Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Magyarországon miért ilyen...

Magyarországon miért ilyen szar a helyzet?

Figyelt kérdés
Erettsegim + szakmám meg gyakorlat pályakezdö vagyok és sehova nem vesznek fel (debrecen) pedig már vagy 50helyre elküldtem önéletrajzom. És a nettó minimalbér is 66.500ft és itt egy albérlet 50.000ft +rezsi és még enni is kell. Meg azt hallom kormàny még ilyen olyan adót akat bevezetni vilagon egyedüli 27%-os áfánk mellé. Emberek ezt miért türik? Vigan lop orbán szijjártó rogan stb.. Mi meg szenvedünk lassan utcara kerulok. Pedig dolgoznék! Szakmam is van de munkahoz való jogom veszik el kb azzal hogy nem alkalmaznak...

2014. nov. 17. 01:23
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
100%

Igen elmegy Győrbe dolgozni, kivesz egy albérletet és amit keres abból kifizeti az albérletet a kajáját a buszbérletét a haza utazását az adókat, mossa a szennyesét takarítja az albérletét, és ha marad egy kis pénze meg ideje energiája néha elmegy szórakozni, mindezt távol a családjától a rokonaitól a barátaitól.

Szép kis élet mondhatom ezért aztán érdemes élni, erre aztán érdemes családot alapítani, hogy majd a gyerekeid is így nőjenek fel ebben a jólétben és így éljék ők is az életüket.

Ezt akarják Orbánék, nekik mindegy hogy élsz csak az adókat fizesd hogy legyen nekik miből jól élni te meg gürcölj dolgozz orvérzésig.

2014. nov. 17. 09:11
 12/38 anonim ***** válasza:
0%

Konkretan en is debreceni szarmazasu vagyok, 18 evesen koromban elmentem Miskolcra egyetemre, aztan amikor vegeztem elmentem Gyorbe az Audiba, most meg Münchenben dolgozom. Nem rinyalok hogy Debrecenben nincs olyan munka ami nekem kene.

A csaladom itt van velem, a szuleimmel meg interneten tartom a kapcsolatot, es egy evben 4-5x szemelyesen is tudunk talalkozni.

2014. nov. 17. 09:14
 13/38 anonim ***** válasza:
100%
#14. a külföldi munka az egy teljesen más kategória mert ott jól keresel és jól élsz, pláne ha abban a kivételes helyzetben vagy hogy a családod is ott lehet veled. Ezt ne keverd a hazai viszonyokkal.
2014. nov. 17. 09:30
 14/38 anonim ***** válasza:
0%

Egyik munkatársamnak papírja sincs semmiről. McDonalds-ban sütötte a krumplit ezelőtt. Otthon megtanult Python-ban programozni és most 300 nettót keres nálunk tesztelőként. És sok hasonló embert ismerek, aki otthon tanult és most jól keres. A papír meg nem jó semmire. Tanulj olyan szakmát, amire szükség van!

Egy kis segítség: [link]

Magyarországon meg azért ilyen szar a helyzet, mert a magyar lakosság buta és lusta. Ezt persze pont azok nem látják, akik buták és lusták, így mindenki csak hőbörög, de senki nem vállalja a felelősséget. A rossz politikai vezetés meg ennek a következménye. Ettől függetlenül itthon is lehet jól keresni, de fel kell áldoznod a szabadidődet pár évig ha jó munkát akarsz.

2014. nov. 17. 09:44
 15/38 anonim ***** válasza:
64%
Mert fidesz kormány van.
2014. nov. 17. 09:46
 16/38 anonim ***** válasza:

nem keverem, ahogy elotte irtam, az egyetem utan Gyorben dolgoztam 7 evig az Audiban.

2014. nov. 17. 10:03
 17/38 anonim ***** válasza:
100%

#19. Nem mindenkinek adatik meg a lehetőség hogy elvégezhesse az egyetemet(anyagilag). Aztán van egy nem kis réteg aki elsem tudná végezni. A te helyzetedre azt lehet mondani hogy kivételes. Az átlag embereknek ennél sokkal rosszabbak a kilátásai. Nem véletlen hogy nincs jövőképük és elhagyják az országot sokan. De mindenki nem mehet külföldre és mindenki nem végezhet egyetemet.

Az itthon maradó nem egyetemet végzetteknek is járna egy rendes munkahely jó fizetéssel és egy emberibb élet.

2014. nov. 17. 10:16
 18/38 anonim ***** válasza:
A személyes tapasztalatom az hogy Magyarországon nagyon könnyű munkát találni. Vagyis a munkaadók tolonganak azért hogy valaki alacsony bérért profitot termeljen nekik. Viszont olyan munkát tényleg nehéz vagy nem lehet találni amit rendesen meg is fizetnek. Munka van, rengeteg, több mint amit egy ember el tudna végezni. De ahhoz fizetés sem ártana ám. Mert ha például fodrászhoz kell mennie a dolgozónak, nem mondhatja hogy hajvágásért ad 50 Ft-ot, azzal indokolva hogy nagyjából őt is ilyen mértékben veri át munkaadója.
2014. nov. 17. 10:35
 19/38 anonim ***** válasza:
50%

Jogos a felháborodásod, de ez nem tegnap óta van így. Volt a minimálbér 15000 forint is. Ez így van évtizedek óta - majd most jön, hogy a szocializmusban mindenkinek volt háza, Ladája meg nyaralója - francokat volt mindenkinek.

Ha nincs meló a lakóhelyeden, tovább kell állni. Mi mást lehet csinálni? Akármilyen kormány jön, nem lesz lényeges változás egyhamar. Magunkra vagyunk utalva. Én is osztrák cégnek dolgozom kamionsofőrként, és? Valamit valamiért, nem látom a családom hetekig, de nem gond a napi megélhetés. Persze jobb lenne itthon napi 8 óra munkával ennyit keresni, de ez van, lánglelkű forradalmár meg nem vagyok, hogy megdöntsem a rendszert, különösen úgy, hogy nem tudnék rámutatni ki is az ellenség. A szocializmust nem akarom vissza - ha visszajönne elmennék innen. Az eddigi kormányok között meg nem érzek lényeges különbséget. Akkor meg mi legyen? Kesergésből meg nem tudom eltartani a családom.

Az én és a feleségem rokonsága jórészt szabolcsi. Sokan külföldön melóznak, Németországban, vágóhídon, vasiparban, hetekig odavannak, de megélnek.

2014. nov. 17. 10:42
 20/38 A kérdező kommentje:

Nem tehetem meg hogy egyetemre járjak, ezt annak írom aki elment miskolcra. Hidd el szívesen járnék én is egyetem. Nekem az a felháboritó hogy diploma nélkül meg egy senki vagy. Abban igazatok van hogy nem most kezdödött ez ami Magyarországon folyik. Kelet europa vagyunk tudom hogy romani bulgaria szerbia stb balkán is ilyen ország sőt rosszabb. Egyedül Szlovéniát tartom elfogadható orszagnak.

Amugy szivesen vállalom a távolabbi munkát akár Pest győr sopront is. Aki tud ilyen munkát kérem jelezze.Pályakezdö vagyok véndeglatós szakmával érettségivel jogositvánnyal és van alap angolom. Köszönöm.

2014. nov. 17. 11:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!