Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy a háborúkba...

Miért van az, hogy a háborúkban általában az erkölcsileg rosszabb fél győz?

Figyelt kérdés
Inkább nem kommentálom, mert sokan nem ismerik annyira a történelmet.

2013. nov. 16. 10:52
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
12%
Már feltetted ezt a kérdést. És még mindig buta vagy, senki sem fogja elismerni, hogy te sz-rtad a spanyol viaszt.
2013. nov. 16. 10:53
 2/42 A kérdező kommentje:
Még nem tettem fel a kérdést. Nem tartom magam nagyon okosnak, csak a többség nem foglalkozik bizonyos témákkal, így náluk sokkal többet tudok azokban.
2013. nov. 16. 11:02
 3/42 anonim ***** válasza:
88%
Háborúban van olyan, hogy erkölcsileg rosszabb fél???
2013. nov. 16. 11:02
 4/42 A kérdező kommentje:
Még a hivatalos történelemoktatás szerint is van - bár sok esetben az ellenkezője az igazság.
2013. nov. 16. 11:05
 5/42 anonim ***** válasza:
56%

"Háborúban van olyan, hogy erkölcsileg rosszabb fél???"

Egy háború általában úgy kezdődik, hogy valaki megtámad valakit. Akit megtámadnak, annak talán feltétel nélkül meg kellene adnia magát?

"Miért van az, hogy a háborúkban általában az erkölcsileg rosszabb fél győz?"

Aki erkölcsileg rosszabb, az általában kezdő elmebeteg. Előbb-utóbb ez a betegsége a higgadtságára és döntési képességeire is hatással van. Kevésbé átgondolt lépésekkel meg elég könnyű háborút veszíteni.

2013. nov. 16. 11:06
 6/42 A kérdező kommentje:
A világháborúkról nem írok, mert politikailag inkorrekt azt írni, hogy az első a német gazdaság erősödése miatt tört ki, akiket aljas módon megtámadták a túlerőben lévő szomszédaik - persze a gyarmatok és más gazdasági folyamatok is szerepet játszottak -, azt meg már főbenjáró bűn kijelenteni, hogy az normális, ha egy nép ezek után fellázad a rá mért kifizethetetlen háborús jóvátételek és területelvételek miatt. Tkp. sokszor győz az igazság is (pl. amerikai forradalom, szovjetek afganisztáni kalandja, francia-porosz háború, stb.), de összességében mintha a rosszabb fél dominálna. Lásd pl. kommunizmus befolyása.
2013. nov. 16. 11:17
 7/42 anonim ***** válasza:
82%

A történelmi tudatlanságodra nem reagálok. De arra igen, hogy tipikus magyar vagy, enyhén fasiszta, németpárti, a nyugat ellen és természetesen kommunistaellenes, annak ellenére, hogy azt sem tudod, eszik-e vagy isszák azt.

Amúgy tudsz egyetlen pontot mondani az erkölcseink közül, ami univerzális? Megsúgom: nem. Tehát: minden kornak és kultúrának megvan a maga erkölcse, amit az eltérő idők és kultúrák erkölcsei nem tudnak befogadni. Nincs rossz, nincs jó. Csak eltérő van.

2013. nov. 16. 11:32
 8/42 A kérdező kommentje:

Eltérő kultúra, ez jó.

Miért baj az, ha valaki német-, angol- vagy hollandpárti? És miért baj, ha valaki antikommunista? Ha valaki ellenzi 100 millió embert meggyilkolását? Elképesztő. Nem én vagyok a tudatlan, hanem az ilyenek. Ti azt hiszitek el, amit mindenkinek mondanak, én olvastam más dolgokat is.

2013. nov. 16. 11:53
 9/42 anonim ***** válasza:
90%

"Ti azt hiszitek el, amit mindenkinek mondanak, én olvastam más dolgokat is."

Tipikus összeesküvés elmélet hívő vagy. Okosabbnak is hiszed magad az átlagnál. Pedig hidd el, butább vagy mint a többség...

2013. nov. 16. 11:56
 10/42 anonim ***** válasza:
91%

"Miért baj az, ha valaki német-, angol- vagy hollandpárti?"

Hujujuj. Ne tereljünk, a németpártiságban egyértelmű szélsőjobboldaliság tükröződik, míg az angol,-vagy hollandpártiságban nem. Van különbség.

"És miért baj, ha valaki antikommunista? Ha valaki ellenzi 100 millió embert meggyilkolását?"

Remélem, akkor az egyház és a vallások ellenis ágálsz, hiszen több százmillió ember halála és nyomora szárad az egyházak kezén. Valamint, remélem antifasiszta is vagy, hiszen egy világháború robbant ki a széljobberek miatt.

"Nem én vagyok a tudatlan, hanem az ilyenek. Ti azt hiszitek el, amit mindenkinek mondanak, én olvastam más dolgokat is."

Persze, aki nem karlengető, az nyilván gondolkodni képtelen, primitív birka. Véletlenül sem a te uniformizált világképeddel van a baj, neeem.

És a Mein Kampf elolvasása nem ad túl széles látókört :)

2013. nov. 16. 12:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!