Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ti is tervezitek elhagyni az...

Ti is tervezitek elhagyni az országot a rossz helyzet miatt? És hova mennétek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nekem már nagyon elegem van a jelenlegi helyzetből, és úgy néz ki hogy ez csak egyre rosszabb lesz. De nem csak nekem van elegem, hanem mindenkinek a környezetemben.

Én szeretem ezt az országot, de sajnos itt tényleg lehetetlen megélni, normálisan. Elég rossz és nyomasztó látni ezeket az érzelmileg frusztrált embereket is körülöttem, szinte csak ilyennel találkozni. És én alapjában véve pozitív vagyok, de átveszem az ő negatívitásukat.

Nem igazán voltam még külföldön, csak az Európa pár országában jártam, és ott az emberek is mások voltak (bár nyilván ott kell élni, és ott kell megtapasztalni, akkor döntheti el csak az ember).

Mi a véleményetek? Lesz még itt jobb a helyzet valaha? Szerintetek már menthetetlen ez az ország? Ti mennétek vagy maradnátok? Ezt is úgy utálom, hogy minden magyar menekülne külföldre, ha megkérdezzük őket, szinte mindenki kivétel nélkül menne... Semmi hazatiszteletük sincs, és joggal, már nekem sincsen sok hitem ebben az országban.

2015. jan. 8. 20:45
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:

"Én mindenképp itt akarok maradni, nagyon örülök, hogy Magyarországon születtem, és magyarnak. Csodálatos az ország, nem is akarnék máshol élni, pedig a USA-ben lenne lehetőségem, mivel nagynéném ott lakik már 16 éve, 2 házuk is van, a kisebbet minimális összegért (rezsi) kivehetném. "

Erra csak annyit tudok mondani,hogy pfffff

2015. jan. 9. 11:20
 22/50 anonim ***** válasza:

Miert utolso? En is megtehetnem, hogy elkoltozzek, de nem teszem. En is itt akatok elni.

Amugy , en tuti egy azsiai orszagot valasztanek(Japan, Del-korea). Nem szeretem Europat, de Amerikaert sem rajongok, amugy is mar az is tonkre megy, hamarosan.

2015. jan. 9. 11:31
 23/50 anonim ***** válasza:

21:

Ja igen te vagy az a fajta, aki szerint az Amerika a minden, és ott kolbászból van a kerítés, meg hú hát ott olcsó az ún. iphone stb. Én meg erre mondom, hogy pffff.

Itthon is meg lehet szépen élni.

20:

El sem hiszed, mennyire letojom, hogy hova kívánkozol menni. Engem csak az érdekel, hogy az ilyenek fizessék vissza a tandíjuk teljes összegét, amennyiben az állam kitaníttatta őket, ingyen. Onnantól kezdve hidd meg, senkit nem érdekel, hol vagy, és nem is fogok erről vitát nyitni, mint ahogyan te megkezdted.

2015. jan. 9. 13:23
 24/50 anonim ***** válasza:

Valamint 20:

Nem kell mindenfélét belelátni abba, amit mondtam. Nem arról van szó, hogy örömmel tölt el, hogy, ahogy fogalmaztál, "megszívod", hogy vissza kell fizetned a tandíjat, hanem ez a világ legtermészetesebb dolga, és ha te ezt nem gondolod így, akkor olyan egyszerű vagy, mint egy marék föld. Továbbá semmi bunkóságot nem mondtam, és egyáltalán nem olyan volt a stílusom, mint ahogyan te azt megpróbálod itt lefesteni, ugyanis ha olyan lett volna, akkor az azt sejtetné, hogy irigykedem, pedig ennek inkább az ellenkezője a valóság.

2015. jan. 9. 13:26
 25/50 anonim ***** válasza:

Látom neked ez a mániád,hogy mások fizessék vissza a tandíjat:D

Megsúgom neked,én még akkor diplomáztam,amikor nem kellett aláírni semmiféle szerződést,szerencsére.

Nem tudom miből gondolod,hogy Amerikába menne mindenki.

Én nem mennék oda.

Sokkal jobb helyek is vannak a világon,pl Hollandia,Svédország vagy Norvégia.

Bizonyára neked olyan a fizetésed,ami kielégítő.

De ezzel kisebbségben vagy az országban.

Én teljesen megértem azokat az orvosokat,akik elmennek innen.

Nem azért tanultak,hogy havi 200at keressenek,míg pl gombnyomogató politikusok a többszörösét keresik meg.

Hidd el,aki komolyan elakar menni,azt nem tartja vissza a tandíj visszafizetése.

Ilyet egy normális demokráciában nem találnak ki.

Ez gyakorlatilag zsarolás.

Csak tudod akkor lesz baj,ha elfogytak az okos emberek.

Mert hiába lesz pénze az elit gyerekeinek,hiába ültetik őket vezető székbe,ha nem lesz orvos aki ellássa őket.

2015. jan. 9. 14:15
 26/50 anonim ***** válasza:

Talán emelni kellene a fizetéseket...

Ehelyett egy szűk elit pénztárcáját tömik,ennek jó vége nem lesz.De mire erre rájönnek már késő lesz.

Másrészt nem csak anyagi oldalról lehet megközelíteni a kivándorlást.

A magyarnál irigyebb,gonoszabb,rasszista,utálkozóbb nemzet aligha van.

Ilyen emberek között akkor sem jó élni,ha jó színvonalon élsz.

2015. jan. 9. 14:19
 27/50 anonim ***** válasza:
91%

Kedves 47%-os válaszadó,

Nem vitát akarok nyitni, csak ha mondjuk ténylegesen tudsz valamit, amit én nem, az elég hasznos lenne. Vagy csak köpködsz, amiért nem értek veled egyet, és ezért utálni kell?

Visszafizetni a taníttatásom árát a legtermészetesebb dolog? Miért is? Már hallottam variációkat, csak épp mindegyik baromság. Az ember és az állam teljesen összefonódik, több ezer dolgot fizettek nekem életem folyamán, ahogy én is közvetlenül és közvetve több ezer dolgot fizettem nekik. Ebből kivenni egy tételt csak így egyszerűen ostobaság. Ahogy én látom, ennek a törvénynek a támogatói azok, akik nagyon leegyszerűsítve látják a világot. Ti úgy látjátok, hogy van 100 forint tartozásom, és kifizetem, és ennyi. A valóság az, hogy van több ezer tétel tartozás mindkét irányba, és erre azt mondják hogy oké, elfelejtjük az egész számlát, ha fizetsz 100 forintot. És mi van, ha végzel egy drága képzésen, és utána öngyilkos leszel? Hozzácsapják az örökségedhez tartozásként? Miért nem? És ha végzel, és utána úgy döntesz, hogy elköltözöl remetének az erdőbe?És ha már szívatunk, akkor miért nem kell mondjuk visszafizetnem azt, hogy a rendőrség (elvileg...) vigyázott rám 20 évig? És a közoktatást? És a kedvezményes utazást? És az úthasználatot? És a szüleim a családi pótlékot? És a levegőt? Stb. És ha már én fizetek nekik, ők miért nem fizetnek vissza adókat nekem? Meg ma már lehet pszichológiai dolgokért is perelni, akkor gondolom annak is van ára, ahogy a politikai elit lényegében terrorizál egyes rétegeket. Kis megerőltetéssel több ezer dolgot fel lehetne sorolni mindkét oldalon. Ez egy bonyolult viszony, ami az államot láthatólag egyáltalán nem érdekli. Ők nem akarnak kiegyenlített számlákat, ők egyszerűen meg akarják nehezíteni az ember dolgát, ha ki akar vándorolni. Gondolom ha milliomos rokonaid vannak külföldön, itthon sem szegény a család. Neked nyilván nem lenne probléma ezt kifizetni, azért nem érted a problémát. És nekem sem lesz probléma, csak kisebb kellemetlenség. Viszont több tízezer embernek probléma. Őket megfosztják attól a lehetőségtől, hogy külföldre menjenek. Miért? Csak úgy. Ettől egyenlőség sem lesz, mint fentebb kifejtettem, erkölcsileg sem indokolt, jogilag sem, pénzügyileg sem (az állam bevételének kb mekkora része? 0,0000001?). Egyszerűen csak szeretnének még egyet beléd rúgni, meg villogni a nyugdíjas szavazóknak, hogy "itt tartjuk a kisunokákat!"

Ha nem lett volna bunkó a stílusod, akkor nem tettem volna szóvá. De láthatólag te már észre sem veszed. Csak úgy ösztönösen jön?

2015. jan. 9. 14:27
 28/50 anonim ***** válasza:

Igen 47%-os úgy látja az állampolgárokat,mint valami rabszolgákat,béralanyokat.

Mintha tehetett volna bárki is arról,hogy ide született:D

Az állampolgárságot megkapod mikor ide születsz.

Tehát ez nem olyan mikor egy vállalathoz mész és cserben hagyod őket,vagy jobb kínálatot kapsz és lelépsz.Mert oda önként léptél be.Amiért elvárható némi lojalitás.De ugye az sem a végtelenségig.

Viszont ha egy afrikai akar elmenekülni a nyomorból,akkor ő meg fizessen "futóverseny díjat",mert használta a talpa a földet?

Vagy hogy gondolod?

2015. jan. 9. 14:38
 29/50 anonim ***** válasza:

Normális államban az embereknek normális bért,munkát biztosítanak és ösztönzik őket az ottmaradásra.

Ez lenne a normális.

Viszont ez a hallgatói szerződés egy egyfajta zsarolás.

A lényeg mindenképpen a szegényeknek nem kedvező.

És tudjuk hogy a kedves kormány mit gondol a szegényekről.

2015. jan. 9. 14:39
 30/50 anonim ***** válasza:

Kedves 27-es:

Az eddigi írásaid alapján még tanuló vagy, és úgy vettem ki, hogy egyetemre csak menni fogsz, azaz gimnazista. Szóval eddig te semmi pénzt nem fizettél az államnak, ugyanakkor te erre a tényre alapozva mondod tovább a mondanivalód.

Ki az, aki az orvosokat szegényeknek tartja, és akik 200.000-t keresnek? :D Ezt teljesen komolyan is gondoljátok? A jó orvosoknak mind van magánrendelője, ahol annyit keresnek, amennyit nem szégyelnek, milliókat visznek haza havonta. Vagy még ez is kevésnek számít?

2015. jan. 9. 14:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!