Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Szerintetek az nem gáz hogy...

Szerintetek az nem gáz hogy mi Magyarok Trianon miatt picsogunk, de a holokausztról inkább nem is beszélnénk?

Figyelt kérdés

Mindkettő idejétmúlt, mégis sokan úgy gondolják trianon mai napig "aktuális" de a holokauszt már olyan rég volt hogy el kellene felejteni.

Nem tűnik logikusnak ez a kettős mérce.

Mindkettő egyformán fontos, hisz mindkettőben Magyarjaink haltak, s családjaink szakadtak szét!

2014. ápr. 14. 15:05
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
100%

Kedves # 30!

Nem szeretnélek megbántani, de te csak elolvastad, vagy értetted is, amit a 28. hozzászóló írt?

2014. máj. 8. 20:36
 32/51 anonim ***** válasza:
39%

# 31 olvastam és értettem, és válaszoltam is hogy sokan nem így látják mint ő, példa a rokonságom.

az pedig hogy hazajönnek és nem úgy kezelik őket, ilyesmivel még nem találkozott tudtommal egyikőjük sem, édesanyám sem. Ha szeretnének, lehetnének állampolgárok, kijöhetnének az úgymond "elnyomásból", senki nem akadályozza hogy úgymond "hazajöjjenek"

egyébként pedig az hogy ők mit őriznek, az mindenkinek az egyéni dolga, én is tarthatnám a kubai szokásokat, attól még Magyar lennék, hacsak nem felveszem az állampolgárságot.

Végül

Minek mennél olyan helyre ahol nem fogadnak szívesen, ahol nem várna oda nem megyek, józan paraszti ész.

Az meg a másik hogy azok közül már igencsak kevesen vannak akik akkor éltek mikor elcsatolták a területeket, a leszármazottaik pedig ne szájkaratézzanak, szerezzenek Magyar állampolgárságot ha kell nekik, orbán szavazatért egyébként is ingyen osztogatja, nagyszüleim is édesanyámmal anno 30 valahány éve, akinek nagyon kell valami az megoldja.

u.i. az elcsatolt területeken a Magyarok éltek, a holokausztban meghaltak, szerintem még mindig jobb távol az otthontól élni, mint nem élni, ki-ki döntse el szerinte élni jobb vagy halni?!?!?

2014. máj. 9. 11:57
 33/51 anonim ***** válasza:
Elég beteg vagy te,de semmi gond. Nem tudom te mit szólnál ehhez a helyzethez amiben mink élünk. Nem mondom borzasztóan rossz,de akkor is szívesebben élnék a saját népem közt, mind egy másik nép között. Én ide születtem, szüleim, nagyszüleim, mind az összes felmenőm itt élt mivel ez Magyarország része volt 1920-ig.
2014. máj. 9. 13:20
 34/51 anonim ***** válasza:
Én voltam olyan helyzetben hogy leszerbeztek.Saját bőrömön tapasztaltam!
2014. máj. 9. 13:53
 35/51 anonim ***** válasza:
És jut eszembe mi az hogy a saját dolguk hogy mit őriznek? Szerinted az nem szép dolog hogy őrizzük a kultúránkat,magyarságunkat? Talán jobb lett volna ha beopvadunk a szerbek közé?!
2014. máj. 9. 22:53
 36/51 Macungo ***** válasza:
62%

"Benes-dekrétumok nyomán megszűnt a magyarság túlnyomó többségének állampolgársága, s vagyonukat is elkobozták, továbbá kitelepítették őket otthonaikból. - See more at: [link]

Ez a törvény a mai napig él Szlovákiában és Cseheknél.

Az a különbség a két esemény között, hogy a holokauszt kimondott, megbeszélt és kibeszélt bűn, illetve kárpótlásokat kapnak a mai napig még az utódok is nem beszélve a kapott országról.

A Trianon ezzel szemben semmiség jogos büntetés az utódok is szenvednek miatta örökké. Az ország soha nem fog felálni, abból a diktátumból sem gazdaságilag, sem a nemzetérzés terén. Nem beszélve arról, hogy örökké bűnösnek bélyegezve élünk olyan valamiért amit valójában a győztesek mondtak ki, nem beszélve arról, hogy már nem is élnek akik esetleg részt vettek benne. A háborút nem mi robbantottuk ki, hanem a monarchia, mely magával rántotta az országot. Így nézve az osztrákok kára és a mi kárunk összehasonlíthatatlan, irreálisan magas és érthetetlen.

Sok magyar szenvedett és halt meg Trianon nyomán lettek kisemmizve gettósítva kitéve kénye kedvére azon népeknek akikhez csatolták őket. A mai napig megkülönböztetve élnek, nem beszélhetik anyanyelvüket, nem lehet kettős állampolgárságuk és sorolhatnám a mai napig tartó megkülönböztetéseket..

Hiába mondják a zsidók semmilyen hátrányt nem élveznek sehol Európában sőt. Nekik már nincs miért "picsogni" mindent megkaptak elismerték szenvedéseiket, kárpótolták őket, és ma már nyoma sincs megkülönböztetésüknek. Bárki bármit mond a tény az, hogy semmi hátrányt nem szenvednek el...

Trianon ezzel szemben ki nem mondott, meg nem gyászolt, fel nem tárt, és igen is igazságtalan eljárás volt. Kárpótlásnak nyoma se lehetősége nincs.. Nem csak az országot csonkították meg hanem a magyar nemzetet aki azóta sem találja önmagát, identitását és a kapcsolatot az összetartozás érzését saját magával. Persze ehhez komolyan hozzájárult a szocializmus is.. És a második világháború bűntudatkeltése is.. Bár ez volt szinte az egyetlen ország Svédországtól, Hollandián át, Szerbiáig és Ukrajnáig ahol egy darab megsemmisítő vagy gyűjtőtábor sem volt.

Jönnek azzal, hogy a zsidó törvények, hát igen, de abba nem halt bele senki, viszont évekig megmentette a hazai zsidók életét.

Amíg lehetett védtük őket, majd jött a kitelepítés és a nyilasok amiért bizony bűnösök vagyunk, de akkor bűnös minden ország, hogy valahogy eljutottak azok a Zsidók egész Európából Auswichba meg mindenhova..

A Franciáknál is saját kormányuk gyűjtötte össze a Francia zsidókat, de nem halljuk, hogy még mindig kárpótlást fizettek és kitoloncolták őket átadva a náciknak Németországban.

És hogyhogy, nincs kárpótlás a kommunizmus áldozatainak amely legalább kétszer annyi ember halálát okozta mint az egész II. világháború.. Nem beszélve a diktatúra okozta szenvedésről..

Lehet ilyen kérdést fel tenni, de látnod kell, hogy bár előre kell tekintenünk, a szenvedéseid nagy részét az okozza, hogy nincsenek bányák, ipar, akár kimaradtunk a hegyek nyújtotta turizmus bevételeiből, évszázados visszavetés és olyan sem az országnak amit soha nem hever talán ki.

A lényeg, hogy Trianon nélkül nem itt tartanánk sem mi sem TE..

2014. máj. 18. 20:18
 37/51 Macungo ***** válasza:

Az előzőekhez írva, hamár megkérdezted ki hogy van vele. Én inkább meghalok minthogy én és ötöd íziglen a szép unokáim is szenvedésre, megaláztatásra és éhezésre legyenek ítélve..

Mert ugye a zsidóknál nem megy ez végig az utódokon...

2014. máj. 18. 20:25
 38/51 Macungo ***** válasza:

Nem tudom ki hogy van vele,- csak gyerekesek válaszát várom-

ha megkérdeznék, hogy most hozd meg a legnagyobb áldozatot ami a halálodat jelenti, de a gyermeked és az ő gyermekei már biztosan boldogan, szabadan, büszkén és jólétben élhetnek majd, mit választanál??

A nyomorúságos életet, vagy a jövő nemzedékeiért elszenvedett, büszke halált. Bár tudom, hogy sokan előtte sokat szenvedtek mire meghaltak. Bár én éheztem már gyerekként éveket, és sok értéket kaptam ettől a tapasztalattól..

És féltettem az életemet is már, de ez is sok boldogságot, hozott abban, hogy értékelni tudjam azt a szerény életet amit élhetek, békében nyugalomban a saját gyermekemmel és munkámmal megszerzett kis értékeimmel..

2014. máj. 18. 20:34
 39/51 anonim ***** válasza:
35%
Beszélhetünk róla, de azért hadd ne sirssak már olyan népeket akik évezredeken át irtották a magyart.
2014. máj. 18. 22:18
 40/51 anonim ***** válasza:
100%

Egyaltalan nem erzem Trianont idejetmultnak. Trianon miatt Vajdasagban szuletnem es nem Magyarorszagon, szerbul kell egyetemre jarnom, a falumat folyamatosan telepitik be bosnyakokokkal, akik lusta, buta, primitiv emberek, stb... A szerbeknek nem olyan az erkolcsi erzekuk mint nekunk magyaroknak. Az o szemukben egy szerb haborus bunos (pl. Arkan), aki civileket meszarolt le ezrevel, az hos! Gavrilo Principnek is szobrot allitottak Vajdasagban. Nekem igenis faj az, hogy igy kell elnem, ilyen emberek kozott egy igazsagtalan hatarmodositas miatt. Teljes szivukbol gyulolnek bennunket a szerbek es ezzel egyutt kell elni nap mint nap. Magyarveresek, a kozszferaban egyaltalan nem reszaranyos a foglalkoztatottsag a nemzetisegeket illetoen... A magyar csoporttarsaimmal egyutt tobbszor meg lettunk alazva az egyetemen is csupan azert mert magyarok/katolikusok vagyunk. Ugyan ez igaz Erdelyre, Karpataljara es a Felvidekre is. Rengeteg magyar ember eletere van nap mint nap negativ hatassal Trianon - nem multa idejet, mivel mi meg elunk! Raadasul a mi gyerekunk, unokank is ettol fog szenvedni.

A holokausztrol pedig nekem az a velemenyem, hogy szomoru, hogy megtortent, de az mar lezarult. A zsidok kiharcoltak maguknak egy orszagot (Izraelt), ok kepezik a vilag elitjet, nem erzem ugy, hogy jelen pillanatban sajnalni kellene oket, vagy hogy annyira hatassal lenne 2014-ben az eletukre.

2014. máj. 20. 03:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!