Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Szerintetek az nem gáz hogy...

Szerintetek az nem gáz hogy mi Magyarok Trianon miatt picsogunk, de a holokausztról inkább nem is beszélnénk?

Figyelt kérdés

Mindkettő idejétmúlt, mégis sokan úgy gondolják trianon mai napig "aktuális" de a holokauszt már olyan rég volt hogy el kellene felejteni.

Nem tűnik logikusnak ez a kettős mérce.

Mindkettő egyformán fontos, hisz mindkettőben Magyarjaink haltak, s családjaink szakadtak szét!

2014. ápr. 14. 15:05
1 2 3 4 5 6
 41/51 A kérdező kommentje:

Ki tartott vissza hogy Magyarországra gyere?

Az én felmenőim is kint rekedtek, és visszajöttek, semmi akadálya nem volt hogy változtasson aki akar.

2014. máj. 21. 17:02
 42/51 A kérdező kommentje:

mind te, mind a gyerekeid, unokáid jöhetnétek, orbánunk a választás előtt egyébként is nagyon hangoztatta hogy még állampolgárságot is ad 1-1 szavazatért, adómentességet is (amit mi fizetnénk) stb.

--- A holokauszt csak azért sem zárult le, mert bár van egy országuk, amit viszont mai napig támadnak, de tévedés ha azt hiszed ott a Magyar zsidóság van, sokkal inkább az Amerikai.

A Magyar zsidóság nagy részét szó szerint lemészárolták, nekik már nincsenek gyerekeik és unokáik akik haza szeretnének jönni.

Nagy szerencse volt azoknak akik ki tudtak menekülni időben.

Cseppet sem szabadna kevesebb joggal rendelkezniük mint a Trianonosoknak.

Ez messze nem zárult le, a halott az halott, a rossz körülmények között élő pedig élő.

Tedd fel magadnak a kérdést, halni jobb, vagy rossz körülmények között élni, és tudni hogy ha nehezen is de van kiút?

Vajon lezártnak tekinthető csak mert halottak, csak mert a gyerekeket kénytelenek voltak kimenekíteni egy másik országba, akik a szüleiket hátrahagyva kellett feledjék szülőhazájuk?

Hazád neked is van, gyere haza, senki nem akadályoz...

u.i.

Egyébként ha valakit azért sajnálnánk vagy nem sajnálnánk mert nincs hatással az életünkre, akkor én most szarjam le a Trianonnal elszakadtakat mert bár a szüleimnek volt köze hozzá de nekem nem?

Nem fogom ezt tenni, ahogy a Zsidósággal sem, mert nem attól függ hogy 204-ben érint-e vagy nem, nekem ugyan annyi lesz a kenyér és a tej ha te itt vagy, mint ha külföldön (kivéve ha én fizetem a te munkanélküliséged is)

Egyik sem kevesebb a másiknál, egyik sem több a másiknál!

2014. máj. 21. 17:15
 43/51 anonim ***** válasza:
75%
Nagyon butus vagy kérdező! Én nem magyarázok neked semmit. Gyere próbáld meg, és utána majd megtudod. II. vh után is mikor vissza csatoltak bennünket ismét Szerbiához. A szerb partizánok tömegesen lőtték a Tiszába az értelmiségieket, papokat.(erről mai napig nem igazán beszélnek az emberek) - Akkor kérünk mi is kárpótlást.- (csak próbáltam kicsit komikus lenni). Nem kérünk mi semmilyen kárpótlást, csak annyit hogy nemzetiségünk, vallásunk miatt ne legyünk lenézve, kiközösítve.
2014. jún. 1. 15:25
 44/51 anonim ***** válasza:
77%

Ki tartott vissza hogy Magyarországra gyere?

Egyrészt az tart vissza, hogy itt járok iskolába, másrészt pedig az, hogy itt vannak a gyökereim. Ebben a faluban éltek és boldogultak évszázadokon át az őseim, itt teremtettek generációkon keresztül egy kis mini vagyont azért, hogy a leszármazottjaiknak jobb életet biztosítsanak, hogy ne legyenek földönfutók, megalapozzák valamivel az életüket. Ez a kis föld most a szüleimé - ez jelenti a jövedelemforrásunkat, nem mondhatnak le róla. És hidd el, nem könnyű lemondani és félredobni, mindazt, amiért az őseink küzdöttek. Élhettek volna sokkal kényelmesebb életet, ha nem vettek volna helyette inkább földet azzal a céllal, hogy a gyermekeiknek már könnyebb élete legyen, mint nekik volt. Az ősök iránti tiszteletből sem hagynám itt szívesen ezt az országot. Nekik sem volt könnyű életük. A dédapám a 2. világháború után amikor visszacsatolták Vajdaságot Szerbiához egy napot állt a községháza fala mellett, arra várva hogy lelőjék. Végül a dédmamámnak hála elengedték, de egyedül csak őt! Az összes többi embert kivégezték aki ott volt, csak ő élte túl. És kitartottak! Rengeteg magyar ember kitartott. Mert ha nem tartunk itt ki, akkor azzal lemondunk a saját földünkről. Lemondunk a temetőinkről, ahol a nagyapáink nyugszanak, ráadásul olyan nép javára mondunk le, akik a temetőink helyén szemétdombot létesítenek (lásd Csúrogot). Nem akarjuk megengedni, hogy kitúrjanak bennünket a saját hazánkból, a jogos örökségünkből. Ezért kitartunk és abban bízunk, jön majd egyszer szebb idő a magyarságra.

De mindezek ellenére, foglalkoztat a gondolat, hogy Magyarországra költözzek. Hidd el, nagyon meg kellett küzdenem azért, hogy képes legyek itt, ebben az országban szerb nyelven befejezni az egyetemet. Nem mehettem Magyarországra egyetemre, mert nem tudták volna a szüleim fizetni. Itt vannak ismerőseim, ennek az országnak a rendszerét ismerem. De mindezek ellenére, gondolkodom azon, hogy Magyarországra költözzek. Nagyon fájna, ha fel kellene adnom az egész eddigi életemet, mindent amiért életem során küzdöttem, itt kellene hagynom a szeretteimet, de ha tovább romlik a helyzet ebben az országban, kénytelen leszek elköltözni. Egyre inkább úgy tűnik, nincs jövő ebben az országban. De kérdező tudd!! Minden magyar ember aki itt marad hős és igaz magyar!

2014. jún. 2. 17:21
 45/51 A kérdező kommentje:

# 44

Iskola MO-on is van, itt is járhatsz, a gyökereid meg akkor voltak gyökerek mikor arra panaszkodnak hogy nem MO-on vannak de ott maradtak, ergó saját hibájukból adott egy szituáció ami miatt panaszkodnak.

Te is jöhetnél, de megkeseríted a gyerekeid életét és majd ők is mondhatják hogy ej igen, itt tanulok meg itt voltak a gyökereim, ne siránkozzatok, változtassatok...

Ha annyira fontos neked Magyarország, nos ha nem magadért, gyere haza a gyerekeidért hogy ne kelljen nekik is ugyan azon panaszkodni mint neked most, oldd meg és ne a sűlt galambot várd a szádba, és ne feledd el, a gyökereid említed, de a gyerekeidnek és unokáidnak te leszel a gyökerei...

2014. aug. 5. 12:24
 46/51 anonim ***** válasza:
Mert Trianon a magyarok tragediaja, a holokauszt meg a zsidoke.
2015. jan. 13. 08:57
 47/51 A kérdező kommentje:

# 46

Szóval...a te értelmezésedben

ha Magyarok ezreit-tízezreit-millióit

gyilkolják meg más országok területein akkor csak a mi tragédiánk???

Ez azért elég gyerekes felfogás!

Véleményem szerint ha ember öl embert az az egész világ tragédiája kell legyen,

nem csak annak a nemzetnek akinek tagjai számára.

Mert ez bizony az ember embertelensége.

Intelligens ember nem emel kezet embertársára

és elítéli ha embertársa bárkire kezet emel.

Ha ember embert öl, az tragédia, és nem azért mert a mi országunk, népünk tagja, hanem azért mert EMBER

Ugyan az a hús és vér mint mi vagyunk!

2015. jan. 13. 09:57
 48/51 anonim ***** válasza:
68%
Trianon a mi bajunk, a holokauszt a zsidóké.
2015. jan. 15. 20:47
 49/51 A kérdező kommentje:

Magyarországon történt mindkettő, Magyar állampolgárokkal!

Elvileg minden a miénk ami Magyar...

2015. jan. 19. 13:35
 50/51 anonim ***** válasza:
63%

Nem gáz.

És az utóbbiról is mindig beszélnek így nem értem a hisztériádat.

2015. jan. 26. 09:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!