Csak magyarországon volt ilyen rossz a helyzet régen?
A Kádár rendszerben sokkal jobban éltek az emberek. Mindenkinek volt munkája, tudta a gyerekeit iskoláztatni, tudott házat építeni, évente üdült az egész család.
Ma ez már csak álom a többségnek.
Nem tudom milyen filmeket nézel, de puska és gránát hangot csak a háború alatt hallottunk.
Akinek a forint bevezetése után 500 Ft volt a keresete, az igen magas volt. Ennyi csak a gyárigazgatóknak volt.
1951-ben 200.- Ft volt a fizetésem, és ez nem volt kevés. Anyám 10.- Ft-ból bevásárolt a piacon, és ebből a pénzből még tudott venni egy új kosarat is.
Vagy egy kabátra való szövetanyagot minden hozzávalóval együtt kaptál 20.- Ft-ért.
Nem csal a jövedelmeket kell nézni, hanem az árakat is.
# 7/7 Időpont ma 11:41
Gondolom még nem éltél akkor, másként nem írnál ilyen düddőségeket. Horváth Ede, meg Burgert Róbert azé köszönik megvoltak, nem beszélve néhány "trikotázsos"-ról meg lángossütőről!
Már ne is haragudjatok, de ki az a mentális zavarokkal küzködő ember (hogy szépen fejezzem ki magam), aki lepontozza az igazságot, és a tényeket??? Magyarán azokat a válaszokat, amiben azt írtam/írják le, hogy a Kádár rendszer alatt SOKKAL jobban éltek az emberek mint most...Talán nem így van?? Régen nem voltak ilyen durván elkülönülve a társadalmi rétegek, magyarán a gazdagok és szegények, mint most.
Azt viszont tényleg nem értem, hogy mégis ki az, aki lepontozza azt a valóságot, hogy a Kádár-rendeszerben az embereknek jó életük volt... Vagy talán akkor az emberek hülyék, hogy visszasírják azokat az időket? És a szüleim/nagyszüleim szintén azok, mert ők is visszasírják?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!