Miért hőbörögnek a politikusok lopásai, csalásai ellen olyanok, akik maguk is lopnak és csalnak a hétköznapi életben? Talán azért, mert nem ők tették meg?
A munkahelyemen is az ingyen használható poharak és bögrék nagyrésze "rejtélyes" módon eltűnt (nem cigányok a munkatársak, és nem is minimálbért kapnak), és pl. a szabadságkiírással való csalás se fehér holló.
Ha valaki egy pohárnak se tud ellenállni, vezető politikusi funkcióba nem adna pl. egy aláírást pár milliós kenőpénzért?
1. mi érdekes? hogy nincs? pedig sok ilyen van...
2. ja, persze. az örök kibúvó... zárt kör, nem juthat fel csak olyan, aki úgy viselkedik, mint ők. Jaj mi szegények, nem tehetünk semmit. jaj jaj jaj DUMADUMADUMADUMA klasszikus felelőség elhárítás tipikus esete.
3. Testvérem? hogy jön ide? neked testvéreid a politikusok? Egyébként meg a testvérét ismeri az ember, azért azt lehet tudni, hogy rábízható-e ennyi pénz vagy nem. A politikusok többséget sem elsőre választják meg, a legtöbben sokadszorra vannak ott. Egyébként meg igen. Az más kérdés, hogy valószínűleg szétütöm az arcát és megpróbálom behajtani rajta, de attól még én bíztam benne, ha nem sikerül a dolog, akkor az alapvetően az én hülyeségem, az én hibám. Én adtam neki lehetőséget. nem a szekrényemből emelte ki a pénzem, hanem én adtam oda neki...
4. továbbra sem látok más különbséget, mint a lehetőség, mert a mentalitás ugyanaz: "Ezért meg azért nekem jogom van elvenni..." Szerintem meg nincs.
5. próbáljuk ki. Ez az a megoldás, amit még sosem próbáltunk ki. Csak egyszer próbaképpen. Légyszilégyszilégyszi. Csak egyszer az életben. Ha nem jön be, akkor esküszöm én is odaállok a többi tolvaj közé. De egyszer az életben próbáljuk ki...
következőnek:
Tudod akkor lenne igazad, ha minden ciklusban teljesen új arcok lennének. De nem ez a helyzet. Allig van fluktuáció. Akkor meg miről beszélsz? Mit nem tudtunk? Hogy nincs más? Ja kérem, ha két rossz közül a (szerintünk) kisebbiket választjuk, akkor meg ne sírjon a szánk, mégiscsak tudtuk, hogy milyenek... csak belenyugodtunk.
Leülik-e? Nyilván nem, mert meg sem vádolják őket. Ki tehet róla? Ők vagy mi? Szerintem mi. Majd hülyék lesznek magukat vádolni. Akkor meg csak mi maradtuk... Mi meg nem teszünk semmit, csak sír a szánk. Mert az könnyebb.
A 40e-es nyugdíjas az vegytiszta demagógiga, remélem tudod. De most én is egy ilyennel válaszolok. Van ápolóotthon, van ingyenkonyha, van segély stb. De ha esetleg semmi lehetőség nincs, még mindíg van választás. Tolvajként élni, vagy becsületesen megdögleni...
Nem demagógia a nyugdíjas: csak példának írtam, hogy lehet erkölcsi különbség lopás és lopás között. Írhattam volna más példát is: gyilkosság és gyilkosság. Megtámadják egy anya gyerekét, az anya védelemből megöli a támadót. Egy bankrablás során a rabló hidegvérrel kivégez hat embert és elviszi a pénzt. Mind a kettő emberölés. Mégis van erkölcsi különbség. Pusztán példaként írtam: az indíték nem mindegy, és a mérték sem.
Teljesen igazad van abban, hogy nincs fluktuáció, és én abban sem vagyok biztos, hogy a kisebbik rosszat választották. Ez emberi butaság. De nem szabad eéfelejteni, hogy a választáskor nem áltak a választók rendelkezésére az igazság megítéléséhez szükséges adatok. Csak a kampányszöveg, amit voltak elég balgák elhinni, volt pannonpuma meg minden.
Bemész a boltba, a boltos azt mondja friss a hús, a pult mögül szépnek is látod. Megveszed, hazaviszed, kicsomagolod, de büdös. A Te felelősséged, vagy a boltosé, aki hazudott és rádsózta a szart?
Attól felmegy az agyvizem, hogy képesek voltak értelmes emberek megszavazni a politikuai vezetést, tényleg egyék meg amit főztek, meg mindenki tanuljon a saját hülyaségéből. De nem értem hogy tolhatod a felelősséget a kormányról ez emberekre.
Szerintem már sokan szeretnék visszacsinálni, és megváltoztatni az akkori döntésüket, de pillanatnyilag nem tehetnek semmit. Legfejjebb a következő választáskor. Vagy szerinted bemehet a kisember a rendőrségre, hogy azt mondja: "szeretném feljelenteni a miniszterlenököt".
ha hagyom magam átverni, akkor az is az én felelőségem. Nyilván nem teljesen, mert ha nem akarnának átverni, akkor nem is lennék átverve. Nyilván.
De kérdem én, hányszor kell téged átverni ahoz, hogy soha többet ne vásároljál ott? Mert engem csak egyszer.
Mi az, hogy legközelebb? Hányadik legközelebb lesz ez már? Félreértés ne essék, nem az előző és az azt megelőző választásról beszélek, hanem az összes eddigiről...
Egy gyenge-közepes inteligenciájú laborpatkány ennyiből már megtanulta volna, hogy ezekre nem szabad szavazni. Ez meg még midíg nem? Meddig véded még őket? Hány legközelebbet adsz még nekik amíg úgy döntesz, hogy ez már sok????
Emberi hülyeség? Igen az. Ez felmenti őket a felelőség alól? Szerintem nem! Megérdemlik? Hát hogyne! Van joguk sírni? Nincs!
Szóval a te filizófiád az, akit át lehet verni azt át kell verni? Szóval te hivatásos szélhámos vagy és röhögsz azokon a hülyéken akiket kihasználsz? A gyengékbe meg bele kell rúgni, mert az erősebb megteheti? Furcsa hozzáállás.
Főleg azon hangzatos erkölcsi beszédek után, amit azt hiszem te írtál nem sokkal ezelőtt.
Egyébként meg ne mondd, hogy 10millió ember megérdemli a sorsát amikor 1,5millió választotta meg őket. A választók közül is csak kb. fele. Úgyhogy nem kéne az összes állampolgárt egy kalap alá venni, hogy hülyék és megérdemlik.
Most bocs, de hogy érted, hogy "meddig védem még őket?" én azzal kezdtem vitatkozni, aki ezt írta: "politikusok miatt lenne ilyen az életszinvonal?
a kb. 4000 milliárdos feketegazdaság meg nem is számit igaz? Meg az sem, hogy tényleges SzJa fizető csupán 1,5 millió van az országban...vedd le a szemellenzőt és próbálj gondolkodni...", és úgy látom ő védi őket és nem én. Törjön le a kezem ha egyszer is védem a kormányt. :) Én azt mondom, hogy egy nagy baromság a választókra hárítani a felelősséget, főleg úgy, hogy nagyon jól mondja ez előttem szóló, nem az összes választópolgár valasztotta meg őket, hanem az összesből 1.5 millió ember. És azt is nagyon jól írja, hogy attól még hogy hülyék voltak és hagyták átverni magukat, attól még nem érdemlik meg, hogy át is verják őket. Persze, vitathatatlan, hogy az emberek felelőssége is, hogy kit választanak meg. De ez egy kisebb szelete a felelősségnek, hiszen tételezzük fel, hogy jóhiszeműen jártak el azok is, akik oda szavaztak, bár Isten látja lelkem nem értem őket, hogy miért tették.
És remélem, hogy ők sem fognak bemenni még egyszer abba a boltba ahol már átverték őket, hogy maradjunk a boltos példánál.
nézzétek meg ezt a kérdést:
http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-kerd..
nekem ettől nyílik ki a bicska a zsebemben, még jobban is, mint a politikusok lopásaitól.
Ez nem pofátlanság? Nem lopás? Baszik adót, járulékot fizetni, de a MXIMÁLIS GYEDre meg igényt tart? Milyen alapon? Ugyanúgy a rendes adófizetők zsebéből húzza ki a pénzt! Miért tennék különbséget? Miért?
Magyarázzátok meg!
azért mert közben meg azon hőbörög, hogy a politikusok ellopják a pénzét, meg neki jár az ingyenes egészségügy, meg az úniós bérek, meg támogatás, meg minden...
milyen jogon? Hogy van képe egyáltalán kinyitnia pofáját?
Most bocsi, a maximális Gyed-re igényt tartó hölgy ezt írja: "maximum bérre, ami után tudom, hogy sok a járulék, de fizetnénk magam után". Azaz FIZETNI szeretne maga után.Ezután táppénzre készül, amiből ugye szintén vonnak adót és járulékot. Tehát az áhított maximum Gyed előtt adót és járulékot kíván fizetni az én értelmezésem szerint. A maximum Gyed-re valószínűleg azért tart igényt, mert így kapna meg kb. havi hetvemezret, vagy ammyit se, ugyanis ennyi a maximum Gyed, nem százezrekről beszélünk. Az meg nem elképzelhető, hogy a lelkem fiatal, és mondjuk tanult, és ezidáig ezért nem volt bejelentett munkaviszonya? nem ötvenévesen szoktak szülni általában, tehát feltételezhetjük, hogy nem évtizedeket töltött bejelentett munkahely nélkül.
Szóval én azért ezt az esetet távolról sem hasonlítanám össze a politikusokkal meg az ők ügyeskedésével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!