A gazdagabb emberek, pl a politikusok miért "csinálnak" sok gyereket?
Én megértem,ha valaki szereti a gyerekeket.
De azzal tisztában vannak gondolom,hogy több gyerek,több igény.
Miért nem elégednek meg 1-2 gyerekkel?
Ezzel csak növelik a gazdagok számát.
Ha gazdag lennék,én tisztában lennék vele,hogy pusztán azért,mert megtehetem anyagilag akkor sem vállalhatok sok gyereket,mert hosszú távon nem fenntartható a gazdagok elszaporodása.
Pont ez a lényeg.
Hogy most alacsonyan van a gazdagok aránya.És ennek így kellene maradnia.
De egy gyerek,aki a gazdagságba születik,felnőttként is úgy akar majd élni.És mindent megfog tenni azért.
Most amelyik politikusnak 1 gyereke van.Az mondjuk hátradől,ha a gyereknek félre van rakva 100 milla.
De amelyiknek 4-5,azt nem eolasztani akarja a 100 millát 4-5 felé,hanem mind a 4-5-nek 100 millát akar félretenni.
Ha csökken a népesség az csak jó.
A nyugdíjt meg kell szüntetni.Eleve egy beteges dolog.
Olyan fizetést kellene adni az emberknek amiből öngondoskodni tudnak.
De a gazdagok nem akarnak lejjebb adni az igényeikből,ezért azt várják,hogy csinálj több gyereket,hogy nekik jó legyen.Több rabszolga legyen.
Amúgy meg afrikában hiába szaporodnak,de ott meg is halnak.
Betegség,járványok.Emberi jogok egyenlő a 0vál.
De a fejlett,civilizált ember nem így akar élni.
Ha mi is úgy szaporodnánk mint az afrikaiak nagy baj lenne.
Inkább ingyen gumit kellene dobálni afrikára.
Nem Európát kellene ösztönözni arra,hogy szaporodjanak.Főleg,hogy fejlődik a technika,ami elkerülhetelen,egyre kevesebb munka lesz és már most sincs.Rengeteg a munkanélküli.
Szerintem nagyon felelőtlen,önfejű gondolkodás azt mondani,hogy ő gazdag,akkor ő megteheti.
Másokra nem gondol.Pedig úgy is megélhetné a gazdagságot,hogy nem 10ed magával,hanem csak 3ad magával osztja meg.És akkor nem lenne semmi baj.
Nem tudom mit izgat ez téged.
Mint, hogy az indiaiak, satöbbik szaporodási rátája miatt aggódnál ennyire!
Csak elég megnézni a gazdagabb nyugat-európai országokat, hogy elöregedő társadalom van! Akkor?
Gondolom ezzel a hülyeséggel, arra reagálsz, hogy sokan visszaszorítanák a szociális segélyből, családi pótlékból élők nagy gyermekvállalási hajlandóságát.
A logikai hiba ott van, hogy minél több a gyerek, annál több felé oszlik az örökség, így inkább csökkennek a különbségek. Továbbá a gazdagok gyerekei általában iskolázottabbak, képzettebbek, hozzájárulnak a gazdaság fejlődéséhez, így a jövőben is lesz miből kifizetni a segélyeket, családi pótlékot az államnak (kivéve ha fogják magukat és a pénzüket és távoznak nyugatra).
Ha nem lenne ennyi gazdag,akkor lenne miből eletartani az elöregedő társadalmat.
Pont ez a lényeg,főleg nálunk.Nem arra törekednek,hogy csökkentsék a gazdagok és szegények közti távolságot,hanem növelik.
Pedig már így is jól élnek.
A gazdagnak azt kell elérni,ha gazdag akar maradni,hogy ne szapordojon extrém mértékben.
"A gazdagnak azt kell elérni,ha gazdag akar maradni,hogy ne szapordojon extrém mértékben."
Először azt kell elérni, hogy azok ne szaporodjak akik utódaiból valószínűleg nem hasznos tagok lesznek a társadalom számára!
Te félre értettél.
Én a szegények gyerekvállalását sem támogatom.Sőt.
Senkinek nem szabadna 1-2 gyereknél többen csinálni,mert nincs is elég munkahely.
Az meg más kérdés,ami engem érdekel(tudom sokakakat nem),hogy romboljuk a Földet.
Nyugaton legalább egyenlőbbek az emberek.De keleten hatalmas nagy gondok lesznek,ha sok szegény lesz és közvetlen mellettük csak a gazdagok maradnak.Eltűnik a középréteg teljesen.
Jó hát a semmittevő gazdag sem hasznos tagja a társadalomnak.
Rengetegen csak felélik a vagyonukat.
Ha meg nincs akkora,arra törekednek,hogy egyszer elérjék azt a szintet mikor már nem kell tenniük semmit.
Ebben egyetértek.
De még sem ezt teszik.
Mégis a szegényeket arra akarják ösztönözni,hogy szapordojanak a semmire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!