Miért van az, hogy a háborúkban általában az erkölcsileg rosszabb fél győz?
"Háborúban van olyan, hogy erkölcsileg rosszabb fél???"
Egy háború általában úgy kezdődik, hogy valaki megtámad valakit. Akit megtámadnak, annak talán feltétel nélkül meg kellene adnia magát?
"Miért van az, hogy a háborúkban általában az erkölcsileg rosszabb fél győz?"
Aki erkölcsileg rosszabb, az általában kezdő elmebeteg. Előbb-utóbb ez a betegsége a higgadtságára és döntési képességeire is hatással van. Kevésbé átgondolt lépésekkel meg elég könnyű háborút veszíteni.
A történelmi tudatlanságodra nem reagálok. De arra igen, hogy tipikus magyar vagy, enyhén fasiszta, németpárti, a nyugat ellen és természetesen kommunistaellenes, annak ellenére, hogy azt sem tudod, eszik-e vagy isszák azt.
Amúgy tudsz egyetlen pontot mondani az erkölcseink közül, ami univerzális? Megsúgom: nem. Tehát: minden kornak és kultúrának megvan a maga erkölcse, amit az eltérő idők és kultúrák erkölcsei nem tudnak befogadni. Nincs rossz, nincs jó. Csak eltérő van.
Eltérő kultúra, ez jó.
Miért baj az, ha valaki német-, angol- vagy hollandpárti? És miért baj, ha valaki antikommunista? Ha valaki ellenzi 100 millió embert meggyilkolását? Elképesztő. Nem én vagyok a tudatlan, hanem az ilyenek. Ti azt hiszitek el, amit mindenkinek mondanak, én olvastam más dolgokat is.
"Ti azt hiszitek el, amit mindenkinek mondanak, én olvastam más dolgokat is."
Tipikus összeesküvés elmélet hívő vagy. Okosabbnak is hiszed magad az átlagnál. Pedig hidd el, butább vagy mint a többség...
"Miért baj az, ha valaki német-, angol- vagy hollandpárti?"
Hujujuj. Ne tereljünk, a németpártiságban egyértelmű szélsőjobboldaliság tükröződik, míg az angol,-vagy hollandpártiságban nem. Van különbség.
"És miért baj, ha valaki antikommunista? Ha valaki ellenzi 100 millió embert meggyilkolását?"
Remélem, akkor az egyház és a vallások ellenis ágálsz, hiszen több százmillió ember halála és nyomora szárad az egyházak kezén. Valamint, remélem antifasiszta is vagy, hiszen egy világháború robbant ki a széljobberek miatt.
"Nem én vagyok a tudatlan, hanem az ilyenek. Ti azt hiszitek el, amit mindenkinek mondanak, én olvastam más dolgokat is."
Persze, aki nem karlengető, az nyilván gondolkodni képtelen, primitív birka. Véletlenül sem a te uniformizált világképeddel van a baj, neeem.
És a Mein Kampf elolvasása nem ad túl széles látókört :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!