Csak engem aggasztanak a mai fiatalok?
Meglehetősen sokat vagyok fiatalok között - finoman jelezném, hogy én sem vagyok matuzsálem - és elkeserít, amit látok.
- Nem tudnak beszélni, és nincs érveléstechnikájuk. Szó szerinti idézeteket szajkóznak, ez náluk a "vita" ha meg sarokba szorítod őket valami keresztkérdéssel, vagy káromkodnak, vagy azzal jönnek, hogy "agymosott vagy"
- Fogalmuk sincs arról, milyen is egy háború - hála istennek, én is csak a Don-kanyart megjárt dédapám történeteiből ismerem - de a felük katona akar lenni, megfelelő fizikum nélkül, és komolyan úgy gondolják, hogy háborúzni kellene pár, körülöttünk lévő országgal.
- Nem érdeklődnek, nyelveket nem beszélnek.
- Erőteljesen nacionalisták - nem hazaszeretők, nem ugyanaz - és úgymond "nemzeti radikálisok"
- Minimális szinten sem értenek a közgazdasághoz, de terveik vannak, hogyan kellene felvirágoztatni az országot. Ezekben általában együtt szerepel az adócsökkentés az állami kiadások radikális növelésével
- Nem tűrik az ellenvéleményt, aki mást merészel állítani, ellenség.
- Bár szerencséjükre sose éltek diktatúrában, arról beszélnek, hogy a demokrácia rossz, és hogy egy keménykezű, igazságos diktátor kellene. Jellemző a szellemi szegénységükre, hogy amikor rákérdezek, hogy mi lesz akkor, ha mégse igazságos a diktátor, akkor azt felelik, hogy a: de az b: akkor leváltjuk.
Más is tapasztalt ilyesmit? Minek köszönhető ez?
12:29
Úgy, okostojás, hogy most áprilisban viszont választunk.
Én is ilyen mostani fiatal vagyok. 23 éves.
Először is, azt szeretném mondani, a kérdés feltevőjének, hogy ne általánosítson.
Másodszorra pedig hogy ne ítéljen elsőre.
Én is látom, hogy sok probléma van a világban.De én sok jót is látok.
Szerintem nagyon vegyes most a világ.
A szó szerinti idézetekről annyit, hogy legalább tudnak szó szerinti idézeteket.
Én is szoktam ilyet mondani, ha érvelek. Az szerintem megerősíti az érvet. Hogy egy másik ember is gondolkodott hasonlóan, és az egy nagy ember volt.
Pl. szó szerint idéztem egy néprajzi gyűjtésből. " a paraszt azt jelenti kenyér" és ez alapján magyaráztam el, hogy nekem mit jelent a vidék a falu, a föld.
Többen is felvetik kritikaként, hogy mi nem tudjuk, hogy milyen a háború, diktatúra szegénység.
Miért, jó lenne ha tudnánk?
Én nem akarok háborút egyébként. Mi inkább hippik voltunk a barátaimmal. Kicsit még ma is. Voltunk az élő békejelen is.
Az mondjuk engem is aggaszt, hogy sokan agresszívak
érdeklődő vagyok a természet iránt, más kultúrák iránt, néprajz iránt. Művészetek iránt.
Nyelveket tényleg nem beszélek, de úgy érzem nem érthet mindenki mindenhez. Próbálom de nekem nehezen megy.
Nem akarok diktatúrát, de én is csalódtam a mostani rendszerben, mert azt látom, hogy sokan gazdagok, meg autójuk van és külföldre járnak nyaralni. Mások meg nagyon szegények. És ezt nem látomjónak.
Vannak álmaim is. Az országgal kapcsolatba is. Hogy kéne biogazdálkodás, ökoturizmus. Hogy egy falunak el kéne magát látni, amennyire lehet.
Máshogy gondolkodok, mint az idősebb korosztály és sokan közülünk még így vannak. Más problémákkal állunk szemben, mint az akkoriak. Pl. globális felmelegedés, egyetemi lövöldözések.
Nekünk tenni kell valamit, ha azt akarjuk, hogy jövőnk is legyen.
Ezért más a gondolkodásunk. Én zöld gondolkodású vagyok.
És én pl. úgy érzem, az idősebb korosztály ezt nem érti meg, nem tartja fontosnak.
14/F vagyok de ami érveket felsoroltál annak pont az ellentettje. Csak azért mert van egypár divat-hungarista, még nem kell lenézni az egész ifjúságot.
Szebb Jövőt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!