A kecske ugyanúgy rág, mint 1000 éve. Az evolúciót nem ilyen rövid időszakra kell nézni!
Az az élőlény a felsőbbrendű, amelyik önmagától, külső eszközök használata nélkül képes túlélni a természet viszontagságait. Az ember túl messzire távolodott a természettől, ezért nagyon gyenge és sérülékeny lett. Ez a civilizáció romboló hatása!
Egyébként ne gondold, hogy ha valaki egy kicsit elvontabb, mások számára nem olyan könnyen felfogható dolgot szeretne a leg egyszerűbben magyarázni akkor az biztos butuska!
Méghogy a kecske felsőbbrendű :))) Érdekes, mégis emberből van 8 milliárd :). Amúgy nem láttad még Bear Grylls -t túlélni eszközök nélkül? :)) Képzeld, még a kecskét is le tudja vadászni. Vagy ha ő nem (bár szerintem igen), ez akkor is lehetséges, szerintem még én is megoldanám. Amúgy az eszközhasználat volt a kulcsa a felsőbbrendűvé válásunknak. Nincs olyan állat, ami veszélyt jelentene rám. Amúgy ha engem és egy kecskét egy lakatlan szigetre ledobunk eszközök nélkül, szegény kecske elég hamar a gyomromban végezné... Mert találékonyabb vagyok némileg.
Felsőbbrendű kecske :)))))))
Ez lehet, hogy már nem kapcsolódik a rasszizmushoz, de mókás, hogy valaki úgy gondolja, egy cserebogár felsőbbrendű nála, mert eszköz nélkül túlél :)
"Ez lehet, hogy már nem kapcsolódik a rasszizmushoz, de mókás, hogy valaki úgy gondolja, egy cserebogár felsőbbrendű nála, mert eszköz nélkül túlél :)"
Köszönöm #22, jót nevettem ezen, mégha nem is értek veled egyet! :)))
Előzmények időrendben:
Ildi Kamilla: "Egyébként a kecske magasabb rangú, mint az ember, mert jobban bírja a természet viszontagságait, nem kell neki kabát, meg takaró, meg főtt étel..."
Titokgazda: "Használd a kecskével egyenrangú buksidat!"
*kecskéével
Ildi Kamilla: "Egyébként ne gondold, hogy ha valaki egy kicsit elvontabb, mások számára nem olyan könnyen felfogható dolgot szeretne a legegyszerűbben magyarázni akkor az biztos butuska!"
----------
Magyarázzam? ^^
A "kecskéseknek" üzenem:
Valóban ennyire el kellett kanyarodni a témától?
Egyébként bosszantó, hogy némelyek nem képesek absztrakt módon gondolkodni. Szerintem sem kell szó szerint venni a kecske-allegóriát. A lényeg annyi, hogy az értékeket nagyon nehéz megszabni, ezek kultúránként, fajonként(kecske-ember) változnak, mindenhol máshol van a hangsúly. Ugyanúgy értelmetlen az embert magasabb rendűnek tartani, mint azon vitatkozni, valaki miért szereti(vagy nem) a tökfőzeléket, vagy akár továbblépve, azon vitatkozni, hogy a törzsi civilizációk valóban fejletlenebbek-e a modern civilizációknál, hogy értékesebb-e a magyar a cigánynál. Nincs jó vagy rossz, az Ember több ennél; ahhoz, hogy ezt igazán megértsed túl kell lépned saját kultúrádon, és sub specie aternitas kell szemlélned a világot és a világtársadalom szövetét. Ezt kellett volna érteni a kecske-allegórián, amely egyébként nem rossz. Így kifejtve láthatod, hogy egyszerre elemien és átfogón kapcsolódik ez a témához, ellentétben azzal az emberrel, aki elkezdett vitatkozni az allegória részletein, mintha az lenne a lényeg. Szánalmas...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!