Csak engem aggasztanak a mai fiatalok?
Meglehetősen sokat vagyok fiatalok között - finoman jelezném, hogy én sem vagyok matuzsálem - és elkeserít, amit látok.
- Nem tudnak beszélni, és nincs érveléstechnikájuk. Szó szerinti idézeteket szajkóznak, ez náluk a "vita" ha meg sarokba szorítod őket valami keresztkérdéssel, vagy káromkodnak, vagy azzal jönnek, hogy "agymosott vagy"
- Fogalmuk sincs arról, milyen is egy háború - hála istennek, én is csak a Don-kanyart megjárt dédapám történeteiből ismerem - de a felük katona akar lenni, megfelelő fizikum nélkül, és komolyan úgy gondolják, hogy háborúzni kellene pár, körülöttünk lévő országgal.
- Nem érdeklődnek, nyelveket nem beszélnek.
- Erőteljesen nacionalisták - nem hazaszeretők, nem ugyanaz - és úgymond "nemzeti radikálisok"
- Minimális szinten sem értenek a közgazdasághoz, de terveik vannak, hogyan kellene felvirágoztatni az országot. Ezekben általában együtt szerepel az adócsökkentés az állami kiadások radikális növelésével
- Nem tűrik az ellenvéleményt, aki mást merészel állítani, ellenség.
- Bár szerencséjükre sose éltek diktatúrában, arról beszélnek, hogy a demokrácia rossz, és hogy egy keménykezű, igazságos diktátor kellene. Jellemző a szellemi szegénységükre, hogy amikor rákérdezek, hogy mi lesz akkor, ha mégse igazságos a diktátor, akkor azt felelik, hogy a: de az b: akkor leváltjuk.
Más is tapasztalt ilyesmit? Minek köszönhető ez?
Amíg utálkodsz,meg nemszeretgetsz,addig kb ugyanazon a szinten vagy,mint az "agymosott jobbikosok".
Egyébként is.Szóval szerinted egy tanácsadónak részlehajlónak kell lenni,sőt pont Kósa felé.
Nem tudom hogy bírsz lenézni bárkit is,amikor te ugyanazt csinálod.Csak más a szöveged.Hát igen,van még mit tanulni.
Elsősorban azt,hogy nem a jobbikosokat kell utálni,hanem azt,aki lelő egy kisgyereket.Nem a zsidóval van a gond,hanem azzal az üzletemberrel,aki tisztességtelen eszközökhöz nyúl.Amig csupán jelszavakban bírsz gondolkodni,addig inkább ne ítélj el senkit.
ez sajna igy van.az egesz orszag(es talan a vilag)egyenes uton halad a pokolba.
es ezek a fiatalokbol lesznek a jovo vezetoi(is).
ismered a "idiocracy" cimu filmet?kezd lassan valora valni:(
Drága Barátaim!
Olyannyira szeretem az általánosítást, hogy örömkönnyeim csordultak a kérdés leírását olvasva.
14 éves vagyok, és marhára nem illenek sem rám, sem pedig az ismeretségi körömre (ami jó pár fiatalt takar) ezek a jellemvonások. Ezért cáfolom az állítások nagyrészét:
- Hiányos érveléstechika: Ez abszolút csak egy kisebbségre jellemző (nem, nem etnikai kisebbségre gondoltam), személyiségfüggő dolog. Mellesleg ne várja már el az ember egy fejlődőben lévő elmétől, hogy úgy érveljen mint egy politológus.
- A háborúra való hajlam: Khm. Dunaszedahely, és egyéb atrocitások után senki se várja el, hogy puszipajtásunknak tekintsük a minket körülvevő államokat. Természetesen a háború sosem megoldás, a dimpomácia megoldások mindig előbbrevalóak. Továbbá, szerintem a mai fiataloknak jóval több fogalmuk van a háborúról, mind Neked, barátom. Köszönhetően pl. a háborúkat feldolgozó játékoknak. Természetesen ezek nagyrészének (szerencsére) köze sincs a valódi háborúk élményéhez, de akadnak kivételek.
- Én (mint mondtam, 14 évesen), középfokú szinten beszélem a német, és beszédszinten az angol nyelvet. Ez szintén elmondható az ismeretségi köröm nagy részéről, köszönhetően az iskolákban történő kötelező nyelvoktatásnak.
- Ez pedig szintén nem mondható el kortársaim 80%-ról sem. Manapság, ahol a 10 éven aluli gyermekek 60%-a (!) roma származású, aki hazaszeretetről mer beszélni, azt lenácizzák és megverik. Természetesen vannak ilyenek, de bőven nem annyi, hogy fennhangon lehessen állítani, hogy "az összes fiatal erőteljesen nacionalista". Én például a hazaszerető kategóriába sorolom magam, de idegenkedem a nacionalizmustól.
- Famíliám hetedíziglen földművelő, így tudom, hogy pár éve hogyan került a családom csőd szélére, köszönhetően annak, hogy Magyarországon nincs kereslet a magyar tejre. Ráadásul a kormány is próbálja a gazdákat ellehetetleníteni. Az adóba nem szólok bele, mivel (egyelőre) én nem fizetek, ezért nem tartozik az én... "hatáskörömbe".
- Aki mást mer állítani, azzal vitázni szoktam, ahol általában győzedelmeskedem. Az úr állítása szintén egy kis rétegre jellemző.
- Ha nem is diktatúra, de szerény véleményem szerint tényleg elkellene már egy erősebb kezű kormány visszafolytani az egyre satnyább helyzetű közbiztonság tovább romlását.
"Más is tapasztalt ilyesmit?"
Ebben a korosztályban élek, és elvétve találkozom ilyen emberekkel.
"Minek köszönhető ez?"
Annak, hogy képes vagy általánosítani, csak mert találkoztál egy-két példával.
Lehet hogy én vagyok a vak, és igaziból én is, meg minden fiatal tudatlan, háborúfüggő műveletlen tuskó neonáci, de szerintem közel sem ilyen aggasztó a helyzet. Kérdezem a kedves kérdező urat, mi volt a célja ezzel az akcióval?
Kedves 13:35!
Szinte kizárt, hogy te 14 éves legyél...
Ettől függetlenül vannak nagyon jó meglátásaid. Még ha általánosításnak érzed is a kérdésben szereplő jelzőket, ha gyakran írogatsz ide a Gyakorikérdésekre, magad is beláthatod, hogy sajnos nagyon sok fiatal gondolkodik úgy, ahogyan azt a kérdező a kérdésében leírta.
Te sem a gondolkodásmódod, sem a fogalmazásod alapján nem tűnsz 14 évesnek. Ha valóban annyi vagy, hát egyike lehetsz a nagyon ritka kivételeknek, aki jóval érettebb a koránál. De szerintem nem erről lehet szó... Szerintem egy felnőttel van dolgunk, aki 14 évesnek adja ki magát.
Még csak annyit: minket nem azok aggasztanak, akik normálisan gondolkodnak, hanem azok, akik nem.
Természetesen NEM MINDEN fiatal olyan, mint ahogy a kérdező leírta, de sajnos SOKAN olyanok. Nem tudok százalékot mondani, de pl itt a Gyakorikérdéseken sajnos a kérdésben szereplő típusba sorolható a nagy többség... Valószínűleg azért érezzük így, mert politikai kérdésre csaqk olyan fiatalok válaszolnak, akiket valamilyen szinten érdekel a politika. Köztük pedig nagyon sok a jobbikos, a jobbikosok között pedig sok a fentiek szerint gondolkodó.
12.33:
Természetesen utálom Orbánt,Bajnait,Hornot,Szálasit,Ferenc Józsefet,Carobertot,Nérót meg az összes politikust,aki hatalomra jut,aztán telitömi a zsebét,ahelyett,hogy a dolgát tenné.
Viszont én nem óhajtok tanácsadó lenni...
Én is azért lennék tanácsadó, hogy segítsek kivezetni az országot innen. És gondolom sokan azért bíznák a gazdaság fellendítését egy diktátorra:
1) Csalódtak a demokráciában
2) Egy fanatikus diktátor: Pl: Hitler, Mussolini, kivezették az országukat a válságból és egy korrupciómentes országot tudtak teremteni. Ezt anno a nyugati hatalmak is elismerték. Nem vagyok diktatúra párti, de nem pártolom a mai magyar demokráciát sem. És ellenpéldát is lehet hozni, a kommunista diktatúrát, ahol virágzott a korrupció és tul képpen ennek a levét isszuk most is.
Kedves 13:47:
Pedig 14 éves vagyok, és általában nem is fogalamzok így, csak ilyenkor előveszem a diplomatikusabb felemet :D
Ha kívánod, be is bizonyítom neked. Egyébként én is utálom azokat a fiatalokat, akik miatt megbélyegzik korosztályomat és ezáltal engem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!