Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Csak engem aggasztanak a mai...

Csak engem aggasztanak a mai fiatalok?

Figyelt kérdés

Meglehetősen sokat vagyok fiatalok között - finoman jelezném, hogy én sem vagyok matuzsálem - és elkeserít, amit látok.

- Nem tudnak beszélni, és nincs érveléstechnikájuk. Szó szerinti idézeteket szajkóznak, ez náluk a "vita" ha meg sarokba szorítod őket valami keresztkérdéssel, vagy káromkodnak, vagy azzal jönnek, hogy "agymosott vagy"

- Fogalmuk sincs arról, milyen is egy háború - hála istennek, én is csak a Don-kanyart megjárt dédapám történeteiből ismerem - de a felük katona akar lenni, megfelelő fizikum nélkül, és komolyan úgy gondolják, hogy háborúzni kellene pár, körülöttünk lévő országgal.

- Nem érdeklődnek, nyelveket nem beszélnek.

- Erőteljesen nacionalisták - nem hazaszeretők, nem ugyanaz - és úgymond "nemzeti radikálisok"

- Minimális szinten sem értenek a közgazdasághoz, de terveik vannak, hogyan kellene felvirágoztatni az országot. Ezekben általában együtt szerepel az adócsökkentés az állami kiadások radikális növelésével

- Nem tűrik az ellenvéleményt, aki mást merészel állítani, ellenség.

- Bár szerencséjükre sose éltek diktatúrában, arról beszélnek, hogy a demokrácia rossz, és hogy egy keménykezű, igazságos diktátor kellene. Jellemző a szellemi szegénységükre, hogy amikor rákérdezek, hogy mi lesz akkor, ha mégse igazságos a diktátor, akkor azt felelik, hogy a: de az b: akkor leváltjuk.

Más is tapasztalt ilyesmit? Minek köszönhető ez?

2010. jan. 9. 12:47
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:

Amíg utálkodsz,meg nemszeretgetsz,addig kb ugyanazon a szinten vagy,mint az "agymosott jobbikosok".

Egyébként is.Szóval szerinted egy tanácsadónak részlehajlónak kell lenni,sőt pont Kósa felé.

Nem tudom hogy bírsz lenézni bárkit is,amikor te ugyanazt csinálod.Csak más a szöveged.Hát igen,van még mit tanulni.

Elsősorban azt,hogy nem a jobbikosokat kell utálni,hanem azt,aki lelő egy kisgyereket.Nem a zsidóval van a gond,hanem azzal az üzletemberrel,aki tisztességtelen eszközökhöz nyúl.Amig csupán jelszavakban bírsz gondolkodni,addig inkább ne ítélj el senkit.

2010. jan. 10. 12:10
 42/53 anonim ***** válasza:
09:53: Mégsem voltak előre hozott választások, akkor hogy is van ez?
2010. jan. 10. 12:29
 43/53 anonim ***** válasza:
Az sem biztos, hogy gonosz, aki megöl egy kisgyereket, ha annak elviselhetetlen kínjai vannak és szenved és mondjuk egy akna leszakította a két lábát. És általában adott párt politikai tanácsadói adott párthoz lojálisak. És nem Kósa párti vagyok, mert MSZP-nél is mondanám, hogy jobban járnának Bajnaival, mert benne szerintem még mindig többen bíznak, mint Mesterházyban, és annyira talán nem is csinálja rosszul, amit csinál, de te lefideszesezét és orbánpártiztál nem lemocsokos mesterházypártiztál. Egyébként rólad is lerí, hogy utálod orbánt, tehát ezek szerint te sem vagy jobb, mint mi?:) És szerinted mik a jelszavak, amiket skandálok? Ha ott lennék, meg is valósítanék egy programot, de valljuk be, egyszerű válaszópolgárként nem lehet jogi szaknyelven fogalmazni egy fórumon, mert az nem lenne adekvát.
2010. jan. 10. 12:33
 44/53 anonim ***** válasza:

ez sajna igy van.az egesz orszag(es talan a vilag)egyenes uton halad a pokolba.

es ezek a fiatalokbol lesznek a jovo vezetoi(is).

ismered a "idiocracy" cimu filmet?kezd lassan valora valni:(

2010. jan. 10. 13:10
 45/53 anonim ***** válasza:
63%

Drága Barátaim!

Olyannyira szeretem az általánosítást, hogy örömkönnyeim csordultak a kérdés leírását olvasva.

14 éves vagyok, és marhára nem illenek sem rám, sem pedig az ismeretségi körömre (ami jó pár fiatalt takar) ezek a jellemvonások. Ezért cáfolom az állítások nagyrészét:

- Hiányos érveléstechika: Ez abszolút csak egy kisebbségre jellemző (nem, nem etnikai kisebbségre gondoltam), személyiségfüggő dolog. Mellesleg ne várja már el az ember egy fejlődőben lévő elmétől, hogy úgy érveljen mint egy politológus.

- A háborúra való hajlam: Khm. Dunaszedahely, és egyéb atrocitások után senki se várja el, hogy puszipajtásunknak tekintsük a minket körülvevő államokat. Természetesen a háború sosem megoldás, a dimpomácia megoldások mindig előbbrevalóak. Továbbá, szerintem a mai fiataloknak jóval több fogalmuk van a háborúról, mind Neked, barátom. Köszönhetően pl. a háborúkat feldolgozó játékoknak. Természetesen ezek nagyrészének (szerencsére) köze sincs a valódi háborúk élményéhez, de akadnak kivételek.

- Én (mint mondtam, 14 évesen), középfokú szinten beszélem a német, és beszédszinten az angol nyelvet. Ez szintén elmondható az ismeretségi köröm nagy részéről, köszönhetően az iskolákban történő kötelező nyelvoktatásnak.

- Ez pedig szintén nem mondható el kortársaim 80%-ról sem. Manapság, ahol a 10 éven aluli gyermekek 60%-a (!) roma származású, aki hazaszeretetről mer beszélni, azt lenácizzák és megverik. Természetesen vannak ilyenek, de bőven nem annyi, hogy fennhangon lehessen állítani, hogy "az összes fiatal erőteljesen nacionalista". Én például a hazaszerető kategóriába sorolom magam, de idegenkedem a nacionalizmustól.

- Famíliám hetedíziglen földművelő, így tudom, hogy pár éve hogyan került a családom csőd szélére, köszönhetően annak, hogy Magyarországon nincs kereslet a magyar tejre. Ráadásul a kormány is próbálja a gazdákat ellehetetleníteni. Az adóba nem szólok bele, mivel (egyelőre) én nem fizetek, ezért nem tartozik az én... "hatáskörömbe".

- Aki mást mer állítani, azzal vitázni szoktam, ahol általában győzedelmeskedem. Az úr állítása szintén egy kis rétegre jellemző.

- Ha nem is diktatúra, de szerény véleményem szerint tényleg elkellene már egy erősebb kezű kormány visszafolytani az egyre satnyább helyzetű közbiztonság tovább romlását.

"Más is tapasztalt ilyesmit?"

Ebben a korosztályban élek, és elvétve találkozom ilyen emberekkel.

"Minek köszönhető ez?"

Annak, hogy képes vagy általánosítani, csak mert találkoztál egy-két példával.

Lehet hogy én vagyok a vak, és igaziból én is, meg minden fiatal tudatlan, háborúfüggő műveletlen tuskó neonáci, de szerintem közel sem ilyen aggasztó a helyzet. Kérdezem a kedves kérdező urat, mi volt a célja ezzel az akcióval?

2010. jan. 10. 13:35
 46/53 anonim ***** válasza:
51%

Kedves 13:35!

Szinte kizárt, hogy te 14 éves legyél...

Ettől függetlenül vannak nagyon jó meglátásaid. Még ha általánosításnak érzed is a kérdésben szereplő jelzőket, ha gyakran írogatsz ide a Gyakorikérdésekre, magad is beláthatod, hogy sajnos nagyon sok fiatal gondolkodik úgy, ahogyan azt a kérdező a kérdésében leírta.

Te sem a gondolkodásmódod, sem a fogalmazásod alapján nem tűnsz 14 évesnek. Ha valóban annyi vagy, hát egyike lehetsz a nagyon ritka kivételeknek, aki jóval érettebb a koránál. De szerintem nem erről lehet szó... Szerintem egy felnőttel van dolgunk, aki 14 évesnek adja ki magát.

2010. jan. 10. 13:47
 47/53 anonim ***** válasza:
9%

Még csak annyit: minket nem azok aggasztanak, akik normálisan gondolkodnak, hanem azok, akik nem.

Természetesen NEM MINDEN fiatal olyan, mint ahogy a kérdező leírta, de sajnos SOKAN olyanok. Nem tudok százalékot mondani, de pl itt a Gyakorikérdéseken sajnos a kérdésben szereplő típusba sorolható a nagy többség... Valószínűleg azért érezzük így, mert politikai kérdésre csaqk olyan fiatalok válaszolnak, akiket valamilyen szinten érdekel a politika. Köztük pedig nagyon sok a jobbikos, a jobbikosok között pedig sok a fentiek szerint gondolkodó.

2010. jan. 10. 13:55
 48/53 anonim ***** válasza:

12.33:

Természetesen utálom Orbánt,Bajnait,Hornot,Szálasit,Ferenc Józsefet,Carobertot,Nérót meg az összes politikust,aki hatalomra jut,aztán telitömi a zsebét,ahelyett,hogy a dolgát tenné.

Viszont én nem óhajtok tanácsadó lenni...

2010. jan. 10. 14:02
 49/53 anonim ***** válasza:

Én is azért lennék tanácsadó, hogy segítsek kivezetni az országot innen. És gondolom sokan azért bíznák a gazdaság fellendítését egy diktátorra:

1) Csalódtak a demokráciában

2) Egy fanatikus diktátor: Pl: Hitler, Mussolini, kivezették az országukat a válságból és egy korrupciómentes országot tudtak teremteni. Ezt anno a nyugati hatalmak is elismerték. Nem vagyok diktatúra párti, de nem pártolom a mai magyar demokráciát sem. És ellenpéldát is lehet hozni, a kommunista diktatúrát, ahol virágzott a korrupció és tul képpen ennek a levét isszuk most is.

2010. jan. 10. 14:11
 50/53 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 13:47:

Pedig 14 éves vagyok, és általában nem is fogalamzok így, csak ilyenkor előveszem a diplomatikusabb felemet :D

Ha kívánod, be is bizonyítom neked. Egyébként én is utálom azokat a fiatalokat, akik miatt megbélyegzik korosztályomat és ezáltal engem is.

2010. jan. 10. 19:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!