Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Szerintetek az nem gáz hogy...

Szerintetek az nem gáz hogy mi Magyarok Trianon miatt picsogunk, de a holokausztról inkább nem is beszélnénk?

Figyelt kérdés

Mindkettő idejétmúlt, mégis sokan úgy gondolják trianon mai napig "aktuális" de a holokauszt már olyan rég volt hogy el kellene felejteni.

Nem tűnik logikusnak ez a kettős mérce.

Mindkettő egyformán fontos, hisz mindkettőben Magyarjaink haltak, s családjaink szakadtak szét!

2014. ápr. 14. 15:05
1 2 3 4 5 6
 11/51 A kérdező kommentje:

# 12/

Az országot jogosan csonkították meg olyan szempontból hogy mi bizony rossz oldalt támogattunk, lett volna lehetőségünk nem a németek mellé állni.

Valamint az akkori vezetőség is mondhatott volna NEM-et, csökkenthette volna a veszteségeket, mégsem tette, szó nélkül elfogadta és aláírta.

2014. ápr. 14. 16:26
 12/51 A kérdező kommentje:

nekem nem nyomják le minden nap, ki tudom kapcsolni a TV-t, rádiót ha úgy érzem ;)

Azok a Zsidók is épp annyira voltak Magyarok mint te vagy én, itt születtek és éltek, vagy te azt hiszed tisztább vérű Magyar vagy mint ők? Javaslom nézz utána III. Béla betelepítésének, vagy akár az összes többinek amikor MO népessége szinte teljesen kihalt és külhoniakat hívtak be a gazdaság fellendítésére, nehogy már azt higgye bárki hogy még van bennünk a honfoglalás kori Magyarokból.

De ha bizonyítékokról beszélünk, arra gondolom szintúgy nincs bizonyítékod hogy nem volt népirtás, plusz gondolom szerinted minden ami fennmaradt hamisítvány amit persze a Zsidók csináltak unalmukban.

u.i. az EU lényege épp az hogy valamennyire egységessé váljon Európa, és ne számítsanak többé a határok, értve itt Erdély is.

2014. ápr. 14. 16:37
 13/51 A kérdező kommentje:

# 9/

A személyeskedést, anyázást abba lehet hagyni, nem kultúr-emberhez méltó

2014. ápr. 14. 16:45
 14/51 anonim ***** válasza:
100%

"Az országot jogosan csonkították meg olyan szempontból hogy mi bizony rossz oldalt támogattunk, lett volna lehetőségünk nem a németek mellé állni."

Elvesztettük a háborút, lehet arról beszélni, hogy mennyiben jogos ilyenkor egy vesztessel szemben alkalmazott szankció. De itt nem is erről van szó. Úgy kerültek magyarok milliószámra idegen és ellenséges ország területére, hogy nem kérdezték meg erről őket. A jogfosztás már a háború után történt és folytatódik napjainkig. Még a velünk együtt vesztes Ausztria is kapott területeket.

Arra ma már nyilván nincs esély, hogy Trianont visszacsináljuk, de a problémák nem oldódtak meg. Azokat a jogokat nem kapták meg tíz év EU tagság alatt sem a határon túliak, amelyek számtalan más (baszkok, katalánok, wales - iek, dél - tiroliak, stb. ) európai kisebbségnek természetes ma már. Aki pedig Magyarországon ezt felveti, az meg minimum "magyarkodó", "irredenta" stb. Ez a baj.

2014. ápr. 14. 16:52
 15/51 anonim ***** válasza:
19%
Hogy én már mennyire unom mindkettőt...
2014. ápr. 14. 17:00
 16/51 A kérdező kommentje:

# 15/

az akkori Magyar vezetőségnek kényelmesebb volt aláírni a szerződést mint az ország érdekeit védeni, ezért csak ők a felelősek és az ország aki a maga élére állította, nem más.

Az osztrákok nem fogadták el hanem egyezkedtek, ők nyertek rajta, mi barmoltuk el magunknak nem más

2014. ápr. 14. 17:09
 17/51 anonim ***** válasza:
28%

"Neked nem nyomják le minden nap, vagy minden másnap a "holokauszt (törv. védve)" maszlagot a torkodon?! Nem tartanak évente 3-4 holokauszt emléknapot? Komolyan, te hol élsz? "

Hát én nekem például nem, bár ha nem olvasnál annyi kuruc.info-t lehet kevesebbet hallanál te is róla mert ott tényleg minden másnap van egy holokausztos cikk.

"Azon kívül nem magyarjaink haltak meg ott, hanem zsidók. Vagy vallás, vagy származás alapján. Az már csak hab a tortán, hogy semmilyen kézzelfogható bizonyíték nincsen arra, hogy bármiféle tervszerű népirtás történt volna bárhol a világon akkoriban, 6 millió zsidó pedig nem élt a III. Birodalom legnagyobb kiterjedése idején sem a birodalom területén. Nice try... "

A világon a neológ zsidóság hungarikumnak számított. A neológ zsidóságnak a lényege h a vallást vissza szorítják csak a zsinagógákba és ott gyakorolják, de rendes életüket nem befolyásolja folyamatosan a vallás (lsd öltözködés). Ezek a zsidók szinte asszimilálódtak a magyarsággal, ők is egyenrangú magyarnak tartották magukat, sőt sok már még a vallását se gyakorolta. Azt mondani h ők nem voltak magyarok a tudatlanságodat bizonyítja. Arról pedig h erről nincsenek bizonyítékok, hát nem tudok mit mondani. Mi az h nincs? Hova tűntek akkor azok az emberek? Nekem ne gyere ilyen hülyeséggel. Szerinted a náci perekben nem vallottak a nácik? Hát, de.

"Nem mellesleg a szovjet gulágokban 60.000.000 ember halt meg, akikről sem a jobb, sem a bal, se senki nem beszél. "

Nem tudom én mint ha nem olyan rég hallottam volna pont ilyen megemlékezésről, de hát te tudod.

"Az amerikaiak deportálták és táborba zárták a japánokat a háború idején. "

Így van ez tény h az amerikai japánokat biztonsági okokból mivel Japán ellensége volt táborokba zárták, de ezek körül 1-et sem éheztettek, kínoztak, vagy öltek meg. Nem dolgoztatták őket, csak táborban voltak. Természetesen a amerikai japánok a táborokban felajánlották segítségüket és hűségüket Amerika iránt megmutatták mert tolmácsként rádiósként alkalmazták őket.

"Az angol-búr háborúban pedig az angolok halálra éheztették a táboraikban a búrokat /egyebek mellett/.

Amerikában egész rasszokat irtottak ki, gondolok itt az indiánokra.

Indiában az angol gyarmatosítók tönkretették az országot és éhezésbe taszították (szipojlázadás).

Azon kívül arányaiban a világtörténelem legnagyobb mészárlását a tatárjárás eredményezte, amiről szintén nem beszél senki... "régen volt"? :) "

Káin meg megölte Ábelt most akkor ezen is fel kéne háborodnom? Magyarok mikor bejöttek ide hány lakost öltek meg akik a kárpátmedencében éltek előttünk?

Voltak korok mikor ezek "természetesek" voltak, de 1940-1944 már a modern emberi világ volt ahol ilyet megtenni nagy barbárságra utalt.

2014. ápr. 14. 18:43
 18/51 anonim ***** válasza:
100%
Előszöris: nem Magyar, hanem magyar. És nem Zsidó, hanem zsidó. Érdemes lenne fellapoznod a nyelvtankönyvet. Második: Trianon során a győztes nagyhatalmaknak az volt a céljuk, hogy ne erősödhessen meg Magyarország, és ne tudjon szövetséget kötni Austriával. Többek között ezért ellenezték 1920-ban IV. Károly visszatérését is. Másrészt a szomszédos államok kamu statisztikákat csináltak, amiben kevesebb számúnak tüntették fel a magyarokat a Kárpát-medencében, mint valójában. Emiatt is készült gróf Teleki Pál térképe. Másrészt pl. a Felvidék déli részén még mindig a magyarok vannnak többségben, Kárpátalja velünk határos területein stb. Szerintem a legtöbb ,,szélsőjobbosfasisztanáciturulmadarasgazfickó'' nem az összes terület visszacsatolását kérné, csak azokat, amelyekben még ma is többségben van a magyar. Ez így lenne fair szerintem.
2014. ápr. 14. 18:51
 19/51 anonim ***** válasza:
95%

"az akkori Magyar vezetőségnek kényelmesebb volt aláírni a szerződést mint az ország érdekeit védeni, ezért csak ők a felelősek és az ország aki a maga élére állította"

Hát igen, harcolhattunk volna, pl. mint a törökök, akik még a békeszerződésekkel is szembe mentek és nyertek. Jó, nekik volt egy Atatürkjük, nekünk meg egy Károlyink...

De mindegy is. Akár jogos volt, akár nem, szégyen, hogy ma sincsenek rendezve a határon túliak jogai.

A finnországi svédek aránya pl- összehasonlítható a szlovákiai magyarokéval. Finnországban a svéd HIVATALOS nyelv. Még parlamenti képviselő sem lehet aki nem tud svédül. Minden útjelző tábla kétnyelvű. Tudom, az más. Ami a magyart illetné, az mindig más.

'90 óta a másság tiszteletéről, a kisebbségek jogairól oktatnak minket. Csak épp a Trianonban önhibájukon külföldre került magyarokra nem vonatkozik semmi. Nincs megértés, nincs tolerancia, csak irredenta magyarkodás. És ezt magyar nyelven olvasva kell elviselni.

Nincsenek illúzióim, ha egyszer kihal a magyarság a Kárpát - medencében, azt is le fogják tagadni, hogy egykor létezett.

2014. ápr. 14. 18:54
 20/51 anonim ***** válasza:
60%

Azért ezen a "jogos" országdarabláson k.rv.ra megakadt a szemem!

Az nem volt azért még elég indok, hogy rengeteg magyart idegen országokhoz csatoljanak, kedves hungarofób kérdező!

2014. ápr. 14. 18:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!