Miért hőbörögnek a politikusok lopásai, csalásai ellen olyanok, akik maguk is lopnak és csalnak a hétköznapi életben? Talán azért, mert nem ők tették meg?
A munkahelyemen is az ingyen használható poharak és bögrék nagyrésze "rejtélyes" módon eltűnt (nem cigányok a munkatársak, és nem is minimálbért kapnak), és pl. a szabadságkiírással való csalás se fehér holló.
Ha valaki egy pohárnak se tud ellenállni, vezető politikusi funkcióba nem adna pl. egy aláírást pár milliós kenőpénzért?
komolyan ennyire sötét vagy? Mi az, hogy fizetne érte?
3 hónapig fizet néhány 10e forintot, majd még 15 napig (eddig ugyanis a munkáltató fizeti a táppénzt, utána az állam) párezret, majd megkapja 24 hónapon keresztül a 96.600 Ft-ot? Mi ez ha nem lopás?
És Te tényleg ennyire sötét vagy?
Bocs, hogy ezt írom, csak viszonzom a stílust, ugyanis én azt hiszem normális hangnemben reagáltam a Te felvetésedre.
Szóval Te azt írod: "baszik adót és jáulékot fizetni", de ennek ellenére igényt tart a maximum GYED-re. Ez így nyilvánvalóan hülyeség, hiszen ha nem teljesíti bizonyos feltételeket (180 nap bizosítotti jogviszony), akkor eleve nem jár neki a GYED. tehát ha a Te szavaiddal baszna adót és járulékot fizetni, nem kapna GYED-et. Tehát muszáj neki fizetnie 180 napig, hogy jogosult legyen. Az már más kérdés, hogy 180 napot ír elő a törvény, ami alatt nyilván nem fizet be annyit mint akinek folyamatos munkaviszony van.
A táppénzt pedig lehet, hogy az állem fizeti, de vonnak belőle adót és járulékokat.
Összegezve: ha akarna sem tudna olyan nagy csalást elkövetni, hiszem MUSZÁJ fizetnie ha maximum GYED-et akar kapni. Ennyi.
És erre írtam, hogy azért ezt, ha mondjuk ügyeskedés is, ne hasonlítsuk már milliárdos sikkasztásokhoz.
De részemről lezártam, nem vitatkozom Veled, mert: 1.mindenkinek a hozzászólásából csak azt hallod ki amit Te akarsz. 2. ne haragidj, de nem bírom ezt a stílust. Téged minősít. Szerintem nem én viselkedek úgy mint aki sötét.
Hát a 2-vel előttem szólónak csak gratulálni tudok a világlátásához. Egy kismama (törvényesen) kapott gyedét, mégha ügyeskedés is és NEM LOPÁS (de nem értem, miért ne ügyeskedne, a gyerekéről van szó akinek talán biztosítani kéne az (anyagi) biztonságot), a milliárdosok milliárdos lopásához képest, (ami MÁR LOPÁS) súlyosabb bűnnek tartod.
Hát a te elméd tényleg csiszolatlan gyémánt. Mindenkit meggyőztél a ledönthetetlen érveiddel. Most már mindenkinek tiszta, mi a lopás: a kismamák gyede. A milliárdos sikkasztások pedig csak apró bűnök, melyekről egyébként is a választópolgárok tehetnek, akik mellesleg megérdemlik, hogy meglopják őket. Hát te tényleg tudsz valamit. Szerintem a politikusi pálya pont neked való! Szerintem még viszed valamire azokban a körökben.
Azért, mert őket senki nem vonja felelősségre amikor milliárdokat tüntetnek el, viszont ha te lopsz el egy szelet csokit a boltból, kettőtől nyolc év.
Komolyan, mik ezek a relációk??? Pár milliárd forintocska mitszámít, bezzeg egy szelet Kapucíner! Hát öszöszöszöszö...az főbenjáró bűn!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!