Szerintetek az nem gáz hogy mi Magyarok Trianon miatt picsogunk, de a holokausztról inkább nem is beszélnénk?
Mindkettő idejétmúlt, mégis sokan úgy gondolják trianon mai napig "aktuális" de a holokauszt már olyan rég volt hogy el kellene felejteni.
Nem tűnik logikusnak ez a kettős mérce.
Mindkettő egyformán fontos, hisz mindkettőben Magyarjaink haltak, s családjaink szakadtak szét!
Kedves Kérdező!
Először is légy szíves, tedd fel saját magadnak a kérdést, és válaszolj rá őszintén magadnak, hogy mit éreznél és hogyan reagálnál te és sokan mások abban az esetben, ha valaki ugyanezt a kérdést fordítva tenné fel egy ilyen fórumon, az általad leírt "picsogunk" szót használva.
Ha pedig arra törekszel, és úgy tartod igazságosnak, hogy te magad, és mások a halálos áldozatok számának arányában szenteljenek figyelmet a XX. században elkövetett történelmi bűnökről való megemlékezésre, akkor ajánlom a figyelmedbe a "Kommunizmus fekete könyve", illetve a "Népirtások a XX. században" című könyveket.
Ép lelkű embernek mind a kettő rettenetesen nehéz olvasmány.
# 21
Kedves 21!
Attól még hogy dobálózol itt más, szintén komoly gyilkosságokkal, ami nem is kapcsolódik a kérdéshez, azaz sem Trianon sem Holokauszt sorába, ez/ezek a fent említett esetek cseppet sem válnak kevésbé fontossá.
Kedves Kérdező!
1) Nem "dobálóztam" semmivel, csak felhívtam valamire a figyelmedet.
2) Azok a XX. századi tragédiák és történelmi bűnök, amikre utalást tettem, nem "gyilkosságok" voltak, hanem tömegmészárlások, etnikai tisztogatások és faji alapon elkövetett népirtások.
3) Lehet, hogy nincs igazam, de én nagyon szokatlan szóválasztásnak érzem részedről a "becsüljük" szót abban a szövegösszefüggésben, hogy "kevesebbre becsüljük a holokausztot mint bármely másik népirtást".
Ez nyilván csak egy nem túl szerencsés megfogalmazás részedről, és mindenki számára egyértelmű, hogy nem úgy értetted, hogy "becsülni" kéne.
4) Ha valóban úgy gondolod, hogy kevesebb figyelmet szentelünk a holokausztról való megemlékezésre, mint "bármely másik" népirtásról való megemlékezésre, és szeretnél tárgyilagosan látni ebben a kérdésben, akkor légy szíves járj utána, hogy a középiskolai történelem tankönyvekben azok közül a XX. században elkövetett etnikai alapú népirtások közül, amelyek legalább annyi, vagy még több halálos áldozatot követeltek, mint a holokauszt, hánynak szentelnek legalább egyetlen sornyi figyelmet, hányról hallanak a diákok legalább említés szinten.
Pedig, mint Te írod, "ezt nem szabadna, ahol emberek halnak meg, az egyformán súlyos".
5) Végül, de nem utolsó sorban, volt egy olyan sejtésem, hogy nem fogsz reagálni az első mondatomban megfogalmazott felvetésre.
"a világtörténelem legnagyobb mészárlását a tatárjárás eredményezte"
Hmm ... biztos? Számszerint hányat? Mert az 1. vh ( nem Trianon , a háború ) számlája 661.000 magyar . ( + 743.000, 734,000 hadifogoly ).
Kedves # 24!
Én tényleg igyexem kupálódni, kérlek, segíts nekem!
Melyek azok a XX. századi népirtások, amelyek amelyek legalább annyi, vagy még több halálos áldozatot követeltek, mint a holokauszt?
Tehát azok, melyeknek során egy népnek több, mint harmad részét meggyilkolták. Légyszi sorold el, hogy tudjam!
( A hutu - tuszi, stb-t ne, mert az egyáltalán nincs, nem volt elhallgatva. Viszont onnan nem kevesen menekültek - egyebek között - Izraelbe. )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!