Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy ha megnézün...

Miért van az, hogy ha megnézünk egy filmet vagy sorozatot és fiatalok vannak pályaválasztás előtt, mindig azt látjuk, hogy mind egyetemre megy?

Figyelt kérdés
2011. okt. 20. 14:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
49%
Miért? Miről kellene filmet forgatniuk? Hogy érettségi után elmennek szak- vagy betanított munkásnak? Egy vidám bulizós egyetemi történet sokkal eladhatóbb, mint egy szalag mellett robotoló életunt fószer.
2011. okt. 20. 15:01
 2/13 anonim válasza:
100%
Hogy pontosan miért van azt én sem tudom, de már hosszú ideje ez van reklámozva, hogy csak abból lesz ember, aki egyetemre megy. És talán ezért van annyi diplomás munkanélküli. Egy jó szakma, amihez jól is ért az illető szívvel és jól csinálja, szerintem sokkal többet ér.
2011. okt. 20. 15:01
 3/13 anonim ***** válasza:
91%

Mert hogy nézne az ki hogy egyikük kőművesnek fog tanulni, másik asztalosnak, harmadik meg elmegy szalag mellé minimálbérért? Hányan néznék ezek után azt a sorozatot?

Gondolj bele: a sorozatok nem azért vannak hogy a rideg valóságot lássuk, azt amit amúgyis látunk állandóan. A nézőnek kell egyfajta álomvilág amibe menekülhet a hétköznapok elől, ezért van annyi sorozatfüggő. Ők egy olyan világot akarnak látni ahol nincs szegénység (vagy ha van akkor az jó messze a szereplőktől), nincsenek kétszínű emberek (vagy csak elvétve), mindenki jószívű, őszinte és boldog, a jövő pedig ígéretes. És pl. őszinte, nem kétszínű embereket nemigen lehet látni a valóságban.

2011. okt. 20. 15:06
 4/13 A kérdező kommentje:

"Miért? Miről kellene filmet forgatniuk? "

Nem a film története az egyetem, hanem csak megkérdezik őket film közben (pl barátok közt), hogy hova akarnak menni és mindenki valami egyetemet mond.

2011. okt. 20. 15:11
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Csak mert az egyetem a cél, nem biztos hogy el is jutnak oda ;)
2011. okt. 20. 15:44
 6/13 anonim ***** válasza:
A sorozatokat azért csinálják, hogy sokan sokáig nézzék. Ezért vannak az előkészítésnél statisztikusok és szociográfusok, akik vizsgálják, mit fogyasztana, mit hallana ma legszívesebben a megcélzott réteg. Amit így megtudnak, azt kell a forgatókönyvírónak valahogy megjeleníteni. Vagyis az embereknek ez kell. És nem kell összecsengenie a valósággal.
2011. okt. 20. 17:17
 7/13 anonim ***** válasza:

szerintem jogos a kérdés, már így is elég sokáig sulykolták azt az emberekbe, hogy egyetem nélkül nem viheted semmire, mindenki jelentkezzen vhova... így aztán tényleg diplomagyárak az egyetemek, hallok történeteket, h milyen hülyéket vesznek fel...

most már persze hogy nehéz tenni ellene, hozzá vagyunk szokva a rengeteg egyetemi helyhez, ha valaki csökkenteni akarná, rögtön jön felháborodás... és kevés a valódi szakember az országban.

2011. okt. 20. 22:32
 8/13 A kérdező kommentje:
A poén kedvéért halkan megjegyzem, hogy én is szándékozom ebben a tanévben felvételizni.
2011. okt. 21. 13:11
 9/13 anonim ***** válasza:
ez legtöbbször az amerikai filmekben van....
2011. nov. 1. 12:12
 10/13 anonim ***** válasza:

Mert sznobok.Az van sulykolva,hogy lehet feltételezni,hogy a kétkezi munkás azért az ,mert buta ,vagy lusta volt tanulni és ezért le lehet nézni és észre se fogja venni mert annyira buta és alsóbbrendű.

Ez a trend. Ma lehetSZ egyetemi hallgató annyi tudással is amivel 20 évvel ezelőtt középsuliban megbuktál volna.

Európában az egyetemisták 10%a kap ösztökélő-dijat.A többi befizetős.Ami pénzt hoz az egyetemeknek is és az államnak is .A diplomákkal meg igen sokszor lehet kitörölni....

A zemberek gondolkodása a médiákok és a filmek által is befolyásolható.Az ,hogy mit válassaznak ,milyenek akarjanak lenni stb.

Néha nem árt megnézni egy-egy filmet Kosturicától vagy más európai rendezőtöl, nemcsak az amcsi maszlagot meg a brazil(mexikói) szutykot ,csócsálni állandóan:)

2011. nov. 3. 12:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!