Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ti is tervezitek elhagyni az...

Ti is tervezitek elhagyni az országot a rossz helyzet miatt? És hova mennétek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nekem már nagyon elegem van a jelenlegi helyzetből, és úgy néz ki hogy ez csak egyre rosszabb lesz. De nem csak nekem van elegem, hanem mindenkinek a környezetemben.

Én szeretem ezt az országot, de sajnos itt tényleg lehetetlen megélni, normálisan. Elég rossz és nyomasztó látni ezeket az érzelmileg frusztrált embereket is körülöttem, szinte csak ilyennel találkozni. És én alapjában véve pozitív vagyok, de átveszem az ő negatívitásukat.

Nem igazán voltam még külföldön, csak az Európa pár országában jártam, és ott az emberek is mások voltak (bár nyilván ott kell élni, és ott kell megtapasztalni, akkor döntheti el csak az ember).

Mi a véleményetek? Lesz még itt jobb a helyzet valaha? Szerintetek már menthetetlen ez az ország? Ti mennétek vagy maradnátok? Ezt is úgy utálom, hogy minden magyar menekülne külföldre, ha megkérdezzük őket, szinte mindenki kivétel nélkül menne... Semmi hazatiszteletük sincs, és joggal, már nekem sincsen sok hitem ebben az országban.

2015. jan. 8. 20:45
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:

jaj,hát az orvos az nem tanult,a politikus az tanult,gyerekkorától,az biztos,kiképezték....

A baj nem azzal van,hogy egyesek jobban élnek,mint mások,hanem azzal amikor a legalsó rétegeket szándékosan szegényítik el.

Közben olyanok élvezik a legnagyobb jólétet,akiknek fele annyi tehetségük sincs,mint annak,aki a megélhetésért gürcöl.

Majd megnézném az arcodat,mikor 20-30 év múlva itt nem marad senki,csak a nagyon buták,és akkor majd mondhatod,hogy milyen szép ez az ország.

2015. jan. 9. 15:15
 42/50 anonim ***** válasza:

Képzeld nem csak olyan szakok vannak,amiket könnyű elvégezni.És utána még sem tudnak benne elhelyezkedni.

Te túlzottan egy séma szerint látod a világot.

Akárcsak egy fideszes.

2015. jan. 9. 15:17
 43/50 anonim ***** válasza:

38:

Ha valaki az állam pénzén kitanul, és utána egyből kimegy külföldre dolgozni, az fizesse vissza a tandíjat. Azért, mert az ottani országnak fog értéket teremteni, az ottani gdp-t fogja növelni, az ottani életkörülményeket fogja javítani, de a mi pénzünkön tanulta ki magát. Ez így fair és így természetes, hogy visszafizeti.

Másrészt pedig ez az ún. hallgatói szerződés nagyon enyhe, az egyetemisták egy nagy része olyan ostoba, hogy ezt végig sem olvasta, csak szajkózza, hogy "röghözkötés". Holott ez a szerződés baromi könnyen kijátszható úgy. hogy az illetőnek egy fityinget se kelljen visszafizetnie, de persze a birkák eddig nem tudnak gondolkodni, bennük a leleményesség és a furfangosság nulla.

2015. jan. 9. 15:18
 44/50 anonim ***** válasza:

Azért nem mennek szakmunkásnak az emberek,mert abból nem lehet normális színvonalon élni.

Nem minden gázszerelőből lesz milliárdos.

2015. jan. 9. 15:18
 45/50 anonim ***** válasza:

Inkább az államnak kellene fizetni a repjegyet,amiért elüldözte innen az embereket.

Ez lenne a minimum.

2015. jan. 9. 15:20
 46/50 anonim ***** válasza:

42:

Tudom, de ebből lényegesen kevesebb van.

Nem csak az állami szektor van, ahol a közalkalmazotti bér címen megkeresed a kenyérre és vízre valót, hanem létezik a privát, a versenyszféra is. Azok, akik valamiben jobbak a többeiknél, azok ott találnak állást. Akik nem, azoknak marad a közalalmazotti fizetés, ami szégyen.

2015. jan. 9. 15:23
 47/50 anonim ***** válasza:

44:

A szakmunkás emberek sokkal jobban keresnek, mint a legtöbb diplomás lassan. Megszűnt a szakmunkásképzés és nincsen sok belőlük. Tudod te mennyibe kerül egy ács, vagy egy asztalos? Gondolom nem..

2015. jan. 9. 15:25
 48/50 anonim ***** válasza:

Hát nagyon lassan.

[link]

2015. jan. 9. 15:44
 49/50 A kérdező kommentje:

Szerintem meg nem kelljen visszafizetnie annak a tandíjat, aki kimegy külföldre. Ezt egyrészt nem igazán lehetne nyomon követni, másrészt bármikor haza jöhet dolgozni, akkor meg fizessék neki vissza, vagy mi?

Magyarországon nem igazán van esélyed a jó életre, ezt el kell fogadnom. Elég megnézni az emberek minőségét, én pl. itt a Balaton környékén lakom, több nagyvárosban voltam, és kb. egyik házra sem lehet mondani, hogy ez most szép, jó, hanem lepukkant ócska mindegyik szinte kivétel nélkül. Ha meg elmész külföldre, ott mindenkinek normális háza van, legalábbis normális állapotban van...

2015. jan. 9. 15:46
 50/50 A kérdező kommentje:

[link]

itt egy kis bér-összehasonlítás

2015. jan. 9. 15:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!