Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért hőbörögnek a politikusok...

Miért hőbörögnek a politikusok lopásai, csalásai ellen olyanok, akik maguk is lopnak és csalnak a hétköznapi életben? Talán azért, mert nem ők tették meg?

Figyelt kérdés

A munkahelyemen is az ingyen használható poharak és bögrék nagyrésze "rejtélyes" módon eltűnt (nem cigányok a munkatársak, és nem is minimálbért kapnak), és pl. a szabadságkiírással való csalás se fehér holló.

Ha valaki egy pohárnak se tud ellenállni, vezető politikusi funkcióba nem adna pl. egy aláírást pár milliós kenőpénzért?

2008. júl. 15. 15:58
1 2 3 4 5 6
 51/54 anonim ***** válasza:
35%

komolyan ennyire sötét vagy? Mi az, hogy fizetne érte?

3 hónapig fizet néhány 10e forintot, majd még 15 napig (eddig ugyanis a munkáltató fizeti a táppénzt, utána az állam) párezret, majd megkapja 24 hónapon keresztül a 96.600 Ft-ot? Mi ez ha nem lopás?

2008. júl. 23. 16:08
 52/54 anonim ***** válasza:
100%

És Te tényleg ennyire sötét vagy?

Bocs, hogy ezt írom, csak viszonzom a stílust, ugyanis én azt hiszem normális hangnemben reagáltam a Te felvetésedre.

Szóval Te azt írod: "baszik adót és jáulékot fizetni", de ennek ellenére igényt tart a maximum GYED-re. Ez így nyilvánvalóan hülyeség, hiszen ha nem teljesíti bizonyos feltételeket (180 nap bizosítotti jogviszony), akkor eleve nem jár neki a GYED. tehát ha a Te szavaiddal baszna adót és járulékot fizetni, nem kapna GYED-et. Tehát muszáj neki fizetnie 180 napig, hogy jogosult legyen. Az már más kérdés, hogy 180 napot ír elő a törvény, ami alatt nyilván nem fizet be annyit mint akinek folyamatos munkaviszony van.

A táppénzt pedig lehet, hogy az állem fizeti, de vonnak belőle adót és járulékokat.

Összegezve: ha akarna sem tudna olyan nagy csalást elkövetni, hiszem MUSZÁJ fizetnie ha maximum GYED-et akar kapni. Ennyi.

És erre írtam, hogy azért ezt, ha mondjuk ügyeskedés is, ne hasonlítsuk már milliárdos sikkasztásokhoz.

De részemről lezártam, nem vitatkozom Veled, mert: 1.mindenkinek a hozzászólásából csak azt hallod ki amit Te akarsz. 2. ne haragidj, de nem bírom ezt a stílust. Téged minősít. Szerintem nem én viselkedek úgy mint aki sötét.

2008. júl. 23. 17:50
 53/54 anonim válasza:
100%

Hát a 2-vel előttem szólónak csak gratulálni tudok a világlátásához. Egy kismama (törvényesen) kapott gyedét, mégha ügyeskedés is és NEM LOPÁS (de nem értem, miért ne ügyeskedne, a gyerekéről van szó akinek talán biztosítani kéne az (anyagi) biztonságot), a milliárdosok milliárdos lopásához képest, (ami MÁR LOPÁS) súlyosabb bűnnek tartod.

Hát a te elméd tényleg csiszolatlan gyémánt. Mindenkit meggyőztél a ledönthetetlen érveiddel. Most már mindenkinek tiszta, mi a lopás: a kismamák gyede. A milliárdos sikkasztások pedig csak apró bűnök, melyekről egyébként is a választópolgárok tehetnek, akik mellesleg megérdemlik, hogy meglopják őket. Hát te tényleg tudsz valamit. Szerintem a politikusi pálya pont neked való! Szerintem még viszed valamire azokban a körökben.

2008. júl. 24. 14:50
 54/54 anonim ***** válasza:

Azért, mert őket senki nem vonja felelősségre amikor milliárdokat tüntetnek el, viszont ha te lopsz el egy szelet csokit a boltból, kettőtől nyolc év.

Komolyan, mik ezek a relációk??? Pár milliárd forintocska mitszámít, bezzeg egy szelet Kapucíner! Hát öszöszöszöszö...az főbenjáró bűn!

2011. ápr. 9. 16:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!