Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mit gondolnak a liberálisok a...

Mit gondolnak a liberálisok a pedofilizmusról?

Figyelt kérdés

Talán a liberálisok azok, akik a legtöbb mindent elfogadják, így pl. a homoszexualitást. A körülmetélést ha jól tudom egyre többen utasítják el közülük arra hivatkozva, hogy nem egyezhetett bele egy csecsemő a koránál fogva. Marihuána legalizálást támogatják, ha jól tudom.

Mi a helyzet a pedofilizmussal? Ott is az számít, hogy beleegyezett-e mindkét fél?

Az abortusz is egy érdekes kérdés, mert ott is az merül fel, hogy a nő egyedül van-e, vagy ami benne van az nem is ami, hanem aki.

2014. nov. 18. 12:22
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
96%

Az a pedofil, aki nem molesztál kisgyereket, nyilván nem bűnös. Ma már egyébként is tud segítséget kérni, legalábbis egyes országokban lehetőség van rá.

Viszont az a pedofil, aki gyerekeket bánt egyértelműen elítélendő.

"beleegyezett-e mindkét fél"

Nem hiszem, hogy egy 5-6 éves gyerek tudja, mi az a szex, szóval bele sem egyezhet.

Egyébként egyik politikai eszmét sem követem.

2014. nov. 18. 12:27
 2/25 anonim ***** válasza:
23%

Mutatok neked egy igazi szabaddemokrata liberális politikust:

[link]

Sokuk szerint a pedofíliát egy szexuális irányultsággá kell nyilvánítani, mint a pedofíliát.

Illetve, igyekeznek elfogadtatni ezt.

A pedofilok is igyekeznek lobbizni ezért, ott van például Dagmar Döring , akit az előbb linkeltem, meg ott van Cohn Bendit is.

2014. nov. 18. 12:31
 3/25 anonim ***** válasza:
100%

A pedofíliára való hajlam önmagában még nem bűn- sajnálatos adottság. A probléma akkor kezdődik, amikor gyakorlatba kerül. Mindenképpen büntetendő, mivel a gyerekek ítélőképessége még semmiképp nem alakul ki bizonyos kor alatt, a sérülések pedig fizikailag is súlyosak lehetnek.

Az önrendelkezés akkor kezdődik, amikor már kialakul az erre való képesség, semmiképp nem korábban. A lelki befolyásolás ellenére pedig erőszaknak minősül, mert a másik fél nincsen tisztában a történtek jelentőségével.

2014. nov. 18. 12:33
 4/25 A kérdező kommentje:

Mi a helyzet akkor, ha egy koránál érettebb, okosabb 10 éves lány szexelni akar egy 40 éves férfival, és a férfi is akarja?

Mi a helyzet akkor, ha egy 30 éves értelmi sérülttel szexel egy 40 éves egészséges ember? Ebben az esetben pedofíliáról nem lehet beszélni, de hasonló, mint a kiskorúakkal való szex, abban az értelemben, hogy az egyik fél nem egyezhetett bele.

2014. nov. 18. 12:41
 5/25 anonim ***** válasza:
83%
Olyan, hogy pedofilizmus, nincs. Olyan van, hogy pedofilia, ami egy lelki, pszichoszexuális aberráció. Ennek megítélése nem politikai nézettől függ, ezt az adott ország büntetőrendszere, jogrendje ítéli meg. Egyébként ismered a viccet: mi a különbség a pedagógus és a pedofil között ? Az, hogy a pedofil tényleg szereti a gyerekeket.
2014. nov. 18. 12:44
 6/25 Shai-Hulud ***** válasza:
94%

Azt, hogy a pedofil CSELEKMÉNY (tehát nem a hajlam, hanem a tett) árt a cselekményt elszenvedőnek, tehát nem megengedett dolog. Nem, nem számít, hogy beleegyezett-e mindkét fél, mert a kiskorú még nem tud teljes felelősséggel dönteni, tehát az ő beleegyezése nem tekinthető úgy, mint egy nagykorú, felelősségteljes ember döntése.

De szerintem ezt a kérdező is pontosan tudja.

(Felesleges ilyen jellegű provokatív kérdéseket feltenni.)

Én jobboldali liberálisnak vallom magam, de határozottan ellenzem a narkotikumok legalizálását.

Az abortusznál pedig igen érdekes kérdés, hogy mikortól tekintjük SZEMÉLYNEK (nem csak élő dolognak) a magzatot. Vannak akik szerint csak a születéstől, a vallásosak általában a fogamzástól.

Szerintem pedig valahol a kettő között - és ez az orvosi, és jogi gyakorlat is. Ezért van, hogy 12 hét a határ, azután már nem lehet elvetetni a magzatot.

Pedro

2014. nov. 18. 12:51
 7/25 anonim ***** válasza:

"Mi a helyzet akkor, ha egy koránál érettebb, okosabb 10 éves lány szexelni akar egy 40 éves férfival, és a férfi is akarja? "

Pontosan ezért van meghúzva az általános korhatár (14 év). Erre a korra (kis kivételtől eltekintve) nagyjából minden gyerek megtanulja értékelni ezen a szinten a dolgokat. Nincs mese, idomulni kell. Továbbá figyelembe kell venni a testi érettséget is. Egy 10 éves gyerek fizikailag sem alkalmas testi kapcsolatra, semmilyen formában.

A felvetésed második része érdekesebb. Ilyen esetekben egyéni elbírálásra van szükség, mivel nem általánosítható, és tegyük hozzá, nem is általános jelenség. Nem véletlenül létezik a felnőttkori gyámság intézménye sem, viszont itt a különbség az, hogy fizikailag alkalmas, szexuálisan kifejlett emberről van szó.

2014. nov. 18. 12:54
 8/25 anonim ***** válasza:

"egy koránál érettebb, okosabb 10 éves lány..."

Koránál éretebb, tehát szellemileg és testileg egy 12 éves szintjén áll? Mert megnézném azt a 10 évest aki szellemileg és testi adottságaiban is egy 18 éves szintjén van.

A dolog olyan mint amikor a szulo nem engedi egész estére ki vagy bulizni a 10 éves gyereket. Már az ovodások is tudják, hogy idegenekkel nem állunk szóba, autó elé nem megyunk ki és távol tartsuk magunkat az éles tárgyaktól. Ennek ellenére a szulo nem engedi el egy diszkóba a 10 éves gyereket reggelig. Ennek az az oka, hogy a gyerek még nem tudja úgy felmérni a helyzetet, nem mindig tud megfelelo dontést hozni. Amikor elkezdun szexuális életet élni, az a testunket és lelkunket is befolyásolja. Noknél sokszor elofordul, hogy a szuzesség elvesztése után a menstruációs ciklus megváltozik. Ez csak egy apróság, de egy 9-10 éves novésben lévo gyerek, kezdodo szexuális fejlodéssel, számara nagy dolog. Ott van a lelki oldala is, hogy kihat a jovobeli szexuális életére. Plusz elképzelni is rossz, ha egy "egy koránál érettebb, okosabb 10 éves lány" teherbe esik. Meg kell bírkózni az abortusz vagy a gyermek kihordás lelki és testi részével.

Az abortusznál, bár liberálisan gondolkodom sok témáról, úgy vélem a határt kicsit lejebb kéne szabni annak az idonek, míg elvetetheto a magzat. Pl. 18 év alatt 18 hétig lehet abortusz végezni. Itt már nem "ami" hanem "aki" van. Ezzel szemben egy épp megfogant sejtre nem tekintek személyként, ezzel szemben sokan a spirált is abortáló eszkoznek tekintik.

2014. nov. 18. 13:08
 9/25 anonim ***** válasza:
11%

Nincs mese. 5 évet vársz, vagy 5 évet ülsz.

Viva libérosz!

2014. nov. 18. 13:45
 10/25 anonim ***** válasza:
91%
Én liberális vagyok és elítélendőnek tartom.
2014. nov. 18. 15:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!