szabadon gondolkodni, mert minden le van írva. Megkérdőjelhetetlenül!!!

Ettől függetlenül azt se bánnám, ha győznének. Kicsit felkavarnák az állóvizet. Túl nagy f@szságokat úgysem tudnának keresztül vinni.

2010. febr. 8. 00:27
 24/53 Vadmeggy ***** válasza:
30%
Ezek, az emberek ne beszéljenek hitről, meg vallásról, amikor gyűlölik azokat az embereket akik mást gondolnak mint ők. Képmutató csőcselék az egész banda. Ne beszéljenek nekem vallásról amikor szabadon cigányoznak és zsidóznak. Szerintem vezessék be az inkvizíciót és égessék el, akik szerint a Föld a Nap körül kering.
2010. febr. 8. 00:33
 25/53 anonim ***** válasza:
27%
nem sokat érne, katolikus suliba jártam, és az egy dolog h ateista vagyok, de züllőt is.
2010. febr. 8. 00:35
 26/53 anonim ***** válasza:
64%

"Én nem akarom, hogy erkölcstant tanítsanak, mivel a mai erkölcsnek része, a szexualitás merev szabályozása az erkölcs által. Márpedig nagyon nem kell, hogy az ilyen tanításokon felnövő generáció, csupa frigid fapic sákból álljon!

"

Ezt térdelés közben gondoltad ki? Baj, hogy nem akarjuk, hogy közterületen kefélj az aktuális életed szerelmével?

Te vagy a tökéletes példája a fogyasztói társadalom droidjainak. Undorodom.

2010. febr. 8. 06:38
 27/53 anonim ***** válasza:
55%
Vannak vallási iskolák akinek fontos menjen oda vagy a sima suliban tarthatnak külön órát a hívő gyerekeknek és mindenki eldöntheti akar-e menni.Én hívő vagyok és tudom hogy az ember nem az iskolapadban eltöltött óráktól lesz az.Ez nem így működik.Ezt nem lehet erőltetni.Az viszont tényleg nem ártana ha szakember bevonásával lenne valami párbeszéd,erkölcs,viselkedéskultúra,etika,etikett,mások megismerése,elfogadása,önismeret terén.Sajnos a mai generáció nem sokat hoz otthonról sose tudni mi ragad meg a kölyök fejében, mire figyel fel,talán a sok magába gubózott kiközösített gyerekeket is szóra bírhatnák bevonhatnák a közösségbe.Megtaníthatnák elfogadni, megérteni őket.Sok gyerek azért csinál hülyeséget, fordul erőszakosan a társai felé mert folyton cseszegetik őket nincs kihez fordulniuk még otthon se csak gyűlik az indulat míg ki nem durran, aztán a többiek meg csak néznek mint Rozi a moziban és nem értik miért jutott idáig egyik társuk.Vagy egyszerűen csak lelki betegek lesznek felnőttkorukra. Tudom hogy egy tanórán nem váltják meg a kamasz életét és sokan nehezen is nyílnak meg de sokan semmi figyelmet nem kapnak otthon és nem tudják értelmes emberrel megbeszélni a problémáikat és otthon se tanulnak semmit így aztán azt se tudják milyen helyzetben hogyan viselkedjenek.Egy ilyen órán megtanulhatnák egymást értékelni mások problémáját megérteni és véleményezni.Ehhez persze egy jó szakember kell aki közel tud férkőzni a gyerekekhez én úgy vettem észre hogy sokaknak megered a nyelvük ha komolyra fordul a szó.Én a kereskedelmiben még tanultam emberismeretet vevőpszichológiát igaz ez ott természetes volt, de ha ma bemegyek egy üzletbe azonnal leveszem ki az aki tanulta a a szakmáját és ki az akit csak azért vettek fel mert fiatal és csinos meg nyög valamit angolul.Tök mindegy ki van hatalmon pártállástól függetlenül kellene pallérozni a gyerekeket.Hátrányuk mindenesetre nem lesz belőle.Sokszor felteszik a kérdést hogy mit tanult ez a kölyök az iskolában meg elvárják sokan hogy a tanár beleverjen valamit a gyerekbe aztán meg ha arról van szó hogy ezt is, azt is kéne tanítani akkor meg jön a kérdés hogy minek!Ami magánügy mint a vallás annál megértem.De egy mindennapos jól megszervezett csoportos tréningre biztos nem faragnának rá, persze hol van itt jó szervezettség?Ez a mi egyik bajunk.A legrosszabb ami történhet, hogy nem ragad rájuk semmi.Na bumm.
2010. febr. 8. 14:31
 28/53 anonim ***** válasza:
0%
Első két válaszoló leírt mindent. Számból vette ki a szót.
2010. febr. 8. 15:51
 29/53 anonim ***** válasza:
37%

ma 06:38 Te olyan egyszerű vagy mint egy faék! Undorodj inkább az ostoba gondolkodásmódodtól! A szabadelvűség nem azt jelenti hogy az utcán hentergek valakivel, te KRETÉN!!!!!!!!!

A közerkölcs ezen részét tanítani sem kell, max neked, mert minden jóérzésű értelmes embernek ez alap!

Te ítélkezel, amikor egyből ilyen baromságok jutnak az eszedbe, és kész tényként állítod be az idióta fatazmagóriáidat??!!!

2010. febr. 8. 22:44
 30/53 anonim ***** válasza:
26%

A hittan ne legyen kötelező. Aki akar, az meg ma is tanulhat hittant.

Erkölcstant meg nem lehet így tanítani. Nem úgy működik, hogy a tanár elmondja, a diák lejegyzeteli, bemagolja - jó esetben -, másnapra meg elfelejti. Erkölcsöt csak példamutatással lehet tanítani. Ahhoz meg nem kell külön óra. És sajnos ez tényleg a szülőkön múlik...

2010. febr. 10. 18:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!