Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ti is tervezitek elhagyni az...

Ti is tervezitek elhagyni az országot a rossz helyzet miatt? És hova mennétek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nekem már nagyon elegem van a jelenlegi helyzetből, és úgy néz ki hogy ez csak egyre rosszabb lesz. De nem csak nekem van elegem, hanem mindenkinek a környezetemben.

Én szeretem ezt az országot, de sajnos itt tényleg lehetetlen megélni, normálisan. Elég rossz és nyomasztó látni ezeket az érzelmileg frusztrált embereket is körülöttem, szinte csak ilyennel találkozni. És én alapjában véve pozitív vagyok, de átveszem az ő negatívitásukat.

Nem igazán voltam még külföldön, csak az Európa pár országában jártam, és ott az emberek is mások voltak (bár nyilván ott kell élni, és ott kell megtapasztalni, akkor döntheti el csak az ember).

Mi a véleményetek? Lesz még itt jobb a helyzet valaha? Szerintetek már menthetetlen ez az ország? Ti mennétek vagy maradnátok? Ezt is úgy utálom, hogy minden magyar menekülne külföldre, ha megkérdezzük őket, szinte mindenki kivétel nélkül menne... Semmi hazatiszteletük sincs, és joggal, már nekem sincsen sok hitem ebben az országban.

2015. jan. 8. 20:45
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:

Kérdező, az árak úgy 1,2-1,5-szörösek, a keresetek több mint kétszeresek (Vannak kivételek, pl London kiugró, ott nagyon drága minden). Szóval azért elég nagy csúsztatás az, hogy a magasabb keresetekhez magasabb árak járulnak. És egy csomó cikk ára egyáltalán nem drágább, pl műszaki cikkek, könyvek, stb. A kisebb ÁFA miatt sokszor jobban megéri ezeket külföldről rendelni, mint itt megvenni. Szóval nem csak nem sokkal drágábbak, de olcsóbbak.

A kérdésre válaszolva:

Én egyetem után ki szeretnék menni. Nem is nagyon kérdés. Angolul beszélő országba mindenképp. Elég fura lenne kimenni Németországba, és akkor már három nyelvet használnék napi szinten (angol, magyar, német). Vagy megtanulni más nyelvet és ugyanez. Nem látom értelmét ezzel szenvedni. Szóval részemről Anglia, Ausztrália, USA vagy Kanada. Én Kanadán gondolkozom, szinte csak jót hallottam arról az országról.

2015. jan. 8. 21:27
 12/50 anonim ***** válasza:

Igen tervezem és leginkább nem is a mentalitás miatt hanem azért, mert ebben az országban úton-útfélen átvágnak. Rengeteg dolog történt velem az elmúlt években és rájöttem arra, hogy az embernek jogásznak, közgazdásznak, kőművesnek, ácsnak, autószerelőnek, orvosnak, gyógyszerésznek és még számtalan másnak kell lennie ahhoz, hogy ne faragjon rá.

Az pedig, hogy egy (nem büfé) mérnök diplomával is kevesebbet keresek, mint egy takarítónő Ausztriában, felháborító. Aztán ezek tetejébe még jönnek a Fityisz frankó kis intézkedései is...

Szóval igen. Ezek miatt és elsősorban Ausztriába szeretnék, vagy max esetleg Bajorországba. Más országokon még nem gondolkodtam.

2015. jan. 8. 21:29
 13/50 A kérdező kommentje:

Ameddig a jelenlegi kormány lesz a hatalmon, nem hiszem hogy javulni a helyzet globálisan, max. akkor ha az egyén változtat, és pl. vállalkozó lesz. A vállalkozók elég jól megélnek, úgy veszem észre, viszont akkor meg életed nem lesz, mert egész nap dolgozhatsz... Legalábbis akik vállalkozók, és az ismerőseim, egész nap munkában vannak.

Én azt ajánlom, hogy hagyd el az országot, minek maradni? Próbálj szerencsét, ha jobb lesz itt a helyzet, majd visszajössz...

2015. jan. 8. 21:29
 14/50 A kérdező kommentje:

#11-es: Ausztráliába és Kanadába elég necces a bevándorlás, ugye pontszerű rendszer van, és rengeteg pénzbe is kerül (Ausztrália csak a repülőjegy 300-800 ezer Ft körül van). USA-ba sem könnyű manapság kijutni. A munkavállalási vízum meg egy idő múlva lejár.

Ráadásul kb. 1-2 évbe telik mire megkapod a letelepedési engedélyt, tehát mindenképpen időigényes.

Én ezekbe az országokba biztos, hogy nem költöznék, ahogy Angliába sem szívesen.

Itt magukkal az emberekkel van bajom, ugyan lehet hogy más a mentalitásuk, de ellepték a bevándorlók már ezeket az országokat, legalábbis Angliát, Kanadában és Ausztráliában még jó a helyzet, bár Kanadába meg cigányok vannak elvileg.

Én egyébként a Skandináv országok egyikébe mennék, bár mostanában az is elég népszerű bevándorlási célpont lett, de még mindig jobb a helyzet mint a többi országokban. Például Norvégiában a legmagasabbak a bérek Európában, az egyik legbiztonságosabb ország, környezetbarát, szinte mindenki beszél angolul, bár legtöbb munkához sajnos tudnod kell norvégül. Ja, és többször annyi tó van Norvégiában, mint Finnországban, és a természet is szebb.

2015. jan. 8. 21:42
 15/50 anonim válasza:
Ausztriába szeretnék menni az egyetem után, csak előbb megkéne tanulnom németül.. :D
2015. jan. 8. 21:50
 16/50 anonim ***** válasza:

9: Egy csomószor már megbeszéltük ezt ezen az oldalon is. Ahogy fentebb is mondták, a műszaki cikkek ugyanakkora nettó áron vannak itthon, mint ott. Az élelmiszer meg általában ugyanannyiba kerül, néha drágább. Nem a Harrods áraiból kell kiindulni.

Menj fel egy Aldi, vagy Spar oldalra és bizonyosodj meg róla magad, hogy egyáltalán nem drágább. Egy Milka csoki például asszem 1 euró. Ha nem lenne szar a forint, akkor itthon is annyiba kerülne; csak így tűnik olcsóbbnak.

A bérleti díjakat meg ha összehasonlítod mondjuk az osztrák mediánbérrel akkor kiderül, hogy ott még egy átlagos dolgozó is simán ki tud bérelni egy lakást. Itthon viszont nem.

Osztrák medián havi bér bruttó ~1500 euró. Bérleti díj egy kevésbé frekventált helyen, de nem putriban 650 euró + rezsi, ami 250 euró körül van. Itthon a mediánbér 110.000-120.000 forint. A bérleti díja egy NORMÁLIS lakásnak 100.000 forint + 30.000-40.000 forint rezsi.

Itthon egy átlagos dolgozó nem tud egyedül kibérelni semmit, max ha lejjebb adja az igényeit. Akkor talán tud találni egy 60+rezsis lakást, de télen meg fog fagyni, zuhanyzásnál nem fog működni mindig a meleg víz, a tűzhely szarakodni fog és még sorolhatnám.

Ráadásul akkor olyanról nem is beszéltem, hogy az osztrák autópálya matrica olcsóbb, mint a magyar: osztrák 10 napos 8,70 (2675 forint), magyar tíz napos 9,10 (2970 forint).

BKV vs. Wiener Linien (nem olcsóbb, de nem sok különbség van, a járművek minősége viszont...): BKV napijegy: 5 euró (1650 forint) éves érlet: 356 euró (114.000); WL napijegy: 7,60 (2337 forint) éves bérlet: 365 euró (116.000)

[link]

vs

[link]

De tudok szélsőségeket is mutatni:

[link] (bár bevallom, beírtam, hogy BKV busz és rengeteg olyant mutatott, amit linkeltem feljebb. Kevés az új és modern busz, no)

vs

[link]

A Graf&Stift egyébként osztrák gyár. A Mercedes... pont nem az. De legalább az Ikarus az volt, igaz?

11: Angolszász területre én sem mennék. Totál más a mentalitás, másak az emberek, más kultúra... Ráadásul nem is annyira jó szerintem ott élni. Ausztria és Németország viszont olyan mint Magyarország, csak kulturált emberekkel (akik nem vágnak át talán úton útfélen), némi szteroidon.

2015. jan. 8. 21:54
 17/50 anonim ***** válasza:

Egyelőre nem. Mindenem ideköt.

Lehet hurrogni!

2015. jan. 8. 22:51
 18/50 anonim ***** válasza:
92%
Én mindenképp itt akarok maradni, nagyon örülök, hogy Magyarországon születtem, és magyarnak. Csodálatos az ország, nem is akarnék máshol élni, pedig a USA-ben lenne lehetőségem, mivel nagynéném ott lakik már 16 éve, 2 házuk is van, a kisebbet minimális összegért (rezsi) kivehetném. A Barátnőmmel nagyon komolyan tervezzük a közös jövőnket, Ő a tőzsdén dolgozik, jelenleg 24 éves. Én 22 vagyok és most végzem el nyáron az egyetemet, fizikusként. Orvosi diagnosztikai gépekkel foglalkozom, és egy ezeket fejlesztő cégnél fogok elhelyezkedni. Pár évig ott leszek, és kitapasztalom a szakmát, hogy hol lehet nagyot alkotni, mit lehet másképp, jobban csinálni, és aztán csinálok egy saját céget. Utána pedig irány Máriaremete, az ország leggyönyörűbb lakókörnyezete.
2015. jan. 9. 09:27
 19/50 anonim ***** válasza:
Amúgy meg hozzátenném, hogy remélem, aki majd esetleg kimegy külföldre, annak vissza fog kelleni fizetnie a tandíjat. Ha már egyszer kimegy valami országba azzal az elánnal, hogy miylen jó féligazságokat hallott arról a helyről. Kanada? :) Ott van az egyik legkorruptabb rendőrség és politikai réteg, gondolom itt nem abból van eleged.
2015. jan. 9. 09:30
 20/50 anonim ***** válasza:

Miért hurrognánk? Szerintem aki egy itthon maradót lehurrog, az még nem gondolta végig komolyan a kiköltözést.

Kedves 47%-os,

Nekem a világon semmi bajom nincs azokkal, akik itthon szeretnének maradni. Teljesen meg tudom érteni, hogy miért. A bajom azzal van, amikor ilyen lekezelő bunkó hangnemben beszéltek mindenkivel, aki máshogy gondolkozik. Fogalmad nincs a tapasztalataimról a témában, csak idejössz bunkón feltételezgetni, hogy teljesen alaptalanul és átgondolatlanul csinálok mindent, de azért remélhetőleg majd jól megszívom. Mert kizárólag a te terved tökéletes, és akinek más a terve, az dögöljön meg. Bunkó vagy, Bugsy.

És igen, vissza kell fizetnem majd a tandíjat. Remélem ez különös örömmel tölt el téged. Nem úgy gondolkozik mint én, remélem jól megszívja!

Kanada áll a 10. helyen korrupciós index szerinti listán, vagyis kiemelkedően kicsi a korrupció. Mégis honnan veszed, hogy kiemelkedően korrupt a rendőrség és a politika? Igen, valamennyire korruptak, ahogy minden egyes országban a földön. De azért azt nehéz lesz lenyeletned akárkivel, hogy Kanada korruptabb hely, mint Magyarország.

És egy utolsó kérdés: szerinted az ott élő ismerőseim beszámolóján, ott élő ismeretlenek beszámolóján és hivatalos mutatókon kívül milyen lehetőségeim vannak arra, hogy megismerjem az országot? Ezek már megvoltak, szóval szerintem nincs túl sok hátra azon kívül, hogy élőben is kipróbáljam.

Persze maradhatnék itthon, és retteghetnék attól, hogy talán rossz országot választok. Vagy meg is lehet próbálni. Ha nem jön be, akkor majd elköltözök máshova. Úgyis három évet ott kell élni, mielőtt megkaphatnám az állampolgárságot. Szerintem annyi idő alatt rá fogok jönni, hogy akarom-e vagy sem.

2015. jan. 9. 11:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!