Magyarországon miért ilyen szar a helyzet?
"Jogos a felháborodásod, de ez nem tegnap óta van így."
És akkor ezért az a kívánatos, hogy még holnap is így kell lennie?
"Nem tehetem meg hogy egyetemre járjak, ezt annak írom aki elment miskolcra. "
Nem is azert irtam hogy te menj egyetemre, mert nyilvan nem jarhat mindenki. Azert irtam mert 18 evesen elkerultem otthonrol. Nem az egyetem a lenyeg hanem az hogy mentem a lehetosegek utan es nem azt vartam hogy a lehetosegek mikor jonnek el hozzam.
Egyreszt eloszor azt javasoltam hogy menj el Gyorig, masreszt meg igen, ha nem tetszik a helyzet, akkor el kell menni az orszagbol. Neked is ez az egy eleted van.
Amugy meg elmondom miert szar a helyzet: mert 2000 ota dilettans politikusok vezetik az orszagot. A jelenlegi helyzet az elmult 14 ev termeke.
A rendszervaltas utan volt egy gyors osszeomlas, aztan egy meg gyorsabb kilabalas, en a 90es evek kozepen voltam annyi idos mint te most, es egyaltalan nem tunt a vilag kilatastalannak. Nem akart mindenki kulfoldre menni, en sem. Javult a helyzet, volt perspektiva. Aztan 2000 kornyeken szep csendesen megfordult a dolog, de akkor meg nem tunt fel, mert vitte az orszagot a lendulet elore, de ott kezdtek el elbaxni a dolgokat. Orban is osztogatott ezerrel mar akkor, utana Medgyessy csak folytatta.
Ezert tartunk ott, ahol. Dilettansok iranyitjak az orszagot, es nem is akarjak hogy neked jobb legyen, azt akarjak hogy nekik jo legyen, megszerezzenek mindent, a tobbi le van xarva.
Es ha erdekukben all, siman kilepnek az EUbol is, pedig az EUcsatlakozas a legjobb dolog, ami az orszaggal az elmult 100 evben tortent.
Szoval ne keseregj, menj te a lehetosegek utan, a politikat meg xard le, mert az is lexar teged.
"...véndeglatós szakmával érettségivel jogositvánnyal és van alap angolom"
Az 50-es években apám öccsének volt 6 általánosa, kizárólag magyarul tudott, útravaló zsebpénz híján édesanyja némi harapnivalót csomagolt neki, ma mégis amerikai nyugdíjas. Pedig akár agyon is lőhették volna a szökéskor. Ma már nincs vasfüggöny. Angolul is tudsz. És van egy keresett szakmád is. Ja, és apám öcsse nem taxival szökött nyugatra, de még csak nem is stoppal. Először mosogatott Ausztriában. Aztán Svájcba került. Végül a lehetőségek országában kötött ki, elmondása szerint ha lúd akkor legyen kövér vagy semmilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!