Csak engem aggasztanak a mai fiatalok?
Meglehetősen sokat vagyok fiatalok között - finoman jelezném, hogy én sem vagyok matuzsálem - és elkeserít, amit látok.
- Nem tudnak beszélni, és nincs érveléstechnikájuk. Szó szerinti idézeteket szajkóznak, ez náluk a "vita" ha meg sarokba szorítod őket valami keresztkérdéssel, vagy káromkodnak, vagy azzal jönnek, hogy "agymosott vagy"
- Fogalmuk sincs arról, milyen is egy háború - hála istennek, én is csak a Don-kanyart megjárt dédapám történeteiből ismerem - de a felük katona akar lenni, megfelelő fizikum nélkül, és komolyan úgy gondolják, hogy háborúzni kellene pár, körülöttünk lévő országgal.
- Nem érdeklődnek, nyelveket nem beszélnek.
- Erőteljesen nacionalisták - nem hazaszeretők, nem ugyanaz - és úgymond "nemzeti radikálisok"
- Minimális szinten sem értenek a közgazdasághoz, de terveik vannak, hogyan kellene felvirágoztatni az országot. Ezekben általában együtt szerepel az adócsökkentés az állami kiadások radikális növelésével
- Nem tűrik az ellenvéleményt, aki mást merészel állítani, ellenség.
- Bár szerencséjükre sose éltek diktatúrában, arról beszélnek, hogy a demokrácia rossz, és hogy egy keménykezű, igazságos diktátor kellene. Jellemző a szellemi szegénységükre, hogy amikor rákérdezek, hogy mi lesz akkor, ha mégse igazságos a diktátor, akkor azt felelik, hogy a: de az b: akkor leváltjuk.
Más is tapasztalt ilyesmit? Minek köszönhető ez?
„Más is tapasztalt ilyesmit? Minek köszönhető ez?”
Annak hogy provokatív a kérdésed, és nyilvánvaló hogy kiket akarsz a hazugságaiddal provokálni! Az egész úgy jön le hogy te vagy a mindent tudás egyeteme, és minden nálad fiatalabb hülye! Semmihez nem értenek és csak háborúzni akarnak, ráadásul nem tudnak érvelni!
HAZUG PROVOKÁTOR VAGY!
Nem, engem is, noha 18 vagyok csak. :D Viszont nem azért amiért téged. Hanem azért, mert a legtöbben azt nevezik életnek, hogy minden hétvégén berúgnak, cigiznek, szexelnek. Nagyon menők akarnak lenni és náluk ciki a tanulás, vagy ha valaki komoly kapcsolatot keres. És aki szeret olvasni, tanulni, esetleg más hobbija van, de nem a fent leírtak, az már egy unalmas, magánakvaló személy!
A nyelveket imádom. Viszont a többivel sem gondom sem dolgom nincs mivel egyáltalán nem érdekel a politika! Szerintem ez nem is rossz.
Viszont a korosztályomon látom hogy állandóan politizálnak, legtöbbször amit a szüleiktől hallanak. Állandóan keménykednek meg utálkoznak, de ez így van náluk más emberekkel, dolgokkal kapcsolatban is.
Fiatalok, tele vannak hormonnal, feszültséggel, amit megpróbálnak levezetni (mindenki ahogy tudja, ahogy társaitól látja).
Ha formálni akarod őket először el kell velük hitetned hogy valamelyest pártolod a nézeteiket, ha egy az egyben szembe mész velük, semmire se mész, ezután szép lassan terelgetheted őket.
Nekem is volt hogy katona akartam lenni, nincs ebben semmi elítélendő (becsület, helytállás, hazaszeretet, hősiesség).
És egy jól működő diktatúra hatásosabb, mint a demokrácia. Elég csak arra gondolnod, hogy kik szavaznak és mi alapján, mennyi a törvények átfutási ideje, kormányváltásonként szinte mindig új irányba indul az ország...
Nyilván az értelmiségi cenzushoz kötött szavazati joggal sokat lehetne javítani a demokrácián (de az is nép akarat lenne-e? vagy inkább egy értelmiségi diktatúra?)...
Mit ertesz fiatalok alatt?
Egyebkent meg nem hiszem, hogy a fiatalokkal van a gond. Azzal van a gond akik neveltek oket.
Mellesleg minek vitazol 15 eves teenagerekkel?
A haboru valoban szornyu de azzal, hogy a ded apadrol tisztelettel beszelsz csak batoritod oket...
Egyebkent hany eves vagy? Lehet hogy en is fiatalnak szamitok.
Nem, pedig én is fiatal vagyok.
-Én tudok rendesen beszélni, érvelni (legalábbis még nem akadtam fel egy kérdésen sem).
-Nem káromkodok, ha valamire nem tudok válaszolni.
-Nagyon kíváncsi vagyok, hogy máshol milyen az élet, szívesen ismerkednék más kultúrákkal.
-Büszke vagyok rá, hogy magyar vagyok.
-Nem értek a közgazdasághoz, mert nem tanítják, de azt én is tudom, hogy adócsökkentéssel nem lehet javítani egy ország gazdaságán.
-Ha igaza van, miért ne.
Igaz amit elmondtál, mert sajnos sok fiatal ilyen, de szerencsére nem mind.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!