Magyarországon miért ciki a hazafiasság, nacionalizmus?
Szerintem a világ legtermészetesebb dolga, hogy az ember szereti a hazáját, a kultúráját , nyelvét.
Egyes körökben, viszont ez ciki.
Olvasgattam fórumokat és szörnyű dolgokat tapasztaltam:
"a magyar egy korcs aljanép"
"a magyarok velejéig romlottak"
És ehhez hasonlókat meg rosszabbakat olvastam
Kedvem támadt volna lekeverni nekik egy pofont.
Nem értem, hogy a saját népét, hogy nevezheti valaki így.
A szüleim is hazafiasak , az osztály ahova járok ott is, szinte mindenki hazafias.
itt nem veled van a gond. Hanem a "Nagy magyarok"-kal!
Ők Trinonoznak, cigányoznak, Szálas-it éltetik! Miért nem inkább István királyt? A himnusz első 2 sorát se tudják, viszont Német háborús dalokat annál inkább.
"Ahhoz képest a hazafiasság kérdésed előtt semmi másról sem beszélsz, csak hogy utálod a cigányokat :)"
Ti hoztátok elő a témát, én csak reagáltam rá és elmondtam a véleményemet.
Agyhalott egyének kisajátították az ősi magyar jelképeket, ill. összemosták olyan más egyéb szimbólumokkal amihez rengeteg negatív sztereotípia társul. A hazafiság jelentését pedig ledegradálták a saját szintjükre. Nekik köszönhető, hogy mára a hazafiság kifejezés összemosódott a rasszizmussal, pedig tudtommal a kettő nem jár kéz a kézben (már itt is belekezdtek egy páran, pedig semmi köze a hazafiassághoz).
Na, ezért ciki Magyarországon hazafinak lenni, mert egy agyhalott csürhéhez kötnek automatikusan az emberek.
Először is, felhozták itt a cigányokat és azt, hogy mi mekkora szemetek vagyunk, hogy megvetjük őket. A helyzet az, hogy a világon sehol nem szeretik őket, legalábbis azt a fajtát aki kimegy külföldre "dolgozni" aztán visszaküldik. Biztos rasszisták a külföldiek :S Viszont becsülöm azokat a cigányokat (azt a keveset) akiknek sikerült kinőniük a társadalom legaljáról. De ez nem változtat a tényen, hogy a cigányokkal baj van! Ezt nem a magyarok mondják, hanem a világon mindenki, aki találkozott velük. Angoloknál, franciáknál pl. már javában fosztogatnak és őket is kiakasztják. Pedig fejlett nyugatiak! :O
Másodszor, mi a bajotok a "vesszen trianon" jelszóval? Miért, talán jobb így természeti kincs és turisztikai célpont nélkül? Jó kicsinek és szegénynek lenni? Mert ez nagy részben trianon következménye. Szerintem az teljesen normális, ha valakinek még mindig fáj trianon, mert nem csak területet vesztettünk, hanem magyarokat is! Persze az utóbbit már nem lehet átérezni, mert nem sok ember áll közvetlen rokonságban a határon túli magyarokkal.
Harmadszor, nem "nagy magyarország", az kérem Magyarország. A mostani a csonka Magyarország. Mondhatjuk, hogy nézőpont kérdése, de akkor sem mindegy, mert mást sugall a 2 megnevezés.
Negyedszer, még mindig nem értem mi bajotok van a nacionalizmussal. Öltek embereket miatta? Na és? Minden ideológia alatt haltak már meg, nem is kevesen. A nagy demokráciában hazánk egyre csak hanyatlik. Mindenkinek szabad minden, de ha csúnyán nézel egy cigányra, már rasszistának vagy bélyegezve. Ez kell nektek? Ellenben amíg nacionalizmus volt fejlődtünk.
Ötödször, ti keveritek a kannásboros alkeszeket a hazafiassággal. Nektek elég ennyi, hogy elhatárolódjatok?! Akkor nem is vagytok hazafiak. Nem vállalnátok, mert égő. Ez aztán az érv. A nemzeti szimbólumokat meg nem lehet kisajátítani.
Tudom nyers volt a megfogalmazás, de forog a gyomrom az ilyen "hazafi lennék, de mivel skinhead béla is az ezért elhatárolódom" hozzáállástól. Viszont miközben itt háborgunk a rasszizmus miatt addig röhögve zsákmányolják ki az embereket, hamisítják a történelmünket, és verik a magyart mert magyar. Tulajdonképpen azt tesznek velünk amit akarnak és ti még mindig a rasszizmusnál vagytok leragadva? Szerintem ez a valódi probléma és néha kell egy ember/csoport aki odacsap, ha kell. Most nagyobb szükség van rá mint valaha.
Provokátorok csak kihozták azt a témát, amit akartak. cigányozni, mikor nem is erről szól a kérdés! Tessék már felnőni a színvonalra és megérteni azt ami a kérdésben és nem másról beszélni ...
Ha almáról beszélünk, akkor nem fogunk szilváról beszélni értsük már meg,hogy az egy másik gyümölcs!
"Szálas-it éltetik! Miért nem inkább István királyt? "
Mert Első Nemzetgyalázó Istvánt éltetni hazaárulás és épp olyan nemzetgyalázás mint az amit ő művelt.
"Ha egy millió roma mind bűnöző lenne, akkor tudjátok mi lenne itt?"
Pontosan az ami most van.
"Kérdés, hol itt a magyar vér?"
Bennem. Családunk évezredeken át megőrizte ősmagyar faját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!