Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi értelme a rasszizmusnak?

Mi értelme a rasszizmusnak?

Figyelt kérdés

2013. febr. 22. 16:38
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
35%

A kecske ugyanúgy rág, mint 1000 éve. Az evolúciót nem ilyen rövid időszakra kell nézni!

Az az élőlény a felsőbbrendű, amelyik önmagától, külső eszközök használata nélkül képes túlélni a természet viszontagságait. Az ember túl messzire távolodott a természettől, ezért nagyon gyenge és sérülékeny lett. Ez a civilizáció romboló hatása!

Egyébként ne gondold, hogy ha valaki egy kicsit elvontabb, mások számára nem olyan könnyen felfogható dolgot szeretne a leg egyszerűbben magyarázni akkor az biztos butuska!

2013. márc. 1. 10:06
 22/28 MZaX válasza:

Méghogy a kecske felsőbbrendű :))) Érdekes, mégis emberből van 8 milliárd :). Amúgy nem láttad még Bear Grylls -t túlélni eszközök nélkül? :)) Képzeld, még a kecskét is le tudja vadászni. Vagy ha ő nem (bár szerintem igen), ez akkor is lehetséges, szerintem még én is megoldanám. Amúgy az eszközhasználat volt a kulcsa a felsőbbrendűvé válásunknak. Nincs olyan állat, ami veszélyt jelentene rám. Amúgy ha engem és egy kecskét egy lakatlan szigetre ledobunk eszközök nélkül, szegény kecske elég hamar a gyomromban végezné... Mert találékonyabb vagyok némileg.

Felsőbbrendű kecske :)))))))

Ez lehet, hogy már nem kapcsolódik a rasszizmushoz, de mókás, hogy valaki úgy gondolja, egy cserebogár felsőbbrendű nála, mert eszköz nélkül túlél :)

2013. márc. 1. 10:48
 23/28 anonim válasza:
A rasszizmus hagyományos értelemben egyfajta megkülönböztetés, ezzel nincs is semmi baj. Ha viszont érték alapján különböztetjük meg a rasszokat az már komoly probléma, véleményem szerint a gyengeelméjűség egyik jele, ha valaki ilyet művel. Az induktív gondolkodás csődje, és az önhittség biztos nem kerüli el ezeket az embereket(?).
2013. márc. 1. 11:04
 24/28 anonim ***** válasza:
Valóban kényes téma, de én örülök a kérdésnek, mert szerintem beszélni kell róla. Az emberi fajt az ember rasszokra osztotta, külső, látható jegyek alapján: bőrszín, forma stb. Ők nem másik faj, ugyanolyan emberek vagyunk mind. A különbözőség abból adódik, hogy a Föld melyik részén éltek, és alkalmazkodtak az adott viszonyokhoz, éghajlathoz. (MEG KELL JEGYEZNEM, HOGY HA EGY EMBERNEK AZ ÉLETKILÁTÁSAI BESZŰKÜLNEK, A HELYZETE REMÉNYTELENNÉ VÁLIK, KÖNNYEBBEN TESZ OLYAN DOLGOKAT, AMELYEKET A TÖBBSÉG ELÍTÉL. Mindegy, milyen a bőrszíne!) A rasszizmust ne keverjük az előítélettel, amely lehet pozitív, és negatív is. A rasszizmusnak a világon semmi értelme nincsen, hiszen az adott rasszra jellemző külső jegyek alapján belső tulajdonságokkal ruházzák fel a csoportot, és az oda tartozó egyént is, és különítik el. Ez nagyon veszélyes sok szempontból is, beláthatatlan következményekkel járhat, amelyre a történelemben bőven van példa. a XXI. században már az emberi fajták összekeveredtek, és szinte minden emberi rassz megtalálható a világ minden pontján. A különböző kultúrák, szokások a hosszú ideig együtt élő népcsoportokhoz köthetők,kialakulásukban nem a külső jegyek játszottak szerepet,de persze, hogy ők éltek hosszabb ideig együtt. Szerintem minden kultúra értékes, ahogy nekünk a sajátunk, másoknak is az övék. Megőrizni ezért fontos, és megismerni másokét meg érdemes. Az előítélet az egy más dolog, természetes, hogy működik. "Ha egy kisebb társaságról negatív vélemény alakult ki, akkor nem szívesen barátkozunk velük, és fordítva", de ezen túli következtetéseket levonni nem hiszem, hogy érdemes. Pl. a csoportról az adott fajtára kivetíteni tulajdonságokat. Az egyén a fontos! Másfelől pedig Isten embert teremtett, a rasszokat az ember alkotta! Nekem ez a véleményem !
2013. márc. 1. 16:02
 25/28 anonim ***** válasza:
25%

"Ez lehet, hogy már nem kapcsolódik a rasszizmushoz, de mókás, hogy valaki úgy gondolja, egy cserebogár felsőbbrendű nála, mert eszköz nélkül túlél :)"

Köszönöm #22, jót nevettem ezen, mégha nem is értek veled egyet! :)))

2013. márc. 1. 17:12
 26/28 Titokgazda ***** válasza:

Előzmények időrendben:

Ildi Kamilla: "Egyébként a kecske magasabb rangú, mint az ember, mert jobban bírja a természet viszontagságait, nem kell neki kabát, meg takaró, meg főtt étel..."

Titokgazda: "Használd a kecskével egyenrangú buksidat!"

*kecskéével

Ildi Kamilla: "Egyébként ne gondold, hogy ha valaki egy kicsit elvontabb, mások számára nem olyan könnyen felfogható dolgot szeretne a legegyszerűbben magyarázni akkor az biztos butuska!"

----------

Magyarázzam? ^^

2013. márc. 2. 02:44
 27/28 anonim válasza:
79%

A "kecskéseknek" üzenem:

Valóban ennyire el kellett kanyarodni a témától?

Egyébként bosszantó, hogy némelyek nem képesek absztrakt módon gondolkodni. Szerintem sem kell szó szerint venni a kecske-allegóriát. A lényeg annyi, hogy az értékeket nagyon nehéz megszabni, ezek kultúránként, fajonként(kecske-ember) változnak, mindenhol máshol van a hangsúly. Ugyanúgy értelmetlen az embert magasabb rendűnek tartani, mint azon vitatkozni, valaki miért szereti(vagy nem) a tökfőzeléket, vagy akár továbblépve, azon vitatkozni, hogy a törzsi civilizációk valóban fejletlenebbek-e a modern civilizációknál, hogy értékesebb-e a magyar a cigánynál. Nincs jó vagy rossz, az Ember több ennél; ahhoz, hogy ezt igazán megértsed túl kell lépned saját kultúrádon, és sub specie aternitas kell szemlélned a világot és a világtársadalom szövetét. Ezt kellett volna érteni a kecske-allegórián, amely egyébként nem rossz. Így kifejtve láthatod, hogy egyszerre elemien és átfogón kapcsolódik ez a témához, ellentétben azzal az emberrel, aki elkezdett vitatkozni az allegória részletein, mintha az lenne a lényeg. Szánalmas...

2013. márc. 5. 10:26
 28/28 Titokgazda ***** válasza:
Szánj!!
2013. márc. 6. 09:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!